aardillaa
sākums tāda tipa mērcei aizgūts no Street burgera, tur ir viens burgers kurā ir melleņu mērce (kā viņi to gatavo nav ne jausmas). Un par cik mellenes ir saldētavā, tad provēju uztaisīt pati, bet piešāvu klāt gan brūno cukuru, gan sāli, gan melno piparu. Sanāca baigi labi.
A vakar ilgi domāju, kādu mērci: līdz ieraudzīju aizstāvējušos hurmu uz galda (kura nopirkta cieta pirms kāda mēneša vai pat senāk, tā arī tāda stāv), tad nu pārējo piešāvu klāt. Jā improvizācija. Nu kā zapte tikai pikanta un noreducēta, nevis tāda pavisam šķidra.
Bet vispār arī sanāk ar bieti + dažādām garšvielām, baigi laba pikanta ne ta mērce, ne ta salsa. Un jā karamelizēti burkāni, sīpolu marmelāde un citas lietas man pēdējos 2-3 gados baigi ir iegaršojušās.
man ir mājās savārīa arī atsevišķa plūmju pikantā zapte. (gadā kad bija daudz plūmju un vairs nezināju kur likt). Tur ja atceros pareizi tika likti arī tomāti. Nu jā, tāda kā sāļā mērce, vai tipa kečups, bet ar plūmēm.
Papildināts 22.02.2016 09:39:
pēdējo reizi nesen cepu batāti - sagrieztu salmiņos un apjauktu: eļļa, kanelis, paprikas pulveris, čilli pulveris un kaltēts baziliks, sāls. Garša arī baigi laba.
visus rīsus vienā maisā nesabāzīsi... (ļoti, ļoti, ļoti sens Ķīniešu izteiciens :)
