Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Negribu barot ar krūti.

Anceee

Sveikas!

Esmu pilnīgā izmisumā! Drīz jau mazajam jānāk pasaulē, bet es tik ļoti negribu barot ar krūti. Bail, ka visi mani nosodīs, ka baroju ar maisījumu. Bet nevaru arī pārkāpt pāri tām riebuma sajūtām. Viss.. gan tas ka jāliek bērns pie krūts, gan tas ka piens tek pa krūtīm man uzdzen tik lielu pretīgumu. Pat ja pati netīšām pārbraucu krūšu galiem man uzdzen nepatīkamas sajūtas. Jūtos tik slikti, ka zūd velme dzīvot bