Cāļa forumi » Virtuves noslēpumi

Burunduciņš: Ko īsti no Tešla kārtainās mīklas

Burunduciņš

Pastāvīgs apmeklētājs

Burunduciņš

CT = +36.6°

07.04.2010 23:16:25 0 0

daudz un dikti esmu dzirdējusi par šo produktu, bet nekad neesmu mēģinājusi pagatavot. vispār nekad neko neesmu taisījusi no kārtainās mīklas.

Tāpēc gribēju jautāt:

ko tieši un pēc kādām receptēm var pagatavot no Tešla kārtainās mīklas (un to vajag atlaidināt istabas temperatūrā)? man interesē gan saldie, gan sāļie varianti

Paldies jau iepriekš!

Mainīja Burunduciņš, 07.04.2010 23:31:05


Burunduciņš

Vivitav

Pastāvīgs apmeklētājs

Vivitav

CT = +36.6°

08.04.2010 09:17:40 0 0

vajag atlaidināt istabas temperatūrā

Esmu gatavojusi pīrādziņus 3stūra formā - ar āboliem+dzērveņu smēriņu, ar rīsiem un olu. - Mīklas plāksnīti griež vēl uz pusēm un sanāk paliels pīrāgs. ja grib "čakarēties", var vēl uz pusēm griezt.

Tinu cīsiņus mīklā.

Lieldienās saveidoju kurņiku pēc Ievas Virtuves receptes - man bija nopirkta tā paka, kur lielajos gabalos mīkla. Mīkla bija pīrāgam augšējā un apakšējā kārtā. No atgriezumiem sanāca daži mazie pīrādziņi.

Kaut kur Virtuves pēdējās 10 lapās ir pāris tēmas par šo mīklu un gatavošanu no tās.

Vivitav

Koķete

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

08.04.2010 09:17:58 0 0

Sāļajos 3stūra pīrādziņos esmu likusi mazsālītu vai svaigu lasi ar dillēm un sieru, bet domājams var likt daudzko, kas garšo - šķiņķis ar sieru, buljona maltas gaļas maisījumu utml. Var vārītu olu ar spinātiem - kā rimi. Tuncis ar olu arī labi garšotu.

Saldie - esmu bērusi saldētas ogas ar cukuru, bet biki paslapjš var sanākt, atkarībā no ogām. Labi sanāca ābolu kūka ar Tešlu - plāksnītes nedaudz atkausē, parullē plānākas un uz pannas saliek vienu pie otras, lai apklātu visu pannu un puscm vel pāri, tad iekšā rīvēti āboli, notecināti ar cukuru un pāri atkal uzmanīgi savienotas tešlas plāknes, malas savieno un augšu biki sabaksta.

Var arī mīklā ietīt ābola šķēlīti sacukurotu.

Vēl alternatīvās austiņas - plāksnīti biki atlaidina, siemērē biki sviestu, saber cukuru (+kanēlis vai magoņu sēklas) un saripina ruletē un sagriež plānās ripiņās. Ļoti ātri cepas, nesadedzināt.

Maziņš napoleons - katru plāksni izcep. un pa vidu liek vai nu vārīto kremu vai putkrējumu un ievārījumu vai kādu kārtu ar kondensēto pienu un malas apsmērē un apkaisa ar mandeļu skaidiņām vai citiem riekstiem pēc gaumes.

Koķete

ExBandita

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

08.04.2010 09:18:27 0 0

Atlaidinu istabas temperaratūrā un taisu ļoti vienkārši - izrullēju, sagriežu četrstūros, kuros ietinu siera gabaliņu vai speķi ar sīpoliem un ķimenēm (kā parastiem pīrāgiem). Sieram var likt klāt olu un ko tur vēl, bet parasti man netīk ķēpāties. Saldajā variantā esmu taisījusi ar ābola gabaliņiem, cukuru un kanēli.

ExBandita

lutekle

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +38.0°

08.04.2010 09:26:57 0 0

Vivitav
Cik ilgi tu to kurņiku taisīji?

lutekle

Vivitav

Pastāvīgs apmeklētājs

Vivitav

CT = +36.6°

08.04.2010 10:01:51 0 0

lutekle

Laiku neuzņēmu, bet pačakarēties sanāca. 3 pildījumi tapa iepriekšējā dienā (vistas fileja, vārīti rīsi un olas, atlaidināju saldētas sēnes). Tad bija jāsacep plānās pankūkas, protams, ne jau tikai 4 gabalas . To visu var iepriekš. Vēl tā mērce iepriekš jāsaveido (man bija par treknu žurnāla mērce, ja kādreiz atkārtošu, tad to nomainīšu).

Tad jau atliek tikai apcept sīpolus, sēnes, atlaidināt mīklu un būvēt augšā. Tas tāds interesants darbiņš. Silts kurņiks nevienam negaršoja (mērce par treknu un maigu sanāca). Auksts bija vienkārši lielisks! Tādu noteikti var ņemt kaut kur līdz, kur ar groziņu jāiet - elegants skats.

Papildināts 08.04.2010 10:24:24:

Burunduciņš

te būs no 41.lapas tēma un tēma

Vivitav

luluuu

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

08.04.2010 11:30:56 0 0

Es lieku stikla traukā un uzloku maliņas (1.5-2cm) uz augšu gar sāniem, lai varu liet/likt pildījumu ieksā. Tur tad arī lieku novārītus dārzeņus, sīpolus, zaļumus, sīera gabaliņus ..nu visu kaut ko pēc saviem ieskatiem var likt. Tad uzputoju 2 olas, pielieku garšvielas, karoti skābā krējuma un leju pāri dārzeņiem. Uz 20 min cepenē uz 180 un tad 10 min paturu , lai sastingst, jo uzreiz var izskatīties, ka viducī parāk mīksts. Un lieliskas nedēļas nogales brokastis!

luluuu

Burunduciņš

Pastāvīgs apmeklētājs

Burunduciņš

CT = +36.6°

08.04.2010 18:22:19 0 0

Vivitav
paldies par papildus tēmām

sakopēšu sev visu un tad ,kad no kārtējās "ieturēšanās" palaidīšos būs jācep!! a varbut nafig tās diētas ....eh


Burunduciņš

Diamante

Pastāvīgs apmeklētājs

Diamante

CT = +37.0°

08.04.2010 18:30:29 0 0

Jā, tā Tešlas mīkla ir vnk super Man ļoti garšo siera tomātu bulciņas. tikai tā mīkla diez gan padārga, ja nenotrāpa uz atlaidēm varbūt kāda ir manījusi kādu lētāku alternatīvu? nu moš tādu, kas pašam jāizrullē, tiek tirgota uz svara vai tamlīdzīgi?


Diamante

Burunduciņš

Pastāvīgs apmeklētājs

Burunduciņš

CT = +36.6°

08.04.2010 18:41:25 0 0

Diamante
siera tomātu bulciņas
mmmm....pastāsti lūdzu sīkāk


Burunduciņš
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
15724193
Noderīgas saites

Rīga

°C
Gaisa spiediens: hPa
Vēja stiprums: m/s
Vēja virziens:
tasty
DELFI
Izvēlies tapeti: Septembris