Cāļa forumi » Bērnu veselība

Vellata: Jautājumi Novaly 4.daļa

Slēdza Vinja: "Paldies Novaly! Ir jauna tēma :)".

Novaly

Pastāvīgs apmeklētājs

Novaly

CT = +37.0°

09.01.2010 13:28:24 0 0

Ammy

  • dod ļoti daudz dzert, lai skalotu un nekomplicētos
  • skaties, vai tās strutas tomēr neparādas
  • ideāli būtu uztaisīt ātro stretokoku testu, jo tad skaidri zināms, ka nekas bīstams nevar notikt arī bez zālēm
  • dod sūkāt Propolisu uz cukurgrauda ( cik gadu tik pilienu 3-4x dienā ), tas ir dabīgais pretmikrobu līdzeklis
  • var dot Citroseptu ( ja prot, tad var arī skalot kaklu ar Citroseptu 5 plieni uz glāzi ūdens ) vai Umckoloru

Māte

  • MCH-vidējā Hb konc.26 norma 27-33; RDW-Er. sadalījums 17.0 norma 11.5 - 15.5;- tie neraksturo iekaisumu, bet parāda tendenci uz anēmiju, kas slomojot tā arī varētu būt
  • EGA 48 norma 1 - 20- jāzin pēc kuras metodes noteikts, visticamāk, ka pēc Vestermana, tad tas cipars nav tik briesmīgs
  • GGT 43 norma 0 - 36;- iekaisuma gadījumā šo nenosaka, tas parāda aknu un aizkuņģa dziedzera funkciju
  • Iekaisuma marķieri, autoantivielas CRO 40.7 ñ <8.0- dažādos avotos dažāda informācija- ir, kur minēts, ka jau no 25 jādomā par bakteriālu iekaisumu, bet ir, kur tikai >50 liecina, ka nepieciešami ab.

Analīze ir tāda, ka ārstam jāskatās pēc pacienta stāvokļa, ja var iztikt bez ab, tad var nerakstīt, bet, ja situācija neuzlabojas, var nozīmēt bez sirdsapziņas pārmetumiem. Tādēļ arī bieži saku, ka viens cipars neko nenozīmē, situācija ir jāskatās kompleksi.

Laumla
Diemžēl neatceros no galvas precīzus normas rādītājus, bet liekas, ka tomēr būtu jākonsultējas ar endokrinologu. Pusaudžiem bieži ir juvenīlais tireoidīts ( pusaudžu vairogdziedzera iekaisums ), kas parasti pāriet bērnam pieaugot, bet tomēr prasa novērošanu un reizēm arī terapiju.

Novaly

ladybug

Pastāvīgs apmeklētājs

ladybug

CT = +36.6°

09.01.2010 13:40:43 0 0

Novaly
Labdien! Naktī mazajam uzleca t 38,5 un sākās diezgan briesmīgs klepus - tāds dziļš, mitrs. Iedevu Nurofen 1 reizi 2,5mg. Pēc stundas nokritās uz 38,1, pēc tam uz tausti likās, ka t vispār vairs nav, tāpēc zāles vairs nedevu un t arī nepārmērīju. No 3 līdz 5 no rīta nevarēja mazais aizmigt, grozījās, raudāja, ar knupi masēja smaganas - izskatījās, ka smaganas sāp. Beigās tajos 5os iedevu pienu, izdzēra aptuveni 100ml un beidzot aizmiga. Naktī vienreiz izgāja vēders un šorīt no rīta bija pusšķidra, skāba vēdera izeja. Bet šodien kā par brīnumu ēd normāli pēc sava 4 dienu gavēņa. Pirms 2h t bija 37,6. Ar ģim. ārstu varēšu sakontaktēties tikai pirmdien. Ko darīt tagad pa brīvdienām, visvairāk uztrauc tas nesmukais klepus. Piebildīšu, ka pirms 3 ned. bijām slimnīcā ar kaut kādu vīrusu, kurš izpaudās ar augstu t un iekaisušu kaklu, bet bez klepus un iesnām. 3 dienas noturējās augsta t un ceturtajā, kad nokritās, izmetās pumpas pa visu ķermeni, kas pārgāja pāris dienu laikā. Nevienu no tradicionālajiem vīrusiem, uz ko parasti ņem analīzes no mutes gļotādas, neuzrādīja. Vai var būt tā, ka tagad, pēc 3 ned. ir kaut kādas komplikācijas no tās iepriekšējās saslimšanas vai tomēr šis ir atkal kaut kas jauns saķerts tik ātri? Paldies!


