Cāļa forumi » Bērnu veselība

Vellata: Jautājumi Novaly 4.daļa

Slēdza Vinja: "Paldies Novaly! Ir jauna tēma :)".

Romina

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

17.08.2010 15:52:03

Labdien!

Kas ir citomegalovirusa infekcija, ka to var ieguut? Vai pieaugusais var netiisam inficet beernu un kaa?

Romina

Ilizana

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

17.08.2010 17:31:27

Vai ar Laima slimību var aplipināt caur siekalām (ēdot ar vienu karoti), asinīm vai kādā citā veidā???

Ilizana

Novaly

Pastāvīgs apmeklētājs

Novaly

CT = +36.6°

17.08.2010 23:01:41

Negaisi beigušies, beidzot tieku Cālī .

mikule
Tās nav dg un problēmas, ko risināt internetā. Lūdz skaidrojumu un situācijas novērtējumu savai dakterei.

Eva Anna
Pēdējos gadus neesmu potējusi. Agrāk bija potēti 'bērni, bet nekādu lielo ieguvumu no tā neredzēju, tādēļ šo poti praktiski neizmantoju. Tomēr jāsaka, ka man ir maz tādu bērnu, kuri būtu izteikta mērķauditorija ( kas ne tikai bieži slimo, bet parasti slimo ar komplikācijām- dziļi bronhīti, plaušu karsoņi ).

unknown
Kā jums šodien. pēc apraksta gan tomēr prasās ārsta apskate klātienē, jo katrs no simptomiem var būt kaut kas un var nebūt nekas ( piemēram- mēle vienkārši sārta vai spilgta, pumpiņas- kurā vietā lokalizējas, kādas u.t.t. ). Ja vēl jo projām situācija nav mainījusies, tad taisi analīzes. P.S. Zāļu shēma pagaidām laba.

Lisa

  • vasarā var iet ārā arī ar nelielu t*
  • ja nāk zobiņi, tad var būt gan šķidrāks puncis, gan iesnas
  • ja vēdera izeja ir tikai šķidrāka, bet nav bieža, tad zāles nevajag, ja ir arī bieža, tad Erceflora ir labs risinājums
  • kaklam vislabāk palīdz silts dzēriens ar sodu, aerosoli ( tas pats Faringosprey ), tik mazam der arī sīrupiņi
  • sildīt ar t* tiešām nevajag, bet paelpot mitrumu, tvaikus gan nenāks par ļaunu

lauvux
Jānodod: Asat, alat, Ca, Mg, uz cukuru, TTh, FT, IGF-1, kariotips.- tas ir standarts+ plaukstas rtg, lai saprastu uz kuru pusi meklēt. Runīga Dzīvīte tiešām nav, bet gudra gan, tādēļ ir vērts veikt izmeklējumus un atgriezties. Ja tiek izslēgta celiakija, tad iemesls var būt gan liela slodze, gan mazi augumi rados, bet par to var runāt tikai tad, ja izmeklējumos nav novirzes.

turkupupa1
Noteikti parādi LORam, vairāk krākšana raksturīga adenoidiem, bet mandeļu asimetrija arī ir vērā ņemams simptoms.

jacobiina
Koprogramma norāda uz sālskābes trūkumu un tievo zarnu iekaisumu.
Asins analīzē vīrusa infekcija.

panducis
Ja mazais tik ilgi slimojis, tad uzreiz vakcinēt gan nevajag. ļauj bērnam pilnīgi izveseļoties, atgūt spēkus un tad domā par potāšanu. Normāli potēt var ~ 2 nedēļas pēc slimošanas.

Romina
Citomegalovīrusu infekcija
Citomegalovīrusu infekcija parasti norit latenti un ir plaši izplatīta. Klīniski tā biežāk izpaužas jaundzimušajiem un maziem bērniem. Pieaugušajiem tā varētu parādīties imūndeficīta gadījumā. Citomegalovīrusu aktivācija izpaužas ar daudzu orgānu bojājuma pazīmēm: pneimoniju, virsnieru garozas slāņa nekrozi, horeoretinītu, hepatītu. Ņoti reti hepatīts ir vienīgā šīs infekcijas pazīme. Aknu bojājums vieglos gadījumos var izpausties tikai kā hepatomegālija, smagākos – pievienojas ādas dzelte, ko nosaka paaugstinātais bilirubīna līmenis asinīs uz saistītas bilirubīna frakcijas rēķina. Paaugstinās transamināžu, sevišķi ALAT, līmenis asinīs. Klīniski un laboratoriski šie hepatīti atgādina akūtu vīrushepatītu. Morfoloģiski izmeklējot aknu audus, redzama zvaigžņveida šūnu aktivācija, portālajos laukos izteikta limfohistiocitārā infiltrācija. Infiltrētas aknu daiviņas, perēkļveidīgas hepatocītu nekrozes. Zīmīgi, ka aknu audos var redzēt gigantiskās šūnas, kuru kodolos ir lieli ieslēgumi ar gaišu apmali (pūces acis). Šādus ieslēgumus visvairāk redz žultsceļu epitēlijā. Izmaiņas aknās var saglabāties vairākus mēnešus vai pat gadus; tas apliecina hroniska hepatīta attīstību. Mūsdienās šāds iznākums ir reta parādība, jo, savlaicīgi diagnosticējot un uzsākot pretvīrusu terapiju, infekcijas procesu var apturēt.

