Vertiiga diskusija, tikai visticamaak shaadai sarunai butu jabut individuaali par katru gadiijumu ar audziiti, nevajag vispaarinaat..
Man jau liekās, ka nav tik traki, ta jau visi pēc dārziņa dzīves būtu kompleksaini, ierāvušies sevī, ka viņiem neļauj izskraidīties, izbļaustīties, kā arī sasisti utml. varbūt vienkārši es uztveru to visu mierīgāk un esmu reāliste saprotot, ka pagaidām darziņš ir tā maigākā dzīves skola, jo , kad tiks skolā, tad tur gan būs ļaunāk, īpaši no agreīsīvajiem bērniem, kuriem audzinātājas nedrīsktēja neko aizrādīt.-----? Pilniigi piekriitu!!!
Mana krustmaate ir b/d audziite ar 20 gadu staazhu un vienmer atceros vinjas saciito - der atcereeties tto, ka tiehsi tapat kaa berns visu maajas pastaasta, kas notiek darzinjaa, arii darzinaa vinsh izstaasta un paraada audziiteem visu, kas notiek maajaas un tad, nereti, ir texti "Ai mamma mani sauc par stulbeni, idiotu utt.", kad pajautaa bernam, kapec vinsh taa apsaukaa citus un kur taadu vardu dzirdeejis.. (un 100% ticu, ka ari mamma dusmas savu mazo taa ari nosauc, bernam jau pietiek ar vienu reizi) Kad berns atnaak uz darzinju, tas, kas notiek gjimenee ir ka auz spoguljaa un arii audziiteem buutu miljons iemeslu aizraadiit vecaakiem par audzinaashanu.
Lidz ar to, nevar spriedeleet tikai par to, ka audziites to vien dara kaa b/d sit bernus, emocionaali aizskar utt. Smiekliigi un sekli izklausaas.
Piekriitu arii tam, ka bernu audzina vecaaki. B/d vinsh apgust daudz dazhaadas prasmes, kas saistiitas ar kolektiivu, saskarsmi, sadziives iemanjaam, bet pirmaam kaartaam, ir vecaaku audzinaashana.