Cāļa forumi » Virtuves noslēpumi

kaiminiene;): Receptes lēnvāres katlam

kaiminiene;)

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

24.03.2013 15:10:22

Vai variet padalīties pieredzē, kā gatavojat lēnvāres katlā? Kādas receptes Jums ir topā? Man kaut kā viss sanāk zupveidīgs

kaiminiene;)

VinnijsRūks

Zīdīšanas konsultants

VinnijsRūks

CT = +37.8°

24.03.2013 23:22:46

kaiminiene
Tieši zupas ļoti labi sanāk. Ja grib sautējumu, tad attiecīgi pavisam maz ūdens jālej.

Man konkrētu recepšu nav, taisu uz aci, jāsaka, ka es arī vēl esmu mācīšanās procesā. Tieši vakar lasīju www.hlebopechka.ru (krievu valodā), tur atradu daudz labu recepšu. Uztaisīju biezpiena sacepumu - vakarā visu samaisīju, saliku katlā, no rīta bija gatavs burvīgs, maigs sacepums.

Papildināts 24.03.2013 23:23:

Gaļas ļoti labi gatavojas lēnvāres režīmā, pat labāk nekā dārzeņi.

VinnijsRūks

kaiminiene;)

Pastāvīgs apmeklētājs

CT = +36.6°

25.03.2013 20:55:49

Paldies! Tad nu viss eksperimentāli

kaiminiene;)

kristel

Pastāvīgs apmeklētājs

kristel

CT = +36.6°

25.03.2013 23:26:02

nav prakses un pieredzes, bet nesen mājās uzrādās šāda grāmata. iepirkās lietoto mantu bodē pa santīmiem. varbūt der internetā pameklēt, kaut ko angliski, ja bišķi pārvalda šo valodu.

es noskatījos, ka aparāts maksā ap 35ls, bet nevaru nojēgt, vajag man tādu vai nē.


visus rīsus vienā maisā nesabāzīsi... (ļoti, ļoti, ļoti sens Ķīniešu izteiciens :)

kristel

VinnijsRūks

Zīdīšanas konsultants

VinnijsRūks

CT = +37.8°

26.03.2013 20:51:14

kristel
Man ir šāds ātr/lēn-vārāmais katls. Man ļoti patīk. Pirku viņu kā ātrvārāmo, bet izrādījās, ka viņam ir arī lēnvāres funkcija (un vēl apbrūnināšana, tvaicēšana, kā arī atliktais starts) . Atsevišķi lēnvāres katlu nepirktu, jo tomēr katru dienu to funkciju nelietoju, bet šādā variantā - tas ir mans universālais katls, kurā tiek gatavots gandrīz jebkas.

VinnijsRūks

giz

Pastāvīgs apmeklētājs

giz

CT = +36.6°

26.03.2013 22:19:07

Slow cooker/lēnvāres katls ir baigi labā manta. Ja tas ir normālas firmas produkts, tur jānāk līdzi receptēm. Cik mana pieredze ar to, jālej mazāk šķidruma, ja Tu pielāgo recepti, tas būtu apmēram 200 ml ūdens vai buljona atdarinājuma uz 500/600 gr gaļas ar tomātiem, ja paredzēti receptē. Ja šķidruma par maz, var papildināt ar karstu ūdeni, bet man tā nav gadījies. Ja par daudz, mazliet sviesta un miltu sacepam mazā katliņā, pievienojam daļu no mērces, samaisām, lejam lēnvārītājā iekšā. Es pagaidām gan arī mācos. Ja gribi receptes, ieraksti meklētājā "slow cooker recipes". Mja, un dažas no garšvielām būtu ieteicams pievienot stundu pirms paredzētajām kukerēšanas beigām, jo man karijs bišķi sanāca rūgts.

Esmu taisījusi gulašu, maltās gaļas mērci, jēra stilbiņus/lamb shanks un kariju. Zupu tik taisos pamēģināt

Pēdējās izmaiņas: giz, 26.03.2013 22:32.
Pēdējās izmaiņas: giz, 26.03.2013 22:35.

giz
Jūs neesat iegājis sistēmā, tādēļ nevarat rakstīt šajā forumā
18210290
Noderīgas saites

Rīga

°C
Gaisa spiediens: hPs
Vēja stiprums: m/s
Vēja virziens:
tasty
DELFI
Izvēlies tapeti: Pavasara smarža