Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Šerpa auklīte b/d

zbriedis

Nu mums b/d ar auklīte ar dīvainībām - vienmēr mazie pie 'viņas uzvedas nedabiski mierīgi - ārā , kad iet ar attiecīgo auklīti (aukles mainās, citreiz viena no rīta - otra vakaraa utt), piemēram, mazie nespēlējas, bet sēž rindā uz soliņa, vēl labāk, ka tad kad beidzot sākās pavasaris - mazie ir maximāi noturēti grupiņā - tik ap 18.00 taisās uz āru (citas grupiņas jau no 17.00), ja nu mazie ir palikuši grupā vakarā, tad gaidot vecākus - "nedabīgi" kārtīgi sēž uz soliņiem un kaut ko klusām knibinās.. Esmu par to runājusi, visu laiku ir atrunas, iemesli utt. Man puiks itkā neprotestē, pat saka, ka šī aukle esot vismīļākā :)

bet nu tā kā es esmu laimīga, ka vispār mans puiks tika b/d īpaši pretenzijas neceļu...

[img]http://www.smiliez.de/smilies/smiliez.de_2246.gif[/img]

Kartiibai jabut. taada dzive, berni, vel jo vairaak, ja vinji ir kadi 20 gab nav engjelju barinsh. 1, 2, 3 berni nav tas pats kas 15-20 gab.sikie jau divos gados iemaacaas kapt uz galvas, pie kam, mammaam ir priekstats par savu bernu no taa, kaa vinsh uzvedaas majas. Diezgan biezhi var teikt, ka b/d vinju uzmaniba mainaas kardinaali un tad nu ir taa - kaa taa var buut, mans beerns nekad tgaa nedariitu, audziite vainiiga..bernus var milleet , bet stingriibai jaabuut, nedriikst ljaut, lai berni liek dancot pieaugusjiem cilveekiem. Es uzskatu, ka audziites ir tikai cilveeki, arii vinjas neveikli var izteikt kko pavisam mulkjiigu, konkretais, gadijums par to pakalju-> pilniigi mulkjigi.! Vispar aizstaavu audziites, jo man liekas, ka shis darbs ir tik nenoverteets valstii, cik nu var buut, lidzas arstiem un skolotajiem..:(

mamamia
Es tev piekrītu

shis darbs ir tik nenoverteets valstii, cik nu var buut, lidzas arstiem un skolotajiem
mamamia

Nezinu, cik tas darbs ir nenovērtēts, bet mēs par to dārziņu nu jau par 3 bērniem maksāsim summu, kas ir lielāka par manu algu.. sou man baigi gribas, lai tas ir tā vērts :(

shis darbs ir tik nenoverteets valstii, cik nu var buut
un tas ir iemesls bērnu pazemošanai?

Vakar kā reiz man arī gadījās dzirdēt audzinātājas uzbrēcienu kādam pie brokastgalda dziedošam bērnam, bet tad, sapratusi, ka kāds koridorā ģērbjas, momentā apklusa.

Un gan jau ne pirmo reizi var izteikt kko pavisam mulkjiigu, konkretais, gadijums par to pakalju...

Dārziņš gadijumā nav Ziepniekkalnā?

guli, resnā pakaļa.

Visu laiku kāds nikni tiek parauts aiz pleciņa.

vai tad viņa normāli nevar iet, noteikti jālēkšo.

Par vienkārši bērnišķīgu uzvešanos, pat ne dauzīšanos, ālēšanos vai sazin ko draud, ka mamma nenāks pakaļ nepaklausīgai meitenei

Šiem te nav nekāda sakara ar stingrību. Tā jau ir psiholoģiskā vardarbība. Es tavā vietā dotos pie vadības parunāties un lūgtu izvērtēt konkrētās auklītes piemērotību šim amatam.

