Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Garšīgas pankūkas

Stāvlampa

Stāvlampa

Pateicība no manis garantēta, ja kāds "liks priekšā" garšīgu pankūku recepti, kur netiek izmantots govs piens (alternatīva - mandeļu, rīsu), kviešu un auzu milti (alternatīva - rudzu, kukurūzas, rīsu?!) un olas( man liekas, bez olām nav pankūkas..).

Es uztaisīju rīsu pienu ar griķu miltiem, cukuru, kanēli - sanāca vjek.

Tad jau labāk izvārīt griķus un pieēst klāt kotleti. Nopirku šodien rudzu miltus, bet pirms vjek2 ienācu tomēr pajautāt zinošākiem un prasmīgākiem

Varbūt ir kāds triks?!


grieze

Stāvlampa
Da nekāda trika, ir vnk jāpaspēlējas ar proporcijām. Es kanēli klāt nelieku, man nepatīk. Ja sīks izdīc pankūkas brīvdienu rītā, tad tiek iejaukts kāds nu piens mājās ir (parasti auzu vai sojas vai rīsu), auzu milti vai pilngraudu kviešu, linsēklas vai čia vai olu aizvietotājs, druska sāls un cukurs. Receptes nav, tb daudzumu, jo viss notiek uz acīti .

ak jā, griķu milti tomēr imho ir diezgan specifiski pēc garšas, varbūt tur tā vaina. Ar rudzu miltiem rezultāts būs ciets. Rīsu vai kukurūzas neder? Kukurūzas ir cepti, sanāk tādi plācenīši ne pankūkas, bet garšīgi.

ich

Ē, mēs bērnībā taisījām bez olām (jo mājās bija veģetārietis, kas olas neēda) un bieži vien arī bez piena (ne vienmēr bija piens, tas pats veģetārietis pienu uzturā nelietoja) - faktiski, milti un ūdens, un neko - bija garšīgi.
Tiesa, tie bija kviešu milti.

Olu vietā liec linsēklas (1 ola = 1 ēdamkarote maltu linsēklu, kas sajauktas ar 3 ēdamkarotēm ūdens, maisījumam pāris minūtes jāuzbriest)

Te vari pasmelties idejas, bet - ar banānu piesardzīgi. Ja olas nelieto, jo ir nepanesamība vai alerģija, tad ļoti iespējams, ka banānu arī nedrīkst (olas baltums un banāns ejot roku rokā).

Rudzu miltus var jaukt pankūkās, garša gan būs izteikti savādāka. Bet ja garšo, ir ok. (Mēģini mazās devās )

Vasara un saule

Lielajos rimjos tirgo šos bezglutrēna miltus: Doves Farm White Brad Flour. Free from Gluten. Sastāvā rīsu, tapioka un kartupeļu milti.

https://www.dovesfarm.co.uk/flour-and-ingredients/gluten-free-white-bread-flour-x-1kg/

Piena vietā - mandeļu piens.

Olu vietā - nezinu. Uz ko alerģija? Uz baltumu, dzeltenumu vai vielām, ar ko baro veikalu vistas? Varbūt var izmantot daļu olas vai lauku olas?


Manam bērnam ir olu un govs piena nepanesība - kazas pienu var, tad nu es gatavoju šādas:

1 banāns (saspaida līdz putriņai), mazliet kanēlis, kazas piens, rudzu milti, soda mazliet - ja grib, arī mazliet saldumam cukuru var pielikt.Viss.Ēd visi un visiem garšo - tik ar rudzu miltiem tā uzmanīgi - uzbriest pēc laiciņa - tā, ka mīklu ne pārāk biezu vajag gatavot.Ā, dažreiz pielieku ābolus gabaliņos sagrieztus, tad vispār ideālas

Pat nezinu, kāpēc iebāzu degunu pie ārstnieciskā uztura un pankūkām , jo ierobežojumu gatavošanā nav, bet pankūkas vairs pati cepu 1 reiz gadā.

Taču- kad vēl cepu, un planās, - tad piena vietā konstanti lietoju ūdeni, arī mana mamma , kad biju maza pienu šķaidīja ar ūdeni pamatīgi ( un nudien ne aiz nabadzības), pilngraudu kviešu miltus liku uz pusēm ar kukurūzas miltiem. Par olām gan nezinu, ar ko aizvietot, cukuru , sāli vajag, un nedaudz sodu. nu ļoti labas bija. Tā kā vnk jāeksperimentē, un griķu milti gan neko labu nesola, ja vien tās nav klasiskās raudzētās bliņas, bet tur gan vajag pienu, un viss viens puse miltu parastie kviešu.

Lai izdodas.

inceens85

Mums garšo šādas pankūkas -

2 banāni, 100g auzu pārslas, 2olas, 1/2 tējk.cepamā pulvera, 1/2 tējk. kanēļa, šķipsiņa sāls (ja mīkla sanākusi bieza, var pievienot nedaudz ūdens vai piena).
Visas sastāvdaļas samet blenderī, maļ kamēr viendabīga masa un tad cep.

Aube

Es uztaisīju rīsu pienu ar griķu miltiem,
Griķu miltiem ir griķu piegarša. Var izmantot zaļo griķu miltus. Vēl no miltiem var likt klāt pilngraudu rīsu miltus vai maltas pilngraudu auzu pārslas. Olu vietā izmantot tikai olu baltumus. Piemēram viena banānu pankūku recepte no tievesanaonlain.lv

130g banāns

45g maltas auzu pārslas vai Smalkais muslis

30g nesaldināts mandeļu piens

30g olu baltums

10g eritritols (ja neuztrauc figūra, vari likt cukuru.Mans komentārs)

Gatavošana:

Banānu rūpīgi saspaidi ar dakšiņu. Olu baltumu ar eritritolu sakul stingrās putās. Olai pievieno banānu, pienu, auzu pārslas. Mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē.

Cep bez papildus taukvielām no abām pusēm gatavas uz labi sakarsētas pannas, kurai cepšanas laikā samazini karstumu uz pusi.


Liela daļa laulību tiktu izglābtas, ja mēs būtu gatavi mazliet vairāk klausīties cits citā.

viedaminka

Dažreiz ir labāk negatavot alternatīvas ēdienam, kuram jāaizstāj visas pamatsastāvdaļas, jo garša tik un tā nebūs tāda, kā gribētos. Pankūkas nav nekas veselīgs, tāpēc labāk ir pievērsties tiem ēdieniem, jo pie šādas diētas drīkst. Iesaku meklēt internetā receptes no valstīm, kurās dabiski nav pieņemts lietot uzturā piena produktus- indieši, japāņi, utml.

Papildināts 22.01.2022 09:10:

Te kaut kādas indiešu receptes: https://www.tasteatlas.com/most-popular-pancakes-in-india


Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18317749