Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Kā uzvārīt labu auzu pārslu putru?

zucits

zucits

Kā izvārīt īstu auzu pārslu putru? Nesanāk man. Vāru ūdenī, varbūt tāpēc. Atceros no skolas laikiem, tā putra bija tāda tumīga, ļoti kārojas tāda. Un kādas ir pareizās proporijas? Varbūt kāds putru spečuks var uzrakstīt kā pareizi uzvārīt putru?



bļaustīgais kaķis

Es vāru uz gramiem - 50g auzu pārslas un 250g škidruma, kas parasti ir 50:50 vai 70:30 ūdens:piens. Sāli drusku lieku klāt.

Pavāru kādas minūtes un tad sasedzu uz 10min, lai sabriest. Herkulesa pārslas ātrāk uzbriest nekā parastās.

es lieku gan cukuru gan sali.

berniem varu lielako tiesu tikai no piena, mazliet udens un sals pec garsas.


Es vāru tā: ņemu 2 (palielas) gl.piena, pielieku mazu šķipsniņu sāls un 2 t.k.cukura. Uzvāru pienu, pieberu klāt 1 (mazliet mazāku nekā izmantoju pienam) gl.ātri vārāmo auzu pārslu. Pāris minūtes pamaisu, tad kādas 10 min. minūtes pastāv un - gatavs. Ja vāra ar parastajām auzupārslām, tad tās jāņem nedaudz vairāk (teiksim, tāda paša izmēra glāze kā pienam) un tā kā tās jāvāra ilgāk, tad varianti divi: a) daļu piena aizstāj ar ūdeni un vispirms ūdenī pavāra auzupārslas, tik tad lej klāt pienu un turpina lēni vārīt; b) lēni maisot vāra pienā un pēc tam vēl uzliek uz malkas plīts lēni pasutināties.

zucits
mums bija auklīte, kura man iemācīja kolosāli to putru vārīt. Viņa auzas uzvārīja ūdenī, klāt bik sāli, kad jau gandrīz gatavas, lēja tikai beigās to pienu klāt un cukuru. Sanāca fenomenāla putra, tieši, kā bērnībā, skolā.


What is right for one soul may not be right for another.It may mean having to stand on your own and do something strange in the eyes of others. 

zucits
Tumīgumu iegūsi, to putru labi maisot vārīšanās laikā. Es arī vāru tikai ūdenī. Šidrumam jābūt pietiekami daudz, katrā ziņā vairāk nekā sākumā šķiet, ka normāli. Un tik maisi un maisi un maisi. Pēc tam vāku virsū un atstāj, lai vēl uzbriest. Beigās vēl samaisi un skaties, vai nav pa sausu, tad var ar pienu mazliet atjaukt, ja grib. Vēl es bik sākumā pieleju eļļu vai piekieku sviestiņu, bet nu tiešām nedaudz. Proporcijas neprasi, nezinu. Viss uz aci un izjūtām.

lauvux

Vāru pienā, proporcijas uz aci, bet beru uzreiz aukstā, lai labāk izmirkst, pa laikam apmaisu. Tikai ātrvārāmās pārslas, tad sanāk tāda tumīga un forša, jārēķinās, ka padzisusi uzbriedīs. Vienkārši proporcijas jātestē.

Sixpārnis

Ūdens, sviesta piciņa, sāls šķipsna, cukura karote + pārslas - kad uzvāras, tad vāku virsū un lai briest. Pievienoju saldētās ogas no saldētavas.
Bērni saka, ka tik gardu tik es vārot Pati neēdu, man putras vispār negaršo.


Es pārsvarā vāru pienā, izvēlos pilngraudu pārslas. Proporcija: aptuveni 2 gl. piena, nedaudz mazāk par glāzi pārslas. Ik pa laikam samaisot jāvāra līdz piens uzvārījies. Un tad vāku virsū, lai uzbriest.

Nelieku ne sāli, ne cukuru, jo man tā garšo vislabāk. Dēls vēlāk pārkaisa ar cukuru vai pieliek ievārījumu. Putra vidēja biezuma, tumīga.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18143353