Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Šerpa auklīte b/d

zbriedis

nese
Paslavē savu puisi un atvainojies, ka esi tā kaunimājusi!

sanutka

nese
jaa, es ar briizhiem putrojos, ko iisti dariit, jo ir biji, ka beerns aizstaavoties uzdod kaadam, lai vairs nelien.

Pedagogi, HELP, ko iisti dariit? Vai varbuut paaraak uz to visu kaushanos, koshanos nesaspringt. Saspringt tikai smagaakos gadiijumos, kas notiek regulaari! Jo zinu, ka lielaakajai meitai grupinjaa ir riktiig hiperaktivais viens, kur jau hroniska probleema. Tur jau laikam visas grupinjas vecaaki ir suudzeejushies tai mammiitei, bet vinja pati netiek galaa un liidzarto tukshs gaajiens :(

[img]http://www.smiliez.de/smilies/smiliez.de_2096.gif[/img]

sanutka
Tu jau nemaksā audzinātājām algu, bet gan par ēšanu!

Tas ir privāts dārziņš, par ēšanu atsevišķa maksa. Gan jau ka kaut kas no tās summas algās arī aiziet, vismaz es tā ceru..

Pirms bērnu vest uz dārziņu, viņam jaiemāca iet uz poda, ēst un ,gērbties!!!

Kāda tipa izteikums tas ir? Kas nosaka to JĀiemāca? Protams, ir vēlams lai bērns dara pēc iespējas vairāk, bet pat ideālā gadījumā 2gadnieks tak divrindu uzvalciņu vēl nemāk sapogāt.. For the record mans māk gan ēst, gan čurāt, gan kurpes un bikses vilkt :P

ērķis bija likt vecākiem aizdomāties, vai nav daļēji arī viņu vaina taja visa situācijā. Jo teiksim, mani bērnus kautkā nebar, bet ir vecaki, kuri sūdzās, ka viņu bērnu tik lama un lamā. Bet zinot to bērnu nav brīnums, jo visiem sit, ņem mantas nost. Vai, tad ta ir audzinataju vaina, ka bērns neaudzinats un audzinatajai visa uzmanība jāvelta tam aktīvajam, lai nepārsit kadam galvu.

Mana doma kāreiz bija tāda, ka man nelikās, ka kāds no apsauktajiem bērniem darītu kaut kādas reālas blēņas, taisītu reālu troksni utt. Minēšu piemēru, kas ir robežgadījums, daudz lielāks pārkāpums par parastiem standarta pārkāpumiem :D Mans bērns pamanījās būt par milzīgu dusmu cēloni - viņš uztaisīja ar mēli un lūpām tādu spurkšņi, nu, kā jau bērni daždien dara, puse kompānijas sajūsmā sāk atdarināt, valda liela jautrība. Tas bija garderobē, īsu brīdi pirms ārā iešanas, kad visi pa pusei sastājušies. Auklīte pa gabalu sadzirdēja, nāk kā pūķis, meklē vainīgo, draud, man pat bail sametās.. Nu, varbūt nevajag tur spurkšķināt b.d. un tā tālāk, varbūt tā ir slikta uzvedība, sliktas audzināšanas sekas :D Bet varbūt to mesidžu varēja nodot kaut kā tā mierīgāk? Vai varbūt nevarēja, es nezinu. Varbūt tas strādā tikai grāmatās, tā mīlošā audzināšana. Katrā ziņā manam dēlam, kuram tā jau pirmajās dienās tā saite ar b.d. ir tik trausla, tik maz tā prieka, šitāda virsū nākšana var to kopējo priekšstatu par b.d. stipri pabojāt, un par to žēl :)

sanutka

zbriedis
Par to podinja ieshanu, eeshanu gjeerbshanus ir domaats, ka beernam labaak, ja vinjsh to maacees dariit, tad noteikti buus kaartiigi paeedis, jo ja visi 20 atnaaks , kas nemaacees eest, tad aukliite ar audzinaataaju divataa noteikti nevarees visus kaartiigi pabarot. Taapat arii par gjeerbshanos un uz podinja ieshanu, ka fiziski nevar visus apruupeet taadaa veidaa.

Arii man saakumaa likaas, kad lielaakais beerns saaka iet daarzinja, ka tur ir taada discipliina un, es pirmaas dienas , kad vedu atceros, ka ljoti paardziivoju par to, ka mans beerns vilka nost zandaliites, bet vinjam aizraadija. Tas ir normaali, ka mammas saasinaati uztver audzinaataaju attieksmi, bet tas tikai mums mammaam taa liekaas, jo mees gribam, lai vinju tur ucina un miilji izturaas. Un tieshaam, kaa graamataas rakstiits to tiiri prakstiksi ir neiespeejami izdariit un paarsvaraa viena teorija. Mees vecaaki jau arii nedaram, kaa rakstiits graamataas, bet nezkapeec iedomaajamies, ka audzinaataajai jaabuut taadai vai shitaadai, lai sapaseetu ar muusu veelmeem. Audzinaataajas jau nav tur, lai beernus terorizeetu, tad jau neviens tur negribeetu iet. Mees jau ar ne vienmeer ar paleecienu uz darbu gribam iet, taa arii beerniem uznaak, ka negribaas uz to daarzinju, bet tas jau nenoziimee, ka deelj audzinaataajas, biezhi vien deelj tiem izlaistajiem un kausliiigajiem beerniem. Es protams nerunaaju par individuaalajiem gadiijumiem, kuriem nav attaisnojuma.

Katrai audzinaataajai ir savas metodes, kaa nomierinaat beernus, protams sapraata robezhaas un tas, ka naak, kaa puukjis Tev tik taa liekaas, beerns to uztver daudz normaalaak. kaartiibai jaabuut, citaadi tie mazie uzseediisies uz galvas un, tad atkal vecaaki buus neapmierinaati ar kautko. Man liekas, ka vienkaarshi jaabuut reaalistiem un nevajaga paarspiileet. Kaa jau te mineeju, ka nav dzirdeeti gadiijumi, ka kaadam ir palikusi gariiga beernudaarza trauma.

sanutka

Vispaar jaaver valjaa jauna teema un , lai atnaak kaada audzinaataaja un pastaasta peec pieredzes no taa gala.

Tikai, kaa, lai teemu nosauc, lai buutu riktiig skaidrs par, ko runa buus?????

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
10413713