Cāļa forumi » Virtuves noslēpumi
    1. 1
    2. 2

evucs: Ķirbju marinēšana

evucs

Pastāvīgs apmeklētājs

evucs

CT = +36.6°

14.10.2010 10:33:46 0 0

Sveikas visas čaklās saimniecītes! Esmu apjukusi visās daudzajās receptēs, tādēļ vēlos palūgt jūsu ieteikumu - recepti ķirbju marinēšānai - lai tos varētu glabāt ne ledusskapī un ilgāku laiku.

evucs

Kola

Pastāvīgs apmeklētājs

Kola

CT = +36.6°

14.10.2010 11:10:05 0 0

šie labi

Klāt liku arī cidonijas. Un nekarsēju visu katlā, bet pasterizēju.


Mur?

Kola

evucs

Pastāvīgs apmeklētājs

evucs

CT = +36.6°

14.10.2010 14:27:07 0 0

Kola
vai bez pasterizācijas varētu glabāt piliekamā?

evucs

Trīne

Apmeklētājs

Trīne

CT = +43.9°

14.10.2010 21:39:39 0 0

vai bez pasterizācijas varētu glabāt piliekamā?
Nekad nepasterizēju. Klasiskajā variantā. Saleju karstus burkās, aiztaisu ar skrūvējamiem metāla vāciņiem, metu "uz mutes" un sasedzu ar frotē dvieļiem. Karstums tajā sasegtajā burku čupā turas pietiekami, lai vēl tas, kas nav savārījies, izpasterizētos.

Un marināde jālej uz ķirbjiem auksta un tā viss jāiztur līdz nākamajai dienai. Tad vāra. Tā ķirbji neizšķīst.

Papildināts 14.10.2010 21:41:33:

A marināde - nu nezinu...uz garšu. Apleju sagrieztus ķirbjus ar aukstu ūdeni, piegāž cukuru (apmēram 0,5kg uz 1 l ūdens), nedaudz sāls, krustnagliņas un esence. Pagaršoju, vai man garšo. Jābūt mazliet kreptīgākai, kā gribi ķirbjus.

Trīne

pujene

Pastāvīgs apmeklētājs

pujene

CT = +36.6°

14.10.2010 22:23:23 0 0

Trīne
un tad visu vāri? cik ilgi vāri? stāv pagrabā labi?


я, конечно, ангел, но только на половину, даже нимб на рогах висит.

pujene

Trīne

Apmeklētājs

Trīne

CT = +43.9°

14.10.2010 22:39:29 0 0

pujene
Jā. Vakarā apleju ķirbjus tajā katlā, kur rīt vārīšu. Nākamajā dienā vnk ieslēdzu plīti un visu uzvāru. Pārstāju vārīt, kad ķirbjiem maliņa paliek tāda caurspīdīga (apm 5 min). Tad slēdzu plīti ārā un pildu visu pa burkām. aiztaisu ar skrūvējamiem metāla vāciņiem, metu "uz mutes" un sasedzu ar frotē dvieļiem. Karstums tajā sasegtajā burku čupā turas pietiekami, lai vēl tas, kas nav savārījies, izpasterizētos.

Glabāju vnk virtuves skapī, jo man nav pagraba.

Trīne

pujene

Pastāvīgs apmeklētājs

pujene

CT = +36.6°

14.10.2010 22:45:46 0 0

Trīne
bet kā tad tu jūti marinādei garšu? Cukurs tak aukstā ūdenī nešķīsts. Jebšu marinādi uzvāri un tad atdzesētu lej visū?


я, конечно, ангел, но только на половину, даже нимб на рогах висит.

pujene

Trīne

Apmeklētājs

Trīne

CT = +43.9°

14.10.2010 22:49:28 0 0

Cukurs tak aukstā ūdenī nešķīsts
Tas ir kā - nešķīst? No kura laika cukurs nešķīst ūdenī?

bet kā tad tu jūti marinādei garšu?
Paņem mazo karotīti, iesmel tajā nedaudz marinādes un pagaršo. Kur problēma?

Jebšu marinādi uzvāri un tad atdzesētu lej visū?

Nē, tieši tā kā rakstu - no krāna aukstais ūdens un visas sastāvdaļas pēc tam.

Trīne

pujene

Pastāvīgs apmeklētājs

pujene

CT = +36.6°

14.10.2010 22:59:16 0 0

Trīne
manējā ūdenī šķīst sūdīgi, vajag baigi maisīt bet kā es pamaisīšu? ķibji tak zaudēs savus smukos stūrīšus, ja es tur viņus malšu kamēr cukurs izkusīs, bet ja nemalšu tad nevarēs izbaudīt marinādes garšu, jo - cukurs tak nav izkusis.

Saki visu uzliet un miers? Garšu jau īpaši nevarēs saprast, kamēr neuzsildīšu

Papildināts 14.10.2010 23:00:00:

tūlīt dabūšu no Trīnes par blondajiem jautājumiem


я, конечно, ангел, но только на половину, даже нимб на рогах висит.

pujene

Trīne

Apmeklētājs

Trīne

CT = +43.9°

14.10.2010 23:05:00 0 0

pujene
bet kā es pamaisīšu? ķibji tak zaudēs savus smukos stūrīšus,
Neko viņi nezaudēs, jo ķirbji ir cieti. Viņi tak nevārīti. Ja nu tev ir bažas, savāri sīrupu un to lej marinādē.

Garšu jau īpaši nevarēs saprast, kamēr neuzsildīšu
A tu garšu tikai karstam jūti? Un ķirbjus karstus ēdīsi? Tak aukstus, ne? Marinādei jābūt kreptīgākai, kā tu vēlies, lai garšotu ķirbji. Jo ķirbis dos savu mirtumu un marinādi "pašķaidīs"

tūlīt dabūšu no Trīnes par blondajiem jautājumiem
ceru, ka nepateicu ko lieku. Citādi atkal būs kāds "interesants" jautājums.

Trīne
    1. 1
    2. 2
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
17123419
Noderīgas saites

Rīga

°C
Gaisa spiediens: hPa
Vēja stiprums: m/s
Vēja virziens:
tasty
DELFI
Izvēlies tapeti: Septembris