Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Pilnvara izbraukšanai no valsts bērnam.

Trīne

Trīne

Nu man pirmo reizi puika viens brauc uz Vāciju. Parasti kāds ir līdzi, bet šoreiz - viens. Puikam 15 gadi. Sakiet, kurš zina, vai 15 gadniekam jau dod to pilnvaru, kurā rakstās, ka bērns drīkst izbraukt no valsts bez līdzbraucēja?

Vari taisīt pilnvaru, ja uz konkrētu pieaugušo līdzbraucēju uz šo konkrēto reizi jeb es bērniem esmu uztais;ijusi piekrišanu, ka drīkst bez manis ceļot ar nosacījumu, ka atgriežas atpakaļ, jo man viņi bieži ar deju kolektīvu ceļo vai dodas uz nometnēm.

Man liekas, ka manam lielajam bērnam pilnvarā nav nekas par līdzbraucējiem teikts.

Trīne

Nē, viņš brauc viens. Patiesībā divi. Viens vēl 15 gadnieks, otrs - jau 16 gadnieks. Grupa tiekas jau Vācijā. Atpakaļ arī brauc tikai viņi vien. Sanāk, ka nekādu līdzbraucēju nav, jo bērni brauc ar satiksmes autobusu. Noteikti zinu, ka tāda pilnvara iespējama uz 16 gadnieku, bet kā ar 15 gadnieku?

Ek, nu varu jau piezvanīt uz notāru kantori, bet gribas jau izmantot Cāļa priekšrocības :D

nu man notāre skaidroja, ka bez līdzbraucēja saucas piekrišana (mums tāda ir), bet pilnvaru taisa taču uz konkrētu personu, kas pavada bērnu (piem. kolektīva vadītājs)

patiesībā jebkurā notāru kantorī to viens un divi uztaisa, vismaz man pie darba uz Lāčplēša ielas tas ir fiksi, nav pat jāpierakstas, pusdienslaikā aizskrēju un uztaisīju

Trīne

laipa
nu man notāre skaidroja, ka bez līdzbraucēja saucas piekrišana
O, paldies. Skaidrs, zināšu ko prasīt. galvenais, ka ir iespēja to dabūt uz 15 gadnieku.

Pata

Trīne
Un to piekrišanu var taisīt no bērna 7 gadu vecuma un derīga līdz 18.gadiem - tā man šodien skaidroja notāre

[img]http://foolstown.com/sm/zha.gif[/img]
Marite

maniem bērniem ir piekrišana, ka viņi drīkst atstāt valsti bez vecākiem (ne pilnvara uz konkrētu personu) - izdevīgāk, jo braukt var vnm un visur, noder ilgā laika periodā

dzimšanas apliecībai pie viena uztaisīju kopijas notariāli apstiprinātas, vai mazums, ka bērni pazaudē? nebūs jaunas apliecības jātaisa.

Interesanti, citām valstīm arī vajag šīs pilnvaras/piekrišanas, vai tikai Lja? Un tagad, kad robežas atvērtas, tā reāli darbojas?

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
10391215