Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Zemesriekstu sviests

Incuks

Incuks

Vajag pagatavot labu/kvalitatīvu zemesriekstu sviestu. Tiešām ir tik vnk, ka ineta stāv rakstīts? Samaļ, samaisa ar ellu vai medu un gatavs? Cik ilgi ēdams? Recepte?

Saulpurene

Incuks
Esi mēģinājusi Nutego ražoto zemesriekstu sviestu? Manuprāt ļoti labs un kvalitatīvs.


/Trollius europaeus/ Tautā saukta: cāļagalva, sviestapika. Latvijā sastopama visā teritorijā. Aug mitrās pļavās, upju krastos. Indīga.

Es apgrauzdeju vēl ar sāli un tad sablednedereju ar sviestu un medu. Ļoti gards, nevar salīdzināt ar jebkuru pirkto...

Hiacintte

Sila purene
Kādās proporcijās gatavo?

Es zinu, cik tas ir stulbi- jājautā , kur ko nopirkt, saņemt ieteikumu gatavot pasai, tad jau arī otrādi. Bet kur ir ideja gatavot pasai, ja var nopirkt garšīgus un organiski kontrolētas izcelsmes???

Modra

Bet kur ir ideja gatavot pasai,
lētāk varbūt pašai sanāk, vai var negrūst kaut ko, ko neēd vai otrādāk - pielikt klāt ko grib. piem., tas pats Nutego nejēgā ar cukuru. Rapuncel arī ar cukuru klāt. Rimi nopirku viņu Eco zīmola, tajā vismaz sastāvā tikai rieksti, pat, cik sapratu, bez eļļas klāt.

Saulpurene

Nutego ir arī bez cukura un sāls. Tikai pliki zemesrieksti ar eļļu.

Man gan labāk garšo tas, kur tā druska cukura un sāls ir klāt.


/Trollius europaeus/ Tautā saukta: cāļagalva, sviestapika. Latvijā sastopama visā teritorijā. Aug mitrās pļavās, upju krastos. Indīga.

Modra
Ir daudzi sviesti arī bez cukura , bez sals. Bez nekā.

un par to lētumu- organiski audzēti rieksti+ sava elektrība+ čakars = ļoti neliels ietaupījums.

Modra

lutekle
nava daudzi, jāpameklē.

Bet nu taču, lai katrs taisa, kā grib. Piemēram, ja grib ar medu, tad laikam taču tiešām tajā taisīšanas procesā vieglā pieblenderēt klāt, jo ar medu nudien nekad neko gatavu neesmu redzējusi. Es tikai saku, ka ja kas mani neapmierina, es tiešām mēģinu uztaisīt pati.

Hiacintte
Godigi, neatceros...pagajusa gada taisiju. Bet man patīk pašai gatavot, jo tomēr ir savādāka garša, nav pārliecības, ka rūpnieciski gatavotāja būs medus utml...

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18379335