Diagnostika
Mūsdienās citomegalovīrusu infekcijas diagnostika ir salīdzinoši vienkārša: nosaka IgM klases antivielas pret šo ierosinātāju. Pozitīvs rezultāts varētu apliecināt diagnozi, lai gan reizēm šī analīze var būt kļūdaini pozitīva vai atklāt attiecīgo atmiņas šūnu aktivāciju kādas citas slimības dēļ. Tādēļ izšķirošā nozīme ir vīrusa (antigēnu) noteikšanai asinīs ar polimerāzes ķēdes reakciju. Būtiska nozīme varētu būt arī aknu audu morfoloģiskai izmeklēšanai, redzot gigantiskās šūnas. Vienmēr, veicot attiecīgos izmeklējumus, jāizslēdz akūtie vīrushepatīti

Ilizana
Cik zinu, tad nevar.

Papildināts 17.08.2010 23:12:04:

Keune

Nevaru atbildēt, pastkaste pilna.

Novaly

eljuks

Pastāvīgs apmeklētājs

eljuks

CT = +36.6°

17.08.2010 23:16:28

Novaly

Situācija tāda, ka meita (apaļi 3 gadi) pirms dažām nedēļām sāka krekšķināt, sākumā nepievērsām uzmanību, jo vasara un kurš tad ar kaut ko nopietnu slimo vasarā. Bet nu bērns sāka klepot naktīs, un vakarā iemiegot. Un nevis nedaudz, bet nopietni. Ārsts izklausīja, trokšņu nekur nav, kakls normāks, teica, ka nekas, pāries. Ok, devām no sākuma homeopātisko Drosera, nepalīdzēja, pagāja nedēļas, atkal pie dokas, tas pats, viss tīrs, trokšņu nav, kakls ok, pieļāvām iespēju, ka alerģija, jo pirms 2 nedēļām nomainījām gultu un matraci + viesistabā uzlikām paklāju, bet nekādu pūkaino. Nodevām vakar asins analīzes, rezultāti ir, reāli nedaudz izmainīta leikocītu formula, kas esot vīruss. Bet vai var būt vīruss, kas 2 nedēļas nevienam nav pielipis, mazāks nepaliek, bet tikai stiprāks, lai gan jau no vakarrīta ir dzets Brontex pa puskarotei 3x dienā. Tagad jau gultā 20 minūtes no vietas klepo. Ieklepojas, 5 sekundes klusums, atkal klepo, maksimālais starplaiks starp klepošanām 10 sekundes. Kad aizmieg, naktī ar 1x mostās un tad 1-2h tas klepus. Patiešām nezinu ko darīt, jo CRO ir 0.0, leikocīti nav paaugstināti. nav vairs ideju, pilnīgi nekādu. Sēžu un klausos kā bērns klepo, liekas, ka līdz vemšanai drīz viņai tas būs, un nekas nepaliek labāk :(


eljuks

Lisa

Pastāvīgs apmeklētājs

Lisa

CT = +36.6°

17.08.2010 23:53:27

Novaly
Shodien kakls veljoprojam piesmacis, temperetauuras vairs nav, iesnas arii mazinaas, centos apskatiit kaklu, tas ir sarkans, isti gan nesanaaca, jo vins nelauj, doshu tad to dzeerienu ar sodu, tachu mani uztrauc tas aizsmakums. Sakiet luudzu kaados gadiijumos buutu jaagriezas pie aarsta, par cik man nav naacies saskarties ar laringiitu, tik zinu, ka tas maziem beerniem ir biistams un vinjam ir aizsmakums, varbuut uztraucos nevietaa, tachu sheit man nav iespeejas tik tik viegli pie aarsta, taapeec veelos zinaat kad buutu patieshaam jaaapmeklee aarsts. P.S klepus mums nav, varbuut 3x pa dienu ieklepojies, bet mums siekalas ir juura, tas varbuut no taa.

Mainīja Lisa, 18.08.2010 00:01:13

Lisa

eljuks

Pastāvīgs apmeklētājs

eljuks

CT = +36.6°

18.08.2010 00:51:37

Te slimnieciņa analīžu rezultāti!

Rezultāts References intervālsVienībasIepr.rezult./datums

Hematoloģija
Eritrocīti 4.54 3.9 - 5.110x12/L
Hemoglobīns 98 ò111 - 147g/L
Hematokrīts 32 31 - 40%
MCV- vid. Er tilpums 71 ò73 - 90fL
MCH-vidējā Hb konc. 22 ò23 - 33pg
MCHC-vid. Hb konc. Er300 300 - 360g/L
RDW-Er. sadalījums 18.8 ñ11.5 - 15.0%
Anizocitoze.
Trombocīti 371 220 - 56010x9/L
ALeikocīti 12.10 5.0 - 14.510x9/L
Leikocītu diferencēts skaits
Neitrofīlie % 42.2 42 - 50%
Neitrofīlie abs. 5.11 2.10 - 7.2510x9/L
Eozinofīlie % 5.3 ñ1.0 - 5.0%
Eozinofīlie abs. 0.64 0.06 - 0.7310x9/L
Bazofīlie % 2.3 ñ0.0 - 2.0%
Bazofīlie abs. 0.28 0.00 - 0.2910x9/L
Limfocīti % 43.0 40.0 - 52.0%
Limfocīti abs. 5.20 2.00 - 7.5410x9/L
Monocīti % 7.2 4.0 - 10.0%
Monocīti abs. 0.87 0.20 - 1.4510x9/L
EGA 15 ñ1 - 10mm/h
Iekaisuma marķieri, autoantivielas
CRO 0.0 <8.0mg/L


eljuks

unknown

Pastāvīgs apmeklētājs

unknown

CT = +36.6°

18.08.2010 08:51:02

Novaly
Paldies par atbildi!

Vakardien izsaucām no ARSa ārstu, jo nekas nemainījās uz labāku. Izrādās, ka nav stomatīts, bet gan ļoti strutains kakliņš- angīna. Ārsts izrakstīja AB- Augmentin un Hexoral kaklam, plus Nurofen, ja tempis. Iesnām Protargol, ja traucē vai pasliktinās.

Tad es Sinupret un Umcolor ceļu nost, jo tie jau vairāk uz iesnainumu?

Vai var būt, ka pie angīnas sūdzas par sāpēm tieši mutē? Ik pa laikam ēdot vai dzerot papīkst. Jeb tomēr stomatītu vēl pavaktēt (vakarvakarā pēc dokas vizītes pamanīju baltu pumpiņu uz mēles, šodien nekā vairs nav)? Smaganas joprojām tumši sarkanas.

Vēl aizmirsu pajautāt par laukā iešanu... Šodien laikam, ka ne, jo vēl ir tempis 37,3 un laiks šaubīgs, bet, piemēram rītdien? Ne uz stundām, tāda neliela pastaiga ap māju...

Mainīja unknown, 18.08.2010 08:52:47


Lielā

Mazā

Cerības - stīpas, kas neļauj plīst sirdij.
Fullers T.

unknown

bonuxxx

Pastāvīgs apmeklētājs

bonuxxx

CT = +36.6°

18.08.2010 08:59:03

Novaly
Bērnam 5 gadi.Sakasījusi pumpas,man šķiet ka no končām čupa čups,vai var dot Zyrtec,un ja jā cik dienas vajadzētu padot?Itkā nu jau kādas 2 dienas dodu viņai.

bonuxxx

jacobiina

Pastāvīgs apmeklētājs

jacobiina

CT = +36.6°

18.08.2010 09:46:55

Novaly
Paldies. Vai vari ieteikt labu gastroenterologu bērnam? Vai taisnās zarnas iekaisums ir likvidējams bez paliekošām sekām?

Mainīja jacobiina, 18.08.2010 09:53:49

jacobiina

Lisa

Pastāvīgs apmeklētājs

Lisa

CT = +36.6°

18.08.2010 11:57:46

Novaly
No kaada vecuma var lietot HOMEOVOX, man sheit nav nekaa no sprejiem ko puust kaklaa. Vai aizsmakuma vinjas nederees?

Lisa
Jūs nevarat rakstīt šajā tēmā, jo tā ir slēgta.
14149905
Noderīgas saites

Rīga

°C
Gaisa spiediens: hPs
Vēja stiprums: m/s
Vēja virziens:
tasty
DELFI
Izvēlies tapeti: Pavasara smarža