Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Šerpa auklīte b/d

zbriedis

Audzinātājas arī maksā nodokļus no savām "lielajām algām", lai uzturētu visus lielos ierēdņu barus, kuri mīkstos krēslos sēž un datoriņu klabina. Un kā tad tās mammas kuras vispār nestrādā, tās jau tad nekādus nodokļus nemaksā!

Kaķim vienalga ko par viņu domā peles.

ibica2
šitai mani ieinteresēja - bet gan pie tā bērna vecākiem runāt. Tieši tā arī jādara, jo māmiņas tādus izlaideņus atved, kuri sit, kož citiem bērniem, glābiņa nav, tad lai māmiņa arī kaut ko beidzot sāk darīt,

piemēram, es atrodu uz sava bērna elkoņa smukus zobiņu nospiedumus. puiks man izstāsta, man iekoda A. Ko man darīt? Meklēt tā bērna vecākus? Aiziet ātrāk uz b/d uz gaidīt, kad viņi parādās? Un, ja nu atnāk lielā māsa pakaļ mazajam? Un vispār izrādās, ka mans bērns nepareizi nosaucis kodēja vārdu?

Un otrādi.. aizeju uz b/d un audzinātāja man saka, jūsu bērns šodien pagrūda B. Kā rīkoties?

ibica2
Es tikai "par", lai jums maksaatu normaalas algas, protams, kaada dala taisniibas jums arii ir; bet gribetos, lai ar beerniem straadaatu cilveeki tomeer peec aicinaajuma, nevis kaut kaadi nejausie cilveeki, kuriem pasiem ir komunikaacijas probleemas. Un taapeec jums ir jaamaacas to pedagogiju, lai prastu beernus savaldiit un ieintereseet un noverst konfliktus, protams nevienmeer tas izdosies, bet tomeer nedrikst beernus apvainot un pazemot citu beernu prieksaa, tie nav pedagogiskie panemieni. Un ja pedagogs, vai aukle nav beerniem autoritaate, tad laikam ne beernos ir probleema.

Vertiiga diskusija, tikai visticamaak shaadai sarunai butu jabut individuaali par katru gadiijumu ar audziiti, nevajag vispaarinaat..

Man jau liekās, ka nav tik traki, ta jau visi pēc dārziņa dzīves būtu kompleksaini, ierāvušies sevī, ka viņiem neļauj izskraidīties, izbļaustīties, kā arī sasisti utml. varbūt vienkārši es uztveru to visu mierīgāk un esmu reāliste saprotot, ka pagaidām darziņš ir tā maigākā dzīves skola, jo , kad tiks skolā, tad tur gan būs ļaunāk, īpaši no agreīsīvajiem bērniem, kuriem audzinātājas nedrīsktēja neko aizrādīt.-----? Pilniigi piekriitu!!!

Mana krustmaate ir b/d audziite ar 20 gadu staazhu un vienmer atceros vinjas saciito - der atcereeties tto, ka tiehsi tapat kaa berns visu maajas pastaasta, kas notiek darzinjaa, arii darzinaa vinsh izstaasta un paraada audziiteem visu, kas notiek maajaas un tad, nereti, ir texti "Ai mamma mani sauc par stulbeni, idiotu utt.", kad pajautaa bernam, kapec vinsh taa apsaukaa citus un kur taadu vardu dzirdeejis.. (un 100% ticu, ka ari mamma dusmas savu mazo taa ari nosauc, bernam jau pietiek ar vienu reizi) Kad berns atnaak uz darzinju, tas, kas notiek gjimenee ir ka auz spoguljaa un arii audziiteem buutu miljons iemeslu aizraadiit vecaakiem par audzinaashanu.

Lidz ar to, nevar spriedeleet tikai par to, ka audziites to vien dara kaa b/d sit bernus, emocionaali aizskar utt. Smiekliigi un sekli izklausaas.

Piekriitu arii tam, ka bernu audzina vecaaki. B/d vinsh apgust daudz dazhaadas prasmes, kas saistiitas ar kolektiivu, saskarsmi, sadziives iemanjaam, bet pirmaam kaartaam, ir vecaaku audzinaashana.

sanutka

mamamia

Šī tēma vispār ir diezgan pasmaga, jo katrs gadījums ir jāizvērtē un katrs jau redz to, ko grib redzēt. Laikam būs jāsaņemās un jāuztaisa īpaša tēma šajā sakarā

nese
Tu ta pamani savam bērnam, bet tos zobiņus elkonī, bet audzinātājai, kurai 20 bērnu un katram kautkas saskrapēts vai sasits, nevar piefiksēt vai viņš tāds atnāca, vai dabūja dārziņā. Ja vēļ viņš būtu raudājis un gājis audzinātājai teikt, bet varbūt tajā brīdī, kad tas notika, audzinātāja mēģināja izšķirt citus kaušļus un nepiefikseja to brīdi. Vai, tad Tev nekad nav gadijies, ka bērns Tavā acu priekšā nokrīt, vai sasitas. Tas jau 2 sekunžu darbs un novērt to ir prakstiski neiespējami. Es saprotu vieglāk ir novelt vainu uz audzinātāju, bet tici man daudz drošāk nakotnē būtu, ja Tu parunātu ar tā bērna vecākiem. Gan jau zinās, kurš tas bija, kas iekoda, ar audzinātājas un bērna palīdzību atadīsiet vainīgo. Ja negribi iet pie vcākiem, tad nedomāju, ka tas būtu kāds pārkāpums, ja Tu parunātu ar to kodēju. Man lielākajai meitai viena meitenes regulāri skrāpēja vaigus un, tad es tā arī ņēmu aiz rokas to bērnu un bāros, toties vairs nelīda skrāpēties.

[img]http://www.smiliez.de/smilies/smiliez.de_2096.gif[/img]
sanutka

mamm
Es neesmu ne audzinaataaja, ne arii aukliite, ja kas

sanutka

nese
Ja avs beerns pagruuda, kaadu beernu, tad laikam Tev buutu jaaparunaa ar savu beernu, lai negrustaas utml.

Un laikam jau, ka naakotnes droshiibai ir vienreiz sagaidiit tos vecaakus, nekaa cereet, ka naakamreiz neiekodiis galvaa.

sanutka
bet es taču nevienu nevainoju, tikai gribu zināt kā šādās situācijās rīkoties

sanutka

nese
Es te esmu aizraavusies un izpleshos globaali

Bet Tavaa konkreetajaa gadiijumaa es katraa zinjaa taa riikojos, kad notiek liidziigi gadiijumi (kaa ieprieksh rakstiiju)

Un vēl ir viena "nepatīkama" lieta...redz, man ir puika, un viņš vienu reizi pagrūda meiteni. Visi to šausmīgi pārdzīvoja, audzināts tika gan b/d, gan mājās, gan ome tai brīdī gadījās klāt un izvērsa garās sarunas utt. Bet vēlāk sarunās ar audzīti un mīļo auklīti izrādījās, ka tieši tā meitene arī visbiežāk grūstās, neļauj manam puikam spēlēties ar "meiteņu" spēlēm(leļļu rati&trauki) un ņem viņam nost visu ko viņš paņem rokās.

Te nu rodas jautājums - tātad meitenes drīks visu? Drīkst sist, kost, grūstīt? Bet, ja puikam tas viss vienu vienīgu reizi ir apnicis un viņš meiteni atgrūž no puzles atņemšanas, tad uzreiz noziedznieks?.....

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
10413713