Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Kas jāprot?

bubutrusis

bubutrusis
kas jāprot trīsgadniekam sākot bērnudārza gaitas

Jāprot iet uz poda, bet ja gadās biksītēs arī nekas slikts audzīte palīdzēs apmainīt (galvenais kaudzi ar maiņas biksēm turēt skapītī)
Jāprot ēst pašam, nu to es tā kā uzskatiju par pašsaprotamu (piem. manai meitiņai vēl nav 2 gadi bet jau ēd pati - tikai daļa ir uz drēbēm un pa galdu, ja ēd zupu. Puika aizgāja dārziņā gads un 10. mēn. un tad jau mācēja ēst pats - podu iemācijās b/d - tas gan bij privātais un tur 10 bērni). uzsākot b/d gaitas valsts dārziņā bija 2 gadi un 10 mēn. uz poda gāja, bet vajadzēja vislaik atgādināt, jo pats neprasijās. Bet dārziņā jau ir tā kā citas mammas saka, ka pārsvarā audzītes atgādina un aptuveni ir režims, kad iet gulēt pačurā, kad ceļās pačurā utt. ,protams katram bērnam jau individuāli.

Par ģērbšanos, nu audzītes palīdz,tagad 3 ar pus gados mans dēls ģērbjās pats. vajag tikai palīdzēt aiztaisīt rāvējslēdzēju jakai un aizpogāt bikses. Bet viņa dārziņā ir tāda audzīte , kas labprāt pati ģērbj bērnus (tb palīdz viņiem). Un ziemā bij tā ka ģērba vienu kārtu visiem , tad uz riņķi otru kārtu utt. Lai nav tā , ka pirmo ietuntuļo un kamēr viņš gaida pārējos ir jau izsvīdis, redzēju ka audzītei ar auklīti ir jau sava izstrādāta sistēma, kā apģērbt bērnus, lai tie nesakarst.

Nu parasti vecāku sapulcēs saka ka nav vēlami knupīši un pamperi, pa pārējo neko baigi nesaka. Un ja nu tomēr ir pamperi tad tos liek uz gulēšanu ja ir akūta nepieciešamība. Bet nu labāk aiznes vaskadrānu, ko ieklāt gultiņā.

{#}

ā nu pa to ēšanu, zinu ka daudzi bērni atsakās ēst paši - patīk ka baro, bet ar to man pieredze nav tapē nevaru neko pateikt. Gan jau nekas traks nav - audzinātāja palīdzēs. Nedomāju ka grupiņā būs vairums ar tādiem kurus vajadzēs barot. Cik esmu ievērojusi parasti jau grupiņā ir kāds kuram vajag vairāk palīdzību kā citiem. Piemēram, mana puika grupiņā ir puisīts , kurš dzer no pudelītes (es nezinu cik gadi , bet itkā visiem grupiņā ir 3 gadi)

Izskatās, ka dažām nepielec, ka tas, ka bērnam ir vienkārši izdevīgāk prast pēc iespējas vairāk pašapkalpoties (ko rakstīju jau šīs tēmas pirmajā lapā), tas nav un nevar būt obligātas prasības. Un tikai par to ir runa. Kā arī b/d audzinātāja nu nekādi nedrīkst pazemot bērnu, ja viņš kaut ko neprot tik pat labi kā citi bērni grupā.

nelasīju visus komentārus, bet par tēmu - protams, ka mācēšana pašam ēst, iet uz poda un ģērbties, tavam bērnam krietni atvieglos iejušanos bērnudārzā, it īpaši, ja daļa būs jau satusējusi agrāk sākot bērnudārza gaitas. tu vari arī mazajam palīdzēt izvēloties ērtu apģērbu:

# apavus bez šņorēm - bet ar rāvējslēdzēju vai lipekļiem

# apģērbu bez pogām - bet ar knopēm vai rāvējslēdzējiem

# trikotāžas krekliņus elastīgus, kuros bērns pats tiek iekšā bez palīdzēšanas.

# nesienamās cepures un šalles - ir tādas pār galvu velkamas (nu tas gan vēl tikai ziemā būs vajadzīgs).

par iešanu uz poda 3gadniekam - nu bērns var nemācēt noslaicīt kārtīgi dupsi pēc kakas, bet pamperi gan nedrīkst būt. audzinātājas ta varbūt bērnam palīdzēs, bet citi bērni par viņu smiesies un apcels. Gan jau daļai mājās ir mazāki vai lielāki brāļi/māsas un tie jau būs salīdzinājuši pampers=bēbīts.

Paldies par ieteikumiem!!!

[img]http://foolstown.com/sm/sex.gif[/img]

pampers=bēbīts
Mans gandrīz jau 5- gadnieks to vēl nav apguvis -{#} laikam atpaliek attīstībā.

Bērns (pie tam 3-gadnieks) līdz apsmiešanai nonāk tikai tad, ja viņam to ierāda - vecāki, audzinātāja, vecākie bērni, kam to ierādīja - lasīt no sākuma. To sauc vienkārši par vardarbību.

Nu jā, sāku jau satraukties, bet laikam mazliet par ātru vēlos savam bērmam kaut ko uzspiest. Kaut kā nepiedomāju pie tā, ka bērnam rudenī būs tikai 2,5 nevis 3 un tā manuprāt ir liela atšķirība.

Mans mazais ģērbšanos pilnīgi noteikti līdz rudenim nepaspēs apgūt. Apakšgalu varbūt - noģērbt jau sanāk, bet augšu - rokas vēl par īsām

bubutrusis
satraukumam nav pamata

Izģērbt savu apakšgalu nu nav nekādu problēmu, apģērbt līdz rudenim iemācīsies jau labi, bet arī mums tās rokas par īsu un galva par lielu, jo lai cik plats būtu kakla izgriezums galva vienmēr iesprūst

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
10193788