Līdz 3. aprīļa 11:00 – bezmaksas tirgus laukums! Pārskatiet savu bērnu drēbju skapjus un atvilktnes, gatavojiet savus piedāvājumus un izmantojiet iespēju par simbolisku naudu sarūpēt saviem bērniem apģērbu un apavus pavasarim!
Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Abolu platsmaize ar jogurtu kefira vieta

Monica

Gribu uzcept abolu platsmaizi, kur recepte ir paredzets ari kefirs. Problema ta, ka dzivoju valsti, kur kefirs nav diez ko izplatits un, pat ja izdodas 'samedit', tad pec garsas un konsistences tikai attali atgadina to, ko mes saprotam ar vardu 'kefirs'. Bet platsmaizi gribas, un tiesi so ar kefiru Tapec iedomajos kefiru aizstat ar dzeramo jogurtu (seit ir tads bez garsas, tikai ar cukuru, kas man personigi garso pec salda kefira), attiecigi samazinot recepte paredzeto miklai pievienojamo cukura daudzumu.

Jautajums pieredzes bagatam saimniecem - vai ta var darit? Ir ceriba, ka man kaut kas sanaks jeb labak so domu uzreiz atmest?

P.S. Esmu noskatijusi so recepti www.receptes.lv/receptes/rabarberu-vai-abolu-platsmaize/


Whatever does not destroy me, makes me stronger. Friedrich Nietzsche

Monica
man ir plātsmaizes recepte, kur kefīru mierīgi aizstāju gan ar jogurtu, gan krējumu (ar krējumu sanāk visforšāk), gan visu šo produktu miksli, ja ir jāutilizē pārpalikumi!


Особенно невыносимы идиоты, которые смотрят на тебя как на равного

aardillaa

Un ta butu? Es uzmanigi klausos


Whatever does not destroy me, makes me stronger. Friedrich Nietzsche

Monica
kā reiz, tavai līdzīga! tik lieku 4 olas. un cukuru vajag mazāk, ar glāzi ļoti salds (bet tas gaumes jautājums).

Papildināts 24.10.2012 14:46:

taisīju pēc šitās, un dažreiz piešauju eļļu mazliet, kādu ĒK.

Papildināts 24.10.2012 14:47:

P.S. ar olām man sanāk dubultrecepte, tik pārējo gan nedubultoju tik daudz.


Особенно невыносимы идиоты, которые смотрят на тебя как на равного

Nita

Monica
Mierīgi šajā receptē var aizstāt kefīru ar jogurtu. Būs pat interesantāka garša.

abruks

Es nekad neieciklējos, ja receptē rakstīts kefīrs - kas ir mājās, to lieku klāt.Nekad vēl neko suņam nav nācies atdot. Man liekas, ka daudzas receptes nāk no laikiem, kad par jogurtu neviens i dzirdējis nebija, tāpēc arī visur ir tas kefīrs.


esmu kā konjaks - jo vecāks, jo labāks.

snukurs

Kefīru var aizstāt gan ar jogurtu, gan skābu krējumu. Es, starp citu, cepu vispār bez olām.

Naku atskaitities Man gala rezultats diez ko negarso. Gruti pateikt, vai ta jogurta vaina vai ne... Cukurs ir krietni par daudz un pati mikla tada...hm... loti bliva. It ka cepamais pulveris nebutu pielikts. Prasas pufigaku. Jaturpina idealas receptes meklejumi.


Whatever does not destroy me, makes me stronger. Friedrich Nietzsche

Monica
A tev tur nav pieejami tie izstrādājumi, kas izskatās pēc rūgušpiena bez sūkalām? Vāciski, piemēram, ir speiseqark. Ir arī Francijā dabonami lielos bunduļos. Viņi no tiem tādā primitīvā veidā biezpienu taisa, kas gan īsti nav biezpiens mūsu gaumē. Daudziem lielajiem bunduļiem ir pat speciāli sieti šim nolūkam.

Monica
ja gribi pufīgāku, ņem 4 olas, tās kārtīgi saputo ar cukuru un tad pieliec krējumu +soda (ar jogurtu pārsit tā sintētiskā garša, man kaut kā vienmēr zemeņu trāpās, uz utilizāciju). beigās miltus + cepamais pulveris, man sanāk kādas 1,5 gl - bet to beru uz aci un skatos konsistenci. Nav jābūt šķidrai un pārlieku cietu ar ne.


Особенно невыносимы идиоты, которые смотрят на тебя как на равного

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18195062
Lasīt vairāk