Cāļa forumi » Virtuves noslēpumi
    1. 1
    2. 2

bonuxxx: Gulaša mērce

bonuxxx

Pastāvīgs apmeklētājs

bonuxxx

CT = +36.6°

19.10.2011 16:19:17 0 0

Kā jūs to gatavojat,lai būtu lēti un garšīgi.Padalieties.

bonuxxx

Babs

Pastāvīgs apmeklētājs

Babs

CT = +37.4°

19.10.2011 16:26:19 0 0

Es gulašu taisu pīlē - no sākuma apvārtu gaļas gabaliņus miltos, kas sajaukti ar paprikas pulveri un ķimenēm, tad apcepu pīlē, izņemu, tajā pat pīlē apcepu sīpolu, lieku klāt apcepto gaļu, pārleju visu ar buljonu, bundžu tomātu savā sulā un bikiņ tomātu pastas, cepeškrāsnī 45 minūtes, tad lieku klāt kartupeļus un vēl uz 45 minūtēm cepeškrāsnī, gatavs.


Ein Mann muss schon sehr gut sein, damit er besser ist als kein Mann

Babs

Lecamaukla

Pastāvīgs apmeklētājs

Lecamaukla

CT = +37.2°

19.10.2011 16:58:11 0 0

Babs
Var just, ka ne sev taisi - gaļiņa un ķimenes.

bonuxxx
Es taisu līdzīgi kā Babs, tikai pīlē uz plīts, nezinu kāpēc ne cepenē, neienāca prātā. Es tik kā treknuma fans beigās vēl pieleju saldo krējumu.

Lecamaukla

Funky Monkey

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

19.10.2011 17:02:00 0 0

Es ar gaļu sacepu daudz burkānus un sīpolus, man tas saldumiņš garšo.


What is right for one soul may not be right for another.It may mean having to stand on your own and do something strange in the eyes of others. 

Funky Monkey

Babs

Pastāvīgs apmeklētājs

Babs

CT = +37.4°

19.10.2011 17:09:06 0 0

Lecamaukla
Aha, mīļiem cilvēkiem nekā nav žēl Šie saka, ka esot garšīgi, kas ta man.


Ein Mann muss schon sehr gut sein, damit er besser ist als kein Mann

Babs

Saulpurene

Pastāvīgs apmeklētājs

Saulpurene

CT = +37.8°

19.10.2011 20:14:54 0 0

Jautājums, ko kurš saprot ar gulašu.
Es a la gulašu taisu tā. Uz sausas uzkarsētas pannas apcepu gaļu brūnu (bez eļļas, bez sāls, bez garšvielām), tad pārberu katliņā un pārleju ar ūdeni, pielieku graudu piparus un laurlapas, un lieku sutināties uz mazas uguns. Pēc tam mazā panniņā sviestā 'caurspīdinu' lielu sagrieztu sīpolu un 3-4 daiviņas ķiploka, un visu piegāžu klāt gaļai. Pieberu sāli un ļauju tur lēnām ļurināties, kamēr gaļa riktīgi mīksta. Novērtēju šķidruma daudzumu. Ja liekas par maz, pieleju karstu ūdeni. Ar miltūdeni uztumēju, tad vēl brīdi paļurinu. Tad lieku klāt lauku krējumu (to, kas 50 % ) un ļauju vēl tuč, tuč paļurināties.
Īsts gulašs jau tas nav, bet nu ēdnicas variants labs. Mums- parastajiem garšo.


/Trollius europaeus/ Tautā saukta: cāļagalva, sviestapika. Latvijā sastopama visā teritorijā. Aug mitrās pļavās, upju krastos. Indīga.

Saulpurene

bbuubbuu

Pastāvīgs apmeklētājs

bbuubbuu

CT = +36.6°

19.10.2011 21:05:02 0 0

Saulpurene
No bērnības atceros - mana mamma arī šitā taisīja... Musmājās garšo

bbuubbuu

Aiza

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +37.0°

20.10.2011 00:24:54 0 0

Nu es mēdzu gatavot šādi un tas atbilst receptēm, kas rakstītas pavārgrāmatās.

Uz lielas uguns apcep gaļu, strauji, lai brūna, tad lej katlā ar ūdeni sutināties, pa to laiku apcep burkānus, sīpolus, tomātus, papriku, ķiploku un to visu gāž klāt pie gaļas, sutina kādu brīdi, tad uz pannas sviestā apcep miltus un drusku atjauc ar pienu, to visu jau mērčveidīgu gāž klāt pie gaļas ar dārzeņiem, pieliek klāt piparus, lauru lapu, drusku vēl pasutina un gulašs gatavs, ja gribas var likt vēl skābo krējumu, bet tad nu būs riktīgi pa trekno.

Aiza

Marksa

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

20.10.2011 11:14:57 0 0

ja pa lēto - tad jau līdzīgi - apcepu ar garšvielām gaļu, lieku jau ūdenī sutināties, piemetu ķiploku, lauru lapas, apcepu sīpolus un burkānus labi daudz, metu iekšā pie gaļas lai sutinās. Kad kādu 1,20 h gaļa sutinājusies un ir reāli mīksta, pielieku sk. krējumu kādas pāris karotes, lai viņš smuki izkustu un nesaietu, vispirms krūzītē ar nelielu daudzumu karsta ūdens pakuļu. Gāžu mērcē iekšā, bik vēl pavāru, tad ietumēju ar miltiem. Var jau arī vsp bez krējuma.

Ja pa dārgo - sutinu pusi uz pusi - krējums/ūdens, tikai tad krējumu lieku jau pašā sākumā.

Vīrs liek ūdenī tomātu pastu, vai sutina kopā ar tomātiem savā sulā.

Marksa

ritaa

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

21.10.2011 10:32:14 0 0

Mana variācija - uz pannas apbrūninu gaļu, pārberu katlā. Uz pannas, kur cepu gaļu uzleju ūdeni, to visu pārleju gaļai. Katlā lieku ķiploku daiviņas, šķēlēs sagrieztu sīpolu, palielus burkānu gabalus, lauru lapu, smaržīgos un melnos piparus, sāli. Visu sautēju 1.5h. Pēc tā laika sīpoli ir gandrīz jau izjukuši. Iebiezinu ar miltūdeni, pielieku krējumu. Kādreiz ir likts arī bik marinētais gurķis sagriezts. Mūsmājās šis parasti uz otro dienu nepaliek.

ritaa
    1. 1
    2. 2
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
18150232
Noderīgas saites

Rīga

°C
Gaisa spiediens: hPa
Vēja stiprums: m/s
Vēja virziens:
tasty
DELFI
Izvēlies tapeti: Pavasara smarža