Šobrīd nopietnas pārdomas par to, vai ir iespējams bērnu normāli mācīt mājās, vienlaicīgi trallinot laiku čaklo roku pulciņā.

No pieredzes - nesanāks. Es tikai vienu priekšmetu (matemātiku) mēģināju, bet ar to pašu sapratu, ka skujas.
Es pat biju beigu posmā uzlikusi sev uzstādījumu - katru dienu mājās vienu papildus matemātikas uzdevumu. Nesanāca.
Kaudze mājasdarbu parastajā skolā, klavieres, mūzikas skola, parastajā skolā ne tikai matemātikā, bet arī citos priekšmetos jāpalīdz, jo viss mācību process pēc maksimuma uzkrauts uz vecāku pleciem.
Un, ja tā nelaimīgā matemātika skolā netiek mācīta kā nākas, ja jāpārskaidro gan skolā ņemtās lietas, gan vēl jāmāca papildus, ja vēlies iemācīt to, kas vispār no vielas izmests, kā matemātiskā loģika un algoritmu pamati, un tas viss tev jāizskaidro, lai to pašu vienu papildus uzdevumu bērns varētu izpildīt + zinātu arī to, kas skolā "ķipa" tiek mācīts - vari kārties kopā ar bērnu.
Izlasīju Resnās Žurkas ielikto rakstu
Da tur neviens vispār pat idejas līmenī nevar atbildēt, ko un kā domā realizēt. Ne jau izglītība tur kādam rūp, bet cik tur to miljonu (ap)(iz)saimniekošana....
Papildināts 13.03.2017 12:26:
Progesīvākās skolas un skolotāji to jau izmanto.
Un neprogresīvajās
vari iet kauties, lai vismaz minimumu iemāca. Vai vākties uz citurieni.
Es runāju vecajā skolā ar skolotājām par šīm tēmām, kas tiek apzīmētas ar "kompetenču izglītību". Kad būs laiks, parakšos pa savu materiālu un ielikšu šeit dažas vietas.