Par stingrību - man sākumskolā bija audzīte, kura nekad nebarās, vienmēr ar kādu nezināmu sesto prātu panāca, ka mēs bijām paklausīga klase. Arī tālākajos gados skolotāji teica, ka ar mūsu klasi ir viegli "sarunāt"(un citām Aijas klasēm), nu - protams - ar izņēmumiem tīņu gados.:D Toties brāļa klasē sākumskolas audzīte bija riktīga ragana - kliedza no rīta līdz vakaram, raustīja, knieba, ar lineālu sita bērniem. Un visus skolas gadus koridorī varēja dzirdēt, kur tās audzītes klasēm stundas notiek - vienmēr kārtību klasē tikai ar kliegšanu un draudiem varēja panākt.

mamamia
kad tevi darba kolēģis nosauks par resno pakaļu, tu atceries, ka viņš ir tikai cilvēks un katram gadās kāds muļķīgs izteiciens, labi?!

zbriedis
Kad viņa mazgā puisīti, kam pamperī bijusi kaka, tad nepārtraukti moralizē, kāpēc viņš ir aptaisījies no galvas līdz kājām, vai tad nevar paprasīties. - nu moralizēšana šajā gadījumā tikai veicinās biežāku pamperu piekakāšanu vai arī aizcietējumus, jo bērns pēc tam dienu pavada stresā, ka tik kaut kas nesanāk kā nevajag, lai auklītei nebūtu iemesla rāties

Visu laiku kāds stāv kaktā - nu, kad mums martā pēkšņi aizgāja no darba auklīte un vietā, līdz atrada jaunu, strādāja viena no virtuves darbiniecēm, arī ar tēti kā kaut kas, tā "es tevi likšu kaktā"

Un, starpcitu, tā mīļā auklīte vislabāk tika galā ar bērniem, visi bija mīļi un paklausīgi, pat audzītes bija laipnākas. Tā kā teiciens - audzinātājas vairs netikušas galā raudādamas staigājušas.....mazums dēļ kā viņas raud, tikpat labi tas varbūt par mazajām algām, ne jau dēļ tā, ka netiek galā ar saviem darba pienākumiem.

mums ar no saakuma skjita ka auzdinaataaja ir par bargu daarzinjaa, bet tagad kad kaadu laiku jau ejam ir viss kaartiibaa, jo taa ir vieniigaa persona ko beerns bez jebkaadiem iebildumiem klausa :)

protams katram ir sava izpratne par to kaa vajadzeetu buut, un mums skjiet ka ir vajadziiga nelieka discipliina mazajiem rakariem :)

dziivee arii bus visaadi cilveeki. neattaisnoju resno pakalju, vienkarshi katram kokam ir divi gali.

Pie kam, kapec nevaretu bernam maciit, ka pie galda neviens nedzied?? Jautaajums, protams, ir par to, kaa to maaca, bet nu, doma jau pareiza, ka pie galda nedzied.. ja visi divdesmit saaks dziedaat.. :D :D

neesmu nekads monstrs, tachu neuzskatu, ka mans puika ir engjelis un, ka kaadam darzinjaa buutuu jadanco peec vinja stabules, ja vinsh negrib iet guleet vai neieveero kaartiibu, traucee kadam. Un parasti vinji taa dara:) :)Atgaadinaashu, ka neaizstaavu resno pakalju, tachu audziite var buut un, manuprat, ir jabut stingrai. Tas ir tikai mana berna labaa, nevis tur ucji ucji, jaa, mazais, lekaa pa gultu, lien zem gultas, skalji smejies, traucee citiem, neieveero kartiibu un neklausi pieaugusho cilveeku, kas uznjeemies par tevi atbildiibu..un tad izaug taadi, kas skolaa jau piektajaa klasee skolotaaju pasuuta d.....! Es, protams, te runaaju par savu 4gadnieku, ko, iespeejams, nevar salidizinat ar divgadnieku uttt, kaa jau teicu, katra situaacija atskjiriiga.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
10413713