Cāļa forumi » Virtuves noslēpumi
    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4

bopa: vāru ievārījumu! konservants kālija sorbāts nekaitīgs?

Ieva70

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

28.06.2009 22:57:40

Es arī nejutu nekādu garšas atšķirību starp parasto un Danssuker cukuru (pagājušos 2 gadus daļu vārīju ar vienu un daļu ar otru). Šogad izvārīju tikai ar pēdējo, jo tas stipri mazāk tomēr jālieto. Arī pārējie ģimenes locekļi nekādas garšas atšķirības nav manījuši, lai gan ir ļoti izlepuši un "pērlīgi" garšās.

Ieva70

Nora

Pastāvīgs apmeklētājs

Nora

CT = +36.6°

29.06.2009 14:01:45

Kopš Latvijā pieejams ievārījuma cukurs, manā mājā vispār nekādu citu nelietojam zaptes vārīšanai. Priekšrocības - ievārījums nav tik nejēgā salds kā tradicionālie, konsistence ievērojami feināka (tiem pašiem ķiršiem, kas ar parasto cukuru ir 1/2 burka sīrupa), īsāks vārīšanas laiks. Bet runājot par kālija sorbātu, lai kas tas arī būtu, - dzīvot vispār ir kaitīgi, no tā mirst.


Joprojām kolekcionēju vecas pavārgrāmatas

Nora

Guna

Pastāvīgs apmeklētājs

Guna

CT = +36.6°

29.06.2009 15:21:28

Khmmm.... Es arī vāru ar Dansukker Ievarījumu cukuru. Atšķirība garšā patiešām ir - tā kā cukura ir 2 reizes mazāk, tad ievārījums beidzot garšo pēc ogām, nevis pēc cukura līmes.


Pat, ja Tevi apēd, Tev no šīs situācijas ir vismaz divas izejas.

Guna

Tipa

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

29.06.2009 16:31:38

es sogad ari tikai ar Dancuker, loti labi, viram loti garso. Un ta kaa nav tik ilgi jaavaara, tad zemenes ir savaa dabiigajaa kraasaa nevis tumshi bordo no ilgaas vaariishans un nav tieshaam tik nejeedziigi salds


http://b1.lilypie.com/u1MXp2.png

Tipa

Nora

Pastāvīgs apmeklētājs

Nora

CT = +36.6°

29.06.2009 16:33:41

cukura līmes, vo šitais ir pareizais apzīmējums tradicionālajām latvju virtuves zaftēm.


Joprojām kolekcionēju vecas pavārgrāmatas

Nora

aardillaa

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +39.7°

29.06.2009 22:53:54

Es nopirku un iemēģināju Alvo želējošo līdzekli ar pektīnu ievārījumam. nekādu sorbātu iekšā nav.


Особенно невыносимы идиоты, которые смотрят на тебя как на равного

aardillaa

Anku

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

30.06.2009 12:49:00

es arī vārdu ar Dansukker- daudz garšīgāk, brūno līmi neēdam. Un vispār piekrītu viedoklim- ievārijums nav maize (to cepu pati), to jau lieto pa karotei!

aardillaa
kur tādu nopirki?

Anku

Poliete Neliete

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

30.06.2009 12:58:23

ar parasto cukuru ļoti labi var savārīt zapti tā, ka Zaptes garša daudz vairrāk līdzinājās svaigajām ogām ,

vajag tik kārtīgi izsterelizēt, nokarsēt burkas un metāla vāciņus

ogas uzkarsē līdz burbulim, piemet cukuru un pavāra uz mini uguns maksimums 15 min. un burkās iekšā, karstu vāku pāri, lai veidojas vakuums un labinieks. tāda stāv tik ilgi cik vaig. ij attaisīta ledusskapī arī ilgi stāv.

manas upenes gadu nostāvēja, ij tad gar pašu maliņu pie vāciņa kaut kāds pelējums tik sāka parādīties :D

sorbāts tur un sorbāts šur..ij tad vecāki brīnās, ka bronhīti, astmas un vēl visādi brīnumi bērniem nonstopā


Poliete Neliete

Grafiti

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

30.06.2009 13:06:36

labi, mans verdikts

ja jau cukurs nopirkts ar visu sorbātu, tad zapti var izvārīt - neies ju dzīvu naudu sviest ārā, tik indīgs tas sorbāts nav

bet uz priekšdienām nepērc ... nekas pārlieku vajadzīgs tas arī nav

Otīlija

Pastāvīgs apmeklētājs

Otīlija

CT = +36.6°

30.06.2009 13:50:12

Uz ievārījuma cukura pakas rakstīts, ka 98% ir cukurs, pārējos 2% ir augļu pektīns, citronskābe un tas konservants - kālija sorbāts. Cukurs (manuprāt) ir kaitīgākā ievārījuma sastāvdaļa.

Es arī vāru ievārījumus tikai ar ievārījuma cukuru - garša ir pilnīgi cita, pie tam varu samazināt galvenā kaitnieka - cukura - daudzuma ievārījumā.

Otīlija
    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
13379617
Noderīgas saites

Rīga

°C
Gaisa spiediens: hPs
Vēja stiprums: m/s
Vēja virziens:
tasty
DELFI
Izvēlies tapeti: Pavasara smarža