Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Zaļie tomāti....

Nikola1984

Siltumnīca sogad daudz zaļu tomātu,kuri nefatavojas,bet pūst.Varbūt kadam ir recepte ko var taisīt no zaļiem tomatiem,lai stāvētu ziemā!

Ljoljix

panhem kartona kasti, ieklaj avizi, vienā kartā ieliec tomatus, avizi, atkal tomatus un tā uz priekšu. kasti aiztaisi un noliec istabas t. pec 3-4 dienam izrevidē un izvac sarkanos.

Bella Ragazza

Nikola1984
Es taisu šādu (recepte tepat no Cāļa)

Zaļo tomātu,kabaču un patisonu sautējums ziemai

Sastāvdaļas:

  1. 1 kg zaļi tomāti
  2. 1 kg kabači
  3. 1 kg patisoni
  4. 0.5 kg sīpoli
  5. 300 gr tomātu pasta
  6. 150 gr eļļa
  7. 100 gr cukurs
  8. 1 ēdamkarote sāls
  9. 1 ēdamkarote kaltētās saldās paprikas pulvera
  10. 1 deserta karote 70% etiķa esences
  11. 1 1 tējkarote kaltēta samalta bazilika
  12. ½ glāze ūdens

Pagatavošana:

Sautējumam jāizvēlas nepārauguši kabači un patisoni, tā lai nebūtu jāmizo un jāizņem sēklotne.

Zaļos tomātus,kabačus un patisonus sagriež nelielos gabaliņos.

Sīpolus sagriež parupjos gabaliņos un eļļā nedaudz apcep,tā, lai būtu caurspīdīgi.

Katlā ielej ūdeni,pieliek sāli,cukuru uzkarsē līdz sāls un cukurs izkūst , pievieno sagrieztos dārzeņus un eļļā apceptos sīpolus Sākumā jāpavāra uz diezgan lielas uguns,protams maisot, bet,kad no dārzeņiem ir pietiekami atdalījies šķidrums,vāra uz mazākas uguns. Dārzeņi jāvāra tikmēr,kamēr ir izšķīduši. Tas nebūs īpaši ilgi,jo kabači un patisoni nav pārauguši.( kabaču miziņa neizšķīdīs,bet būs mīksta) Tad pievieno tomātu pastu,baziliku un papriku. Vēl pavāra 10 minūtes un pašās beigās pielej etiķi.Gan sāli ,gan etiķi katra saimniece var likt arī pēc savas garšas izjūtas.

Karstu pilda labi izkarsētās burkās un aizvāko.

Šim sautējumam ir plašs pielietojums - tāpat

" pliks"labi garšo pie sviestmaizes vai kā piedeva pie otrajiem ēdieniem .Bez tam var likt kā piedevu pie zupām ( būs pikantākas un tumīgākas ).


In Mark Twain's words, why "in German, a young lady has no sex, while a turnip does?"
[das Mädchen—neuter] [die Rübe—feminine]

Labi sen apnika man Pūķene, pukiiite, Pūķis, Puķīte, Pūķītis, Pūķītis_Mazais, puukjiite, Puukjis, Rūķīte un visādi citādi līdzīgi kustoņi....

Pūķīte - tā vairs neesmu es!!!!!!!!!!!!

perfekts planders

3kg sagriezti zaļi tomāti, 2kg rīvēti burkāni, 1kg pusriņķos vai sīkāk griezti sīpoli, 0.5kg tomātu pastas, 0.5kg eļļas. Burkānus ar sīpoliem un lielāko daļu eļļas liek katlā, apcep, tomātu pastu apcepina, pievienojot atlikušo eļļu, liel pie burkāniem, pieber tomātus. Visu sasutina uz nelielas uguns līdz gatavs. Vārošu liek uzkarsētās burkās, aizvāko. Nav jāpasterizē. Protams, sāli, cukuru, piparus, čilli, papriku - vipievieno pēc patikas.

Papildināts 14.09.2017 09:45:

Marinēti zaļie tomāti top tāpat kā gurķi. Tomātus pa burkām, klasisku gurķu marinādi virsū un pasterizēt (var cepeškrāsnī)

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18360391
Lasīt vairāk