Par jaunu lapiņu
Es plānoju intereses pēc pasūtīt sēklas no noslinko, bet te palasot sāku šaubīties. Neslinko pirktie stādi pie manis arī slimoja, bet par seklām es nebiju iedomājusies, varbūt sēklas vienkārši nav kodinātas?
Gribu vēl uzrakstīt savu salidzinājumu tomātiem audzētiem zemē un renē, varbūt kāds par to domā). Varbūt rene arī nav slikta, bet ar zemi to salizināt nevar, baidos, ka šodien reni vairs nelikšu. Es renē iebēru 2 vairāk zemes, ka bija norādīts, zeme bija speciālizēta ar mēslojumu, tomāti izauga tikai 1.20-1.40 noražoja pirmie divi ķekari un saslima un viss ar to beidzās, kaut kur ap 2 kg no stāda, turpretī zemē labi ražoja (4-8 kg no krūma), ilgi neslimoja un tomātu stādi 2.50 garumā.
Vienīgais šogad ir doma izmēģināt riktīgi agrīnas šķirnes, kas jūnijā jau ir gatavas. Kur tādas var nopirkt. Pagajušgad nopirku no noslinko arī solija, ka būs agri, bet tie sanāca vēl vēlāk, nekā manējie (Jūrmala un Vērša sirds). Pati dzirdēju par 2 šķirnēm sniegpulstenītis un santa, kādas ir jūsu atsauksmes?
Mainīja avene*, 22.01.2011 15:17:12