ladybug

Novaly

Pastāvīgs apmeklētājs

Novaly

CT = +37.0°

09.01.2010 14:01:05 0 0

ladybug
Piebildīšu, ka pirms 3 ned. bijām slimnīcā ar kaut kādu vīrusu, kurš izpaudās ar augstu t un iekaisušu kaklu, bet bez klepus un iesnām. 3 dienas noturējās augsta t un ceturtajā, kad nokritās, izmetās pumpas pa visu ķermeni, kas pārgāja pāris dienu laikā.- tas ir 3dienu drudzis, jeb zīdaiņu masaliņas, jeb Rozeola. Šis vīruss nekomplicējas, bet pēc tā bērns kādu laiku var būt kašķīgs un ātri saķert kaut ko pa virsu. Tā kā jums ir pat divi iemesli jaunam bacilim- zobi ( jo šai laikā mazie necīnās ar baciļiem ) un nesen pārslimots vīruss un, ja ir klepus, tad tomēr jādomā arī par kādu bacili un iepriekšējās problēmas uz zobiem vien norakstīt nevar. Pa brīvdienām būtu:

  • jādzer maķenīt vairāk kā parasti
  • ja ir oma, tad jāvingro, jādauzās, jākūleņo, lai klepus tīrās laukā
  • sildīt ar t* nedrīkst, bet, ja tās nav, tad būtu ļoti labi to darīt
  • kaut kas klepum- sīrupi, pilieni, tautas līdzekļi, kas nu Tev ir pieejams

Novaly

Skipi

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

09.01.2010 14:10:33 0 0

Novaly

Milzīgs paldies, ka ieteicāt dabiskos kalcija avotus.

Skipi

ladybug

Pastāvīgs apmeklētājs

ladybug

CT = +36.6°

09.01.2010 15:06:10 0 0

Novaly
Liels paldies! Tagad t bija 37,1. Tikko arī pēc Jūsu ieteikuma padauzījāmies. Tā jau it kā jūtas plus mīnus labi, katrā ziņā izskatās, ka labāk kā visas šīs 4 dienas, kad neēda.

sildīt ar t* nedrīkst, bet, ja tās nav, tad būtu ļoti labi to darīt - kādā veidā var sildīt, ja nebūs t? Smērēt ar kādu sildošo smērīti pēdiņas vai kā savādāk?

klepum- sīrupi, pilieni, tautas līdzekļi Mums ir mājās Bromxeksīns gan sīrupa, gan tablešu veidā. Tas derētu? Vai tas tomēr vairāk sausam klepum?


ladybug

kiky29a

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

09.01.2010 15:55:46 0 0

Novaly,paldies par iepriekšējo atbildi,gribēju vēl pajautāt par to pašu ,ka ne tikai locītavas un muskuļi sāp,vēl ir sākuši visi kauli krakšķēt,pat pirkstu locītavas,par ko tas varētu liecināt,Vasaras sākumā es nodevu asins analīzes,man leikocīti bija5,3 ,norma ir no 4,5-9,5,vai tas ir normāli ka ir tikai 5,3 un ja nē par ko tas varētu liecināt ?

kiky29a

puskapeiks

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

09.01.2010 16:39:06 0 0

Labdien!

