Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Divi jautajumi - darzins no 1.5 gadi?

runcuks

runcuks

Varbut kads zin sekojosas lietas:

1) Ja bernam pusotrs gads paliek oktobri vai ir iespejams vinu uz to gadu pieteikt darzina, lai sak iet no oktobra jeb japiesaka uz nakamo gadu, kad bus divi gadi un pieci menesi septembri? (Iznak uz macibu gada sakumu vel nav pusotrs gads?)

2)Ja ir brala/masas prioritate, bet izlemj nelaist gada uz kuru ir pieteikts, bet gadu velak, vai prioritate zud un berns automatiski parliekas rindas gala?

Skaidrs, kad bernam bus pusotrs gads jau stradasu, tadel vieta darzina butu pasa laika, bet nevaru saprast vai tik mazu vispar var un vajag laist?

es domāju, ka punkts 1) atkariigs no vadiitaajas labaas gribas.

[s] māku gaudot, māku kost [/s]

atbilde uz ja.nr.2: ja vecakais berns maija izlaizas, bet jauanko butu jauznem septmbri - prioritate zud...

kad es savulak gaju pieteikties - likas, logiski - es pec gada eju stradat, pusgadu kaut ka ar auklem, 1,5 un darza, tagad saprotu, ka es savejo labaka gadijuma spetu laist kados2,3 ... atrakais, par laimi man ir burviga guvernante. Un velos, lai man butu iesejas vinu algot vismaz vel gadu vai divus, jo tad tik decembrenam varetu but rinda bernudaza.

Varu ikai velet rast iespeju nelaist 1,5 darza, jo nemak ne est, ne uz poda iet, ne runat, ne grbties... kam tas sress vajadzigs?! Gan Tu, gan berns stresos nepartraukti. Nu, ja nav citas iespejas, tad fakts apliek fakts...

runcuks

Diegabikse

To, ka 1.5 baigi mazins pati saprotu, tapec ari domaju, ka bus jaskatas pec situacijas, tikai nav skaidrs, ja piesaku uz 1.5 gadi, bet reali izlemju laist 2.5 gados vai zaudeju rindu? Ari 2.5 gados bralis vel ies darzina.

runcuks

vari mēģināt ar ārstu runāt, lai raksta zīmi, ka bērns nav gatavs vēl uzsākt b/d gaitas. nezinu gan, kā to uztver katrā konkrētā b/d, bet tāda iespēja pastāv ar oficiālu profa zīmi atlikt dārzu uz kādu garāku laika posmu.

runcuks
Nesaprotu, kāpēc daudzi tik ļoti baidās laist savus mazuļus dārziņā no 1,5 gadiem. Protams, bērniņi mēdz būt dažādi....Savējo lielāko meitu palaidu tieši 1,5 gadiņos, un bez nekādām problēmām - ātri iemācījās gan pati ēst, gan uz podiņa iet, gan runāt, gan ģērbties, un pat bez īpašas raudāšanas. Patika dārziņā tik ļoti, ka reizēm pat mājās negribēja iet. Arī visi paziņu bērni, kurus dārziņā palaida tādā pašā vecumā, nav tādējādi sagādājuši vecākiem nekādus kreņķus. Arī mazāko meitiņu domāju tādā pašā vecumā laist dārziņā, mums arī pusotrs gadiņš paliks rudenī, tad arī sarunājām ar vadītāju, ka iesim. Ja domā vēl gadu nogaidīt, grupā ietikt būs grūtāk, jo tā jau būs faktiski nokomplektēta, un, cik saprotu, bērnam jāuzsāk dārziņa gaitas tajā gadā, uz kuru pieteikts.

runcuks
ja, var pierakstiit uz to macibu gadu, kad vel nav pilni pusotrs gads; man taa bija- meitai pusotrs gads paliek decembrii, bet peec vaditajas ieteikums pierakstiju jau uz gada saakumu , t.i, 2006.gada septembra grupinju.

vismiiljakaa un laimiigaakaa mamma jau divus gadus undesmit menešus :) :) :)
Marite

meitai pusotrs gads paliek decembrii, bet peec vaditajas ieteikums pierakstiju jau uz gada saakumu , t.i, 2006.gada septembra grupinju.
cik dažādi vadītājas traktē (pēc savas gribas), manam puikam, kuram 1,5 būtu oktobrī, no septembra dārziņš nepienācās, jo uz 1.09. esot jābūt pilniem 1,5gadiem. (man gan tas neinteresēja īpaši, jo tik maziņu tāpat uz bd nelaistu).

Marite
nu man izskaidroja, ka uz macibu gadu 2006.g.septembris-2007.gada maijs var pierakstiit tos bernus, kam attiecigi shaja perioda paliek pusotrs gads; pati skauma biju ierakstiju 2007.gada janvari, tad automatiski skaitas 2007.gada septembra grupinja, tapec ieteica parrakstiit uz 2006.gada decembri, jo skaitiisies 2006.gads, kad noteikti tiktu iekshaa, jo daudzi vecaki izlemj suutiit no 2 gadu vecuma, bet tad jastaav rindaa.

vismiiljakaa un laimiigaakaa mamma jau divus gadus undesmit menešus :) :) :)

runcuks

siiciite

Bet no kura briza tad iznak tu laidisi, no septembra vai decembra?

Man vel ir ceriba, ka bernam darzina ideja nebus pilnigi svesa, ja bralis tur jau iet.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
10371410