Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Kurš licis vai liek tiesības (Part 40)

pelikaaans

CarliePepper

lota parastā
Man draudzenei pilnīgi cita pieredze. Viņa nomainija 4 vai 5 instruktorus līdz atrada tādu, ar kuru viņai saskanēja, un šķita ieinteresēts tiešām iemācīt kvalitatīvi braukt bez ilgas čakarēšanās un liskas naudas plēšanas.

Es uzreiz teicu, nauda man ir tik cik ir, man ir opis, kurš uz ceļa kļūst bīstams un ir jādabū nost no stūres, pēc iespējas ātrāk, un to varam izdarīt tikai, ja man ir tiesības. Tiesības vajag veikli un kvalitatīvi, jo viņas vajag nevis vnk man tā sagribējās un man būs jāved 3 bērni un veci cilvēki.

Maite

saulaine, sākumā uztraucos, ka tik daudz, bet vēl jāpamācās, lai varētu braukt droši.

CarliePepper, piemēram viens māca pēc sajūtām, cits tikai pēc spidometra un skaitļiem, vienam ir jāiekļaujas precīzi max ātrumā, citam +5km/h ir ok, vienam stājoties un braucot distance lielāka, otram mazāka, arī ātrumu pārslēgšana atšķiras. Neko vairs nesaprotu, esmu saputrojusies. Un, papildus instruktors neļauj braukt kā ir mācīts, tikai kā viņš māca.

Papildināts 15.08.2022 10:09:

lota parastā, mana kļūda. Es jau gribēju pabraukt papildus, kamēr pie sava tieku 1x nedēļā.

Jautājums, ko tagad darīt.

Elementāri. Labāk nožēlot to, ko esi izdarījis, nekā nožēlot to, ko neizdarīji.

CarliePepper

Man laikam paveicās ar autoskolu. Nav no lielajām super populārajāmbet strādā jau sen un kvalitatīvi. Mamma arpirmz 12 gadiem tue lika. Un reāli visi tai skaitā skolas vadītājs šķiet ļoti ieinteresēti savos studentos. Pēc eksāmena nopļāpājām 40 min par jauno eksāmenu kārtību utt ar skolas vadītāju.

Man abi instruktori ātri sāka uzstāt, ka mašīna ir jāizjūt, lai beidzu skatīties spidometrā / tahomatrā, bet slēdzos pēc dzirdes un sajūtām. Auto ir jājūt - nevar braukt ja tu nejūti, kas notiek ar auto. Pie instruktoriem jāmācās tā, lai brauktu droši un noliktu eksi, ja eksī konstanti brauksi +5,pat ja tādā veidā iekļausies plūsmā, eksāmenu visticamāk nenoliksi. Eksī jābrauc ar atļauto. Man vienā no eksāmeniem piekasījās arī par nepietiekami dinamisku braukšanu - uzsvēra, ka raiti jāsasniedz atļautais ātrums un tad tas precīzi jānotur.

Maite

CarliePepper, tagad es saprotu, ka pareizāk ir kā no sākuma mācīja - braukt uz izjūtām. Ja es visu laiku skatos un kontrolēju paneli, visur kur var aizbraukt. Labāk ar mēru.

Lai nedomātu, ka galīgi traki, visi trīs instruktori ir no atšķirīgām autoskolām.

CarliePepper

Maite
Kāpēc nemeklēji citu instruktoru savas autoskolas ietvaros? Tavā autoskolā nav skolas braukšanas eksāmens?

Maite

CarliePepper, protams, ka skatījos arī citu instruktoru pieejamību. Citiem nav pieraksta, citiem atkal vismaz 2,5 nedēļas - mēnesis jāgaida. Nav vērts.

Papildināts 17.08.2022 07:16:

Skolas braukšanas eksāmens ir, tagad šķiet, ka ir visur.

CarliePepper

Kurā autiskolā ir šitāds bardaks?

saulaine

Maite

Rindas 2,5 nedēļu-mēneša garumā ir saprotamas,bieži tās ir vairāku mēnešu garumā, jo, ja rindas nav, neviens labprāt neiet un tāds instruktors diez vai Tevi iemācīs. Nenoskaņojies uz noteiktu konkrētu termiņu, līdz kuram Tu gribi iegūt tiesības, jo visticamāk tā nenotiks, jo biežāk mācās ilgāk.

FirstAustria

Meitenes, es beidzot laimīga, šodien nokārtoju eksāmenu, ar pirmo reizi, Jelgavā. Eksis ilga knapi 40min. Dažas kļūdas bija, bet ieskaitīja.

saulaine

FirstAustria

Apsveicu! Prieks par Tavu neatlaidību! Tagad turpini iesākto, braucot patstāvīgi!

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18336089