Ko šodien gatavosim? < 2015 >

Armadetta

Slēdza Administrācija: "Jauns gads, jauna tēma, labu apetīti! :)".

Cepenē cepti bebra gaļas gabali un cepenē sautēti kāposti ar apelsīnu sulu. Vakariņām vīrs pasūtija bubertu

Armadetta

Šodien karstmaizes.

kristel

Karstmaizes saspiestās - tosterī bija no rīta. + ceptas olas.

Tagad: kartupeļu daivas + burkāni, cepti cepenē.Cepetis - cūkas, gatavs no Rimi, jācep cepenē līdz izledz puļķis ārā. Salāti: ledus, rukola, tomāts, paprika, redīsu dīgsti, viss ar balzamiko + sinepju (rapšu) eļļu apjaukts. Mērce: mellenes, plūmes, hurma, sāls, pipars, brūns cukus un sarkans sīpols (savārīju, sablenderēju un izžmiedzu caur sietu).

Papildināts 21.02.2016 19:08:

vakar makaroni ar sieru un cīsiņi.

Pica no tuvējās picērijas.

visus rīsus vienā maisā nesabāzīsi... (ļoti, ļoti, ļoti sens Ķīniešu izteiciens :)

red bull

Man šodien grūbas sasautētas ar vistas filejas gabaliņiem un sēnēm, klāt krēmīgumam piciņa krēmsiera. Sacepu cepeškrāsnī ķirbjus un bietes, nākamās darbdienas paies ar ātrajām biezeņzupām vakariņās.

Es atbildu tikai par to, ko pateicu, bet ne par to, kā tu to saprati!

Mērce: mellenes, plūmes, hurma, sāls, pipars, brūns cukus un sarkans sīpols (savārīju, sablenderēju un izžmiedzu caur sietu).
kristel sazin kā tās garšas saiet kopā? es laikam pat nepavilktos pagaršot.. klau, tu eksperimentē taču, nevis vadies pēc receptēm?

Особенно невыносимы идиоты, которые смотрят на тебя как на равного

Чем старше я становлюсь, тем моложе и бесшабашнее себя ощущаю … Чувствую, путной старухи из меня не получится

kristel

aardillaa
sākums tāda tipa mērcei aizgūts no Street burgera, tur ir viens burgers kurā ir melleņu mērce (kā viņi to gatavo nav ne jausmas). Un par cik mellenes ir saldētavā, tad provēju uztaisīt pati, bet piešāvu klāt gan brūno cukuru, gan sāli, gan melno piparu. Sanāca baigi labi.

A vakar ilgi domāju, kādu mērci: līdz ieraudzīju aizstāvējušos hurmu uz galda (kura nopirkta cieta pirms kāda mēneša vai pat senāk, tā arī tāda stāv), tad nu pārējo piešāvu klāt. Jā improvizācija. Nu kā zapte tikai pikanta un noreducēta, nevis tāda pavisam šķidra.

Bet vispār arī sanāk ar bieti + dažādām garšvielām, baigi laba pikanta ne ta mērce, ne ta salsa. Un jā karamelizēti burkāni, sīpolu marmelāde un citas lietas man pēdējos 2-3 gados baigi ir iegaršojušās.

man ir mājās savārīa arī atsevišķa plūmju pikantā zapte. (gadā kad bija daudz plūmju un vairs nezināju kur likt). Tur ja atceros pareizi tika likti arī tomāti. Nu jā, tāda kā sāļā mērce, vai tipa kečups, bet ar plūmēm.

Papildināts 22.02.2016 09:39:

pēdējo reizi nesen cepu batāti - sagrieztu salmiņos un apjauktu: eļļa, kanelis, paprikas pulveris, čilli pulveris un kaltēts baziliks, sāls. Garša arī baigi laba.

visus rīsus vienā maisā nesabāzīsi... (ļoti, ļoti, ļoti sens Ķīniešu izteiciens :)

kristel
Tev mājinieki arī ēd šos eksperimentus? vai arī viņiem tā ir ikdiena, un pieraduši? ja es kaut ko sašeikotu, tad 100% - ēstu viena! jau no konsistences un krāsas atturētos, kaut arī garša varbūt liktos ok. karoč, neriskētu.

Особенно невыносимы идиоты, которые смотрят на тебя как на равного

Чем старше я становлюсь, тем моложе и бесшабашнее себя ощущаю … Чувствую, путной старухи из меня не получится

kristel

aardillaa
ēd, labprātīgi, jo tās "iesākuma" mērces pārsvarā noprovē publiskās ēstuvēs, kafejnīcās, krogos utt. Un tad jau tiek nolemts, o, baigi labi der kopā ar šo un to. Jātaisa arī mājās.

Nu es tak tev saku, ka kā zapte tikai ar piparu un sāli. Nu vakar pieliku čut sīpolu, bet ja godīgi to sīpolu nemaz nejuta un galvenais piparu par daudz nepiegāzt.

dzer arī zaļos kokteiļus, ar piem. kviešu asnu pulveri un kaņepju pulveri. Nu sākumā varbūt rauc degunu, tad pagaršo un prasa vēl. (nu tur sula, banāns, bumbieris, pulveri un kāda oga, laima sula).

babuuna

Rīsi ar maltàs galas, pupiņu uz kausēta siera mērci...

katrs mirklis ir unikals,- novertē to!!!

Daniella

"Gan bei medus cālis" (recepti var atrast, ierakstot Google) ar rīsiem.

Jūs nevarat rakstīt šajā tēmā, jo tā ir slēgta.
18280229