Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Ķīniešu ēdieni - neskaidrības

Trīne

Trīne

Palīdziet, lūdzu, tikt galā. Bērni ir slepenie ķīnieši, varētu ķīniešu ēdienu ēst kaut 5x dienā, bet es nemāku tos gatavot. Cenšos, bet nesanāk kā gribētos. Tāpēc cenšos vēl vairāk.

Tad nu konkrēts jautājums - šajā mērcē kas ar to cieti jādara? Nu pēc manas virtuves pieredzes, ja šķidrā aukstā virā iemaisa sausu cieti, tad takš tur būs pilnīgs čau! Cietes čupa pa apakšu, šķidrums pa virsu un nekādas vēlamās konsistences. Bet par sildīšanu tur nav neviena vārda. Kur kļūda?

Babs

Trīne
Es parasti cieti samaisu ar sojas mērci un tad pieleju beigās pie pārējām sastāvdaļām vokā, kas ir uz uguns. Smuki aši sabiezē.


"Es gibt viele Wege zum Glück. Einer davon ist aufhören zu jammern." — Albert Einstein

Tact: The ability to tell someone to go to hell in such a way that they look forward to the trip.

Trīne

Ā, nu tas gan saprotams. Es sākumā domāju, ka tajā mērcē marinē vai pēc tam visu pārlej.

Nekad neesmu mēģinājusi ķīniešu ēdienus, kādas receptes izmantojat?

Trīne

Kādas nu sagrābstu pa netu, tādas mēģinu. Bērniem mīļākais ēdiens ir cālis medū, bet vienalga - tādu recepti, kā viņiem garšo, neesmu vēl atradusi.

kristel

Jebkura ciete ir jāizškaida, kaut vai kādā dotajā šķidrumā.

Vai vnk atsevišķi pāris karotēs ūdens, kas nedos nekādu apmjomu papildus šķidrībā, bet smuki būs izšķīdis un labi iebiezinās esošo šķidrumu.


visus rīsus vienā maisā nesabāzīsi... (ļoti, ļoti, ļoti sens Ķīniešu izteiciens :)

Es kā slepenais ķīnietis vienmēr atsevišķi leju izšķīdināto cieti, un protams uzvāru, mērcēm vairāk, zupai mazāk, līdz vēlamais biezums

Trīne

Jebkura ciete ir jāizškaida, kaut vai kādā dotajā šķidrumā.
kristel

To tu man?!

Es, šķiet, rakstīju, ka runa ir par to, ka ar to izšķīdināto tajā receptē nekas netiek darīts. Pēc šķīdināšanas ir jāsilda. Bet tur nav! Tāpēc arī bija jautājums. Tur neviens neko ar to mērci vairs nedara. Salej aukstu kopā, pieber cieti un viss - gatavs! A figvam - gatavs! Nekas gatavs tur nevar sanākt.

Tur laikam bija domāts kā pašsaprotams, ka vajag vārīt to visu vel Tur viens triks ir piemirsts, zivju mērce, to āzijas virtuvē ļoti daudz kur lej klāt, un dod specifisko garšu (negaršo it nemaz pēc zivīm). Vel vistai vari pamēģināt ummami garšvielu, tas ar dod tādu specifiskāku garšu. Un cālim medū noteikt vajag sezama eļļu piešaut mazliet beigās, tas gan ja bez tomātu mērces...

Babs

burumburum
Ķīnieši tak nelej zivju mērci, tā taču taizemiešu garšviela. Un par to, ka nejūt - nu, nu. Man uzreiz rauj uz augšu.

Man ir viena garda un vienkārša recepte, adaptēta pēc ķīniešu pavārgrāmatas (resp., aizstājot pāris sastāvdaļas ar to, kas mājās) - vista ķiploku mērcē. Varu ielikt, ja ir vēlēšanās.


"Es gibt viele Wege zum Glück. Einer davon ist aufhören zu jammern." — Albert Einstein

Tact: The ability to tell someone to go to hell in such a way that they look forward to the trip.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18360409
Lasīt vairāk