Man tāds jautājums. Zīdainim (nesen palika 8mēneši) smako austiņas līdzīgi kā sasutumi reizēm vai kas tāds; es pat nezinu, kā formulēt.

Bieži arī tās berzē, kasa. Domāju, varbūt sāp auss (tad vēl nebija tā dīvainā aromāta); daktere pārbaudīja uzspiežot, nekādas reakcijas. Nosūtīja arī pie LORa. viss esot tīrs. Teica, varbūt zobi nāk.

Zobi nav parādījušies, toties.. nu jā. Vannojam bērnu bieži; ausis tīrām (ārējo gliemežnīcu, protams, tikai).

Vakar, slaukot mazo pēc vannas, pamanījām smaku no austiņām... kas varētu būt iemesls?

Pirmdien sazvanīšos ar ārsti, bet ja Jums ir kāds padoms vai viedoklis, būtu ļoti jauki. Pirmdiena šķiet tik tālu...

Mainīja puskapeiks, 09.01.2010 16:57:58

puskapeiks

Novaly

Pastāvīgs apmeklētājs

Novaly

CT = +37.0°

09.01.2010 22:22:08 0 0

ladybug

  • ja nav t*, tad sildīt var gan ar smērīti ( Resorban, Mom, Green do ), āpšu taukiem ( ir aptiekā smēres uz āpšu tauku bāzes ), likt kāpostlapas, smērēt eļļu+ medus+ šņabis vienādās proporcijās, zīmēt joda sietiņu u.t.t.
  • Bromheksīns kā reize ir slapjam klepum, tik nedrīkst uz nakti

kiky29a
Ar leikocītiem gan viss ir kārtībā, bet par locītavām-it kā jau tā krakšķēšana neko nenozīmē, bet dažŗeiz pāriet, kad lieto uzturā vairāk kalcija produktus, zivju eļļu, ēd galertus, jo tie satur skrimšļiem nepieciešamas vielas.

puskapeiks
Nav sakrājies tomēr sērs auss ejās? Un smaka ir tieši no auss? Kā izskatās ādiņa aiz auss?

Novaly

riepa-riepiņa

Apmeklētājs

CT = +36.6°

09.01.2010 22:36:41 0 0

Novaly.

Paldies par atbildi.izmantojam,strādā.

riepa-riepiņa

Pece...

Pastāvīgs apmeklētājs

Pece...

CT = +36.6°

10.01.2010 02:06:23 0 0

Novaly

Sakarā ar to, ka mums jāpotē 3. kombinētā pote, kur ietilpst difterija, stingumkrampji, poliemelīts, radās neskaidrības... no 2.potes pagājuši jau 3 mēneši (sakarā ar 2.potes komplikācijām pagarināja'starplaiku līdz 3 mēnešiem).. cik liels var būt pārtraukums no 2. kombinētās potes iepotēšanas līdz 3.pēdējās potes saņemšanai? ir tā, ka sanāk potēt tagad 3.poti, bet man bail... 2.poti pārcietām visai smagi, un vēl tā cūku gripa plosās (jāsaka, tā ir skārusi tuvinieku ģimeni un iznācis letāls gadījums - vēl jo vairāk paranoja briesmīga), vīrusu laiks briesmīgs, pat vīrs slimo, ko nav ķādus gadus 5 darījis).. gribētos nogaidīt līdz vasaras sākumam, bet tad jau būs 6 - 7 mēneši pagājuši no 2. potes... vai nebūs jau zudusi šo divu izpotēto pošu iedarbība?


Manas rotas: foto.inbox.lv/rotumisterijas/Rotu-misterijas

Riskēsi un uzvarēsi!

Pece...
Jūs nevarat rakstīt šajā tēmā, jo tā ir slēgta.
14149905
Noderīgas saites

Rīga

°C
Gaisa spiediens: hPs
Vēja stiprums: m/s
Vēja virziens:
tasty
DELFI
Izvēlies tapeti: Pavasara smarža