Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Zaļie kokteiļi: teorija, pieredze, receptes

aizkraukliite

Kazaka
nē, tāpat labi samaļas, lai gan, ja kāti lieli, tad tīri ievietošanas ērtumam var sagriezt.
Ūdeni pēc paša vēlmēm, ja mazāk, sanāk koncentrētāks biezenis, ja vairāk, šķidrais padzēriens.
Sākumā jāielej vismaz tik daudz, lai apsegtu blendera nažus. Tad, ja nepieicešams var pieliet vēl.

Pucci
tie derētu aukstajām zupiņām (biešu/burkānu/pētersīļu u.c sula + medus, ingvers u.c. pēc garšas - tas kā pamats, un klāt piegriež jebkādus dārzeņus/zaļumus, kas labāk garšo).

Mainīja magnoliya, 18.05.2009 16:56:45


осознав, что сам создаёшь свою жизнь, научись принимать её такой, какая она есть...


aizkraukliite

Sīpols (bumbulis) jau nu pie zaļumiem gluži nepieder, jo tas tomēr vairāk zem zemes, un nav zaļš - tajā nav hlorofīla. Sīpolu drīzāk varētu izmantot kā garšvielu, ja ļoti gribās, vai slātos, bet noteikti ne lielos daudzumos, jo tas ir kairinošs. Zaļo kokteiļu kontekstā parasti runā par virszemes zaļumiem, kas pārpārēm saņēmuši saules enrģiju.

paldies par informāciju par sīpolu. ļoti ieinteresēja aukstās zupiņas! :)

Mani iecienītākie-sīvie kokteiļi-spēcīgi un sīvi,bet-uh,cik gardi un veselīgi!

1.Divi zaļie āboli+ svaiga ingvera sakne(apmr.3-5cm),nātres + pieneņu lapas(apmr.divas saujas)+nedaudz ūdens,visu sablenderē .

2.Divi zaļie āboli+jauno biešu un lakstu sula(apm.50ml)+svaiga ingvera sakne+nātres un pieneņu lapas.

3.Drīz būs jau pašaudzētie jaunie kāposti un pētersīļi, tad vēl viens lielisks zaļais kokteilis:divi āboli+svaigais kāposts+pētersīļi un svaigais ingvers.(var noteikti pielikt klāt visas augstāk minētās nezāles,un daudzko citu).


Vot jautājums vēl tāds - par gārsu.

Vai kokteiļiem der "kaķu zāle", ko var nopirkt sēklās un audzēt uz palodzes? Vai vēl tāda lieta kā "Lieldienu zaļumi". Vnk iedomājos, ka tā taču arī gandrīz gārsa, vai tomēr tikai "mauriņš" :D

Nākošais jautājums: cik ilgi drīkst lietot uzturā pieneņu lapas, nātres utt. Vai nav tur nosacījums līdzīg kā ar rabarberiem, ka līdz jāņiem drīkst, bet pēc tam vairs nē?

susums

Pucci, rabarberus nedriikst dēļ skābeņskābes baigās koncentrācijas pēc jāņiem?

pārējo var visu cauru gadu!

Varbut varetu ieteikt kadu gardu zalo kokteili 2.g. vecam bernam ?

Paldies jau ieprieks!


Skaistums izglabs pasauli

man ir uztapis sarkanais dzelzs kokteilis:)

zemenes (man bija bio saldētās, bet ir jau svaigas dabūjamas), banāns (gatavs!), biešu lapas, rosso salātlapas (sarkanās), rapadura cukurs (vai medus) pēc garšas, ūdens, cik vajag, mazliet piparmētras - sablenderējam, mmm! Protams, jo vairāk un garšīgākas zemenes, jo ņammīgāk!

gardais zaļais - banāns (gatavs!), avokado (gatavs!), spināti, drusciņ laima sulas, medus pēc garšas, nedaudz ūdens, ņam-ņam, sanāk zaļš pudiņš:)


осознав, что сам создаёшь свою жизнь, научись принимать её такой, какая она есть...

Es atkal esmu iekritusi uz skābenēm-jau mēnesi ēdu svaigas, maļu kokteiļos un vēl nav apnikušas. Pat prasās pēc tām. Jā, un nātres arī-lieliski der zaļajos kokteiļos. Pārējie ar savām īpatnējām garšām mazpamazām iekrīt manā blenderī. Bet nu varen lepna par sevi esmu

aizkraukliite
Jautājums-pēc būtības grūtniecei tak nevajadzētu baiļoties par zaļajiem kokčikiem??? Varbūt ir kas tāds, no kā labāk piesargāties??


Fejinja
kādā sajaukumā skābenes labāk iederētos?


осознав, что сам создаёшь свою жизнь, научись принимать её такой, какая она есть...

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
13078784