Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Veselīgie našķi? Glutēns (nav nepanesamība), vai vērts nelietot?

Danonki

No glutēna ir jāizvairās tikai cilvēkiem ar nepanesamību, pārējiem nav pilīgi nekādas atšķirības. Glutēns ir lipeklis dažos graudos (kviešos un dažos citos. Tas ir proteīns. Tas ir viss. Tas nav it nekādā veidā kaitīgs cilvēkam ja nav alerģiskas reakcijas. Tas ir tā itkā cilvēki izvairītos ēst riekstus tikai tāpēc, ka citiem cilvēkiem mēdz būt alerģijas.
Izvairīšanās no glutēna var būt pat kaitīga gadījumos, ja cilvēkam tik tiešām ir alerģija, kas nav diagnozēta. Lai analīzes uzrādītu nelabu reakciju uz glutēnu, tam ir jābūt ēstam. Kad cilvēki izvairās no glutēna jo nesaprot, kas tas ir un vienkārši seko tam, ka kāds cits to nelieto uzturā, var gadīties, ka uztaisa analīzes, kas uzrāda, ka alerģijas nav, bet tad cilvēks sāk ēst to un dabū saasinātu alerģisku reakciu tā rezultātā, ka domāja, ka alerģijas nav. Ja ir problēmas pēc graudaugu ēšanas, vajag taisīt analīzes, ja tādu problēmu nav, iemesla neēst glutēnu gluži vienkārši nav.


Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18335691