Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Biezpiena cepumi

NomNom

Sveiki!

Jau vairākas dienas neliek mieru biezpiena cepumiņu recepte. Varbūt kādam ir aizķērusies kāds "veselīgs" variants? Interesē tāda recepte, kur būtu klāt pēc iespējas mazāk miltu, nevis standarta 1x1x1, kā arī auzas negaršo, kur daudzās receptēs tos miltus aizstāj. Kautkā nekā neizdos atrast tādus. Tiešām nekā nav? Zinu, ka senāk 1x taisīju biezpiens + banāns, bet kautkas tur līdz galam nesanāca un vairs to recepti ar neatrodu, tad nu esmu veselīga našķa meklējumos.

grieze

Un kas virtuves guru pastāstīs par biezpiena cepumiņiem, lūdzu pastāstiet pie viena, ka izcept tādus biezpiena pīrādziņus kā Rāmkalnos!

Man ir padomjlaiku recepte, bet tur arī milti - 100 g sviesta , 200 g biezpiena, 1,5 glāze miltu un tējkarote cepamā pulvera -visu samīca, sadala divās bumbās, 1/2 stundu ledusskapī un tad izrullē aplī, mazliet cukura un sagriež kā torti, sarullē no platā gala uz tievāko.

Bieži necepu, jo sīkie kā traki.


Dzīve ir gluži kā rožu dārzs, bezgala skaista, bet ar ērkšķiem!

Skaidrs meklēju nepareizi, jāmeklē bij v-kārši "biezpiena plācenīši" cepeškrāsnī, tad kaut ko līdzīgi cepumiem var atrast

Harmony

NomNom
Kāpēc tu domā, ka milti ir tas neveselīgākais biezpiena cepumos? ja es gribētu kaut ko ar maz miltiem, tad drīzāk ceptu biezpiena sacepumu, ne cepumus. Bet manuprāt miltiem nav ne vainas, ja tik neliek baltos kviešu miltus. Mēs ģimenē esam pilnībā pārgājuši uz pilngraudu kviešu miltiem balto vietā. un ļoti daudzās receptēs izmantoju pilngraudu rudzu miltus - visādi mafini sanāk ļoti labi. Lielāka problēma kā samazināt cukura daudzumu, jo salds tomēr garšo.

pece
Tava recepte laikam tāda pati kā šī:

https://www.youtube.com/watch?v=A8vcjlR4Ox0

Jēziņ, nesen piefiksēju, ka Rimi veikali šitādus cep. Tāda ņamma, man atkarība no viņiem, būs jācep šajās brīvdienās!

klēra

Nessia
Jēziņ, nesen piefiksēju, ka Rimi veikali šitādus cep.
Man arī šausmīgi garšo tie rimi biezpiena cepumi.

Es kā reiz pirms dažām dienam tepat reklamas malā ieraudzīju līdzīgu recepti http://receptes.tvnet.lv/recepte/3543-cukurotie-biezpiena-cepumi , tikai sviesta/margarīna vietā krējums. Mani tik izbrīna, ka receptē nav ne soda ne cepampulveriis, bet bez diez vai sanāk tik smuki. Būs pa brīvdienam jāiemēģina

Un otrs variants bija ar sviestu , bet to 3x lika uz 30min ledusskapī un pa starpai pārmīcija


Nessia
Jā, izskatās tāda pati.

Var nelikt sodu vai cepamo pulveri, tad tie cepumi iznāk tādi smagnējāki, bet izcepas normāli. Man labāk tīk ar cepamo pulveri.

Ja domā par kalorijām - mierīgi var ņemt vājpiena biezpienu.

Var nelikt cukuru, bet ietīt ievārījumu/džemu, ābola šķēli.


Dzīve ir gluži kā rožu dārzs, bezgala skaista, bet ar ērkšķiem!

Sixpārnis

pece
Man ir padomjlaiku recepte, bet tur arī milti - 100 g sviesta , 200 g biezpiena, 1,5 glāze miltu un tējkarote cepamā pulvera -visu samīca, sadala divās bumbās, 1/2 stundu ledusskapī
izcepu nupat, mmmmm....

sirdspukstiņš

Tie rimi cepumiņi nenormāli garšīgi. ..veikalā jāiet ar līkumu tam grozam


Mājās, kur ir bērni, pavisam tīrs var būt tikai konfekšu traukā

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18364015
Lasīt vairāk