Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Kas jāprot?

bubutrusis

Vai kāds nevarētu padalīties pieredzē: kas jāprot trīsgadniekam sākot bērnudārza gaitas. Vai jāprot pašam ēst, saģērbties, noģērbties, iet uz poda?

Tā kā ums rudenī ir tā laime sākt bērnudārza gaitas gribētos zināt jau iepriekš, lai pa vasaru varētu šo to uzspēt apgūt.

Vecāku sapulcē prasīšu šos jautājumus, bet gribās dzirdēt ko saka citas mammas.{#}

[img]http://foolstown.com/sm/sex.gif[/img]

Tevis nosauktaas lietas triisgadniekam jau nu OBLIGAATI jaaprot. Mums grupaa divgadiiga meiteniite pati i gjeerbjas, i eed. Uz tualeti var sanaakt avaarija, bet pa pus gadu iemaaciijaas paprasiities.

Aktieriem ir augstaaks testosterona liimenis nekaa ministriem.

undiness
Vai tā ir obligāta bērnudārza prasība, jeb tikai kāds bērns, ka to visu māk darīt?

Tad jau sanāk, ka ja mans ziķeris līdz rudenim nemācās saģērbties un vēl daudzas lietas tad viņu neņems bērnudārzā.

bubutrusis
Nu jāprot jau ir, bet ja nemācēs, tad jau ārā nedzīs. Mūsējais ģērbties nemācēja, kaut kā paši ģērbām, lai ātrāk, bet dārziņā viņš ātri iemācījās. Uz podiņa viņš mācēja iet, bet dārziņā sākumā neprasījās. Ar ēšanu arī, mājās ēda pats, bet dārziņā sēdēja rokas aiz muguras salicis un spītīgi gaidīja kad kāds pabaros.

Man jau tieši par to arī bail. Ar iešanu uz poda mums ļoti klibo, ēd gan pati ļoti smuki, bet ar ģērbšanos ir tā kā ir.

Kas vēl bērnam būtu jāmāk bez manis jau minētajām lietām?

bubutrusis
Tas nekas, ka klibo. Viņiem piemēram ir iegājies(vai noteikts), ka pirms ārā iešanas visi iet uz podiņa. Nu ja Tavs būs ticis uz tā podiņa, tad jau avārija nenotiks. Pēc āra visi ienāk iekšā,aiziet uz podiņa , nomazgā rokas utt. Viņš gribot negribot ir pačurināts un viss OK. Bērniņiem arī izstrādājas plus mīnus režims, ka tieši tajos laikos vajag uz podiņa. Tā ka nesatraucies!

TAVAM beernam buus eertaak, ja vinjsh to visu pratiis. tev ir cik beerni? Viens, divi, triis? Cik laika tev vajadziigs, lai vinju/-us piem, pabarotu? Burtiski, ar karoti? vai visus apgjeerbtu? Un tagad pareizini savu vienu beernu ar 24. Un pameegini iedomaaties, cik ilgu laiku eediis brokastis, ja visus buus jaabaro? Cik ilgu laiku gjeerbsies uz aaru? Buus jau jaagjeerbjas nost! FIZISKI nevar apkopt VISUS VISUS nevariishus b/d. veel jau ir nodarbiibas, kuraas nu gan audzinaataajai IR jaapaliidz beerniem saliimeet vai izkraasot. Protams, audzinaataja/aukliite, gjeerbs tavu un citus beernus, bet ... to laiku vareetu izmantot efektiivaak. manupraat. Un es runaaju par tevis nosaukto vecumu - 3gadiigs beerns. Runa neiet par siliites vecuma beerniem.

Arii mans 6gadnieks iipashi veikli negjeerbjas, bet vinjsh to VAR izdariit. tas noziimee, ka vinjsh paliek kaut peedeejais garderobee, paareejie iet laukaa, bet vinjsh apgjeerbsies.

Iedomaajies, grupaa 24 beerni. Audziite+aukliite gjeerbj. Pirmais paaris sagjeerbts, otrais, tad tresho gjeerbj, bet pirmais jau ir sasviidis slapjsh! Un taadu paaru ir 12! Un veel jau vinji meedz nikjoties un kaadam jaaizved paarrunas par to, ka laukaa buus vien jaaiet etc. Un tajaa briidii nevienu nevar gjeerbt.

Neiespringsti, bet pamazaam ljauj beernam kljuut patstaaviigam. Ljauj pasham eest(mani gan izbriina, ka taadaa vecumaa veel ir probleemas pasham paeest, bet ne mana dalja), ljauj pasham gjeerbties. tagad velkamo dreebju buus maz - biksiites, zekjiites, krekljinjsh - lai velk pats. Kaut stundu, bet pats! Un uzsver to, ka vinjsh PATS visu speej izdariit! Kaads malacis! Cik chakls! Un re - mammiite tikmeer var citus darbinjus padariit! paldies, beerninj, ka tu man paliidzi!

Un dibenus audziites b/d ilgi slauka (tas gan atkariigs no personaala). Pat 5 gadu vecumaa. Tik beernam jaazina paprasiities vai pasham aiziet. Un avaarijas gadaas arii 5 gadu vecumaa. arii 6 ;)

Aktieriem ir augstaaks testosterona liimenis nekaa ministriem.

bubutrusis
nesatraucies!!!!!{#}...visu,ko nemāk,visu apgūs dārziņā,skatoties kā citi dara!!
un,par ārā iešanu...mūsējā negaida,kamēr visus apģērbj! kuri saģērbti,tie čāpo ārā!{#}

starp citu,mūsējā grupā ir arī piecgadnieki,kuri paši neģērbjas... nu, un kas - tāds bērns!! tā, kā mazāk klausi negatīvās piebildes!! ar Tavu mazo viss būs kārtībā!!!! {#}

bubutrusis
Nekur nekādas prasības uzņemšanai b/d nav un nevar būt.

Protams, ir labāk un ērtāk gan bērnam pašam, gan vecākiem un personālam, ja bērns spēj apkalpot sevi pats, taču nav nekāds noziegums, ja viņš 3 gadu vecumā visu vēl nav apguvis.

Neiespringsti, bet pamazaam ljauj beernam kljuut patstaaviigam. Ljauj pasham eest(mani gan izbriina, ka taadaa vecumaa veel ir probleemas pasham paeest, bet ne mana dalja), ljauj pasham gjeerbties. tagad velkamo dreebju buus maz - biksiites, zekjiites, krekljinjsh - lai velk pats. Kaut stundu, bet pats! Un uzsver to, ka vinjsh PATS visu speej izdariit! Kaads malacis! Cik chakls! Un re - mammiite tikmeer var citus darbinjus padariit! paldies, beerninj, ka tu man paliidzi!
bubutrusis, šie ir zelta vārdi!
Vecāki ir pārlieku aizbildnieciski.Tavi uzdotie jautājumi varētu satraukt 1,5gadnieka mammu.Bet līdz septembrim vēl-ui cik daudz laika!Tu visu pagūsi iemācīt!{#}

Jo ilgāk meklē, jo ātrāk atrod!
Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
10193788