Cāļa forumi » Virtuves noslēpumi
    1. 1
    2. 2

Lecamaukla: Cepta siera kūka

Lecamaukla

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +37.8°

06.01.2010 08:14:39 0 0

Palīdziet, esmu apmaldījusies jau trešo dienu studējot siera kūku receptes-ceptas, neceptas, vienkāršas un sarežģītas, lūdzu, padalieties pieredzē meitenes, kuras zina siera kūkas (kura JĀCEP) recepti, kas reāli izdodas. Nu tādu ar drupinātiem cepumiem un sviestu apakšā un Filadelfijas vai Mascarpones sieru ar piedevām augšā.

Lecamaukla

Erinna

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

06.01.2010 08:50:19 0 0

Es gatavoju pavisam vienkārši -

2 paciņas Selgas cepumus sablenderē tā, lai nepaliek nekādi krikumi un samaisa ar izkausētu vienu paciņu sviestu, visu samaisa (parasti vēl nedaudz pamatnei pielieku klāt arī mandeļu skaidiņas) un izklāj uz cepamā trauka (smuki visu ar rokām piespiež, lai sanāktu tā pamatne tā itkā mīkla būtu uzklāta), to visu liek ledusskapī nedaudz atdzēsēties, kamēr taisa pārējo! Virsai paņemu 2 paciņas filadelfijas sieru, pieliek cukuru un vaniļas cukuru (parasti pēc garšas), pus litru krējumu (25%), 1 olu un kādu trešdaļu persiku jogurta (no puslitra paciņas), 1 ē.k. kartupeļu cietes + izspiesta 1 citrona sula un visu kārtīgi sablenderē! Masa var izskatīties pašķidra sākumā, bet vēlāk viss savilksies. Ņem ārā pamatnīti, lej visu sablenderēto virsū un pārkaisa pāri mandeļu skaidiņas! Tālāk visu liek cepties uz kādiem 160-180 grādiem apmēram 40 minūtes! Tas tad i viss

Papildināts 06.01.2010 08:51:15:

p.s. Mascarpones siers man kaut kā ne visai siera kūkām

Erinna

Lecamaukla

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +37.8°

06.01.2010 08:59:14 0 0

Erinna
Krējumu skābo liec,ja?

Lecamaukla

Erinna

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

06.01.2010 09:07:57 0 0

Jap Šito kūku pat slavē tādi, kas ar kūkām ir uz "jūs", jo tā pamatne it ļoti salda un garšo pēc karamelēm, savukārt virsējā kārta nav tik salda, jo tas citrons dod 'baigi labo garšu, ka viss nekļūst šķebinoši salds, faktiski tās citrona un cukura proporcijas var pats pēc garšas labāk likt, jo kādam gribēsies saldāku to augšējo kārtu, bet citam ne tik saldu + reizēm tās mandeļu skaidiņas var samaisīt ar cukuru, kaisot pāri, jo tad viņš tā smuki viss augšā sakaramelizējas un parasti, kad tās skaidiņas paliek brūnas, tav es ņemu no cepenes kūku ārā Parasti gatavošanas process aizņem ne vairāk kā kādas 30 min + tad vēl cepeškrāsns ap 40 min

Erinna

Lecamaukla

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +37.8°

06.01.2010 09:10:55 0 0

Erinna
Izklausās cerīgi! Paldies!

Lecamaukla

Erinna

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

06.01.2010 09:18:38 0 0

Nu es nezinu vēl nevienu, kam nav izdevusies, pat tiem, kam iedodu šo recepti, kas vispār nekad nav darbojušies virtuvē, tā kā gan jau viss būs ok, vajag tikai mēģināt

Erinna

Lecamaukla

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +37.8°

06.01.2010 09:27:18 0 0

Erinna
Aptuveni, cik cukuru liec, gribu tādu saldskābu!

Lecamaukla

Erinna

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

06.01.2010 09:31:05 0 0

Es Tev tā nepateikšu, jo cukuru vienmēr lieku uz aci, iesaku vienkārši tev tad likt pa druskai un ik pa laikam jaucot pagaršot vai vēl nevajag

Erinna

Babs

Pastāvīgs apmeklētājs

Babs

CT = +37.2°

06.01.2010 09:38:23 0 0

http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/tortes-un-kukas/cepta-siera-kuka/

šī arī sanāk. bet, jā, es arī mēdzu pārsmērēt ar skābā krējuma un cukura maisījumu un pacept vēl minūtes 5-10. Bet personīgi man visvairāk garšo šī: http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/tortes-un-kukas/siera-drupacu-kuka/ Var cept arī bez drupačām un principā apakšu arī varētu taisīt no cepumiem, man galvenais tas vidus garšo, tā maskarponīgā maigā garšā, mmmm...


Katram sava uts, man divas. (c) Roberts Mūks

Babs

Denize24

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

06.01.2010 10:41:36 0 0

Kā ir- vai tā siera masa izcepjas vienlīdz stingra visai kūkai? nevar gadīties tā, ka vidus jēlāks paliek?

Denize24
    1. 1
    2. 2
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
14865298
Noderīgas saites

Rīga

°C
Gaisa spiediens: hPa
Vēja stiprums: m/s
Vēja virziens:
tasty
DELFI
Izvēlies tapeti: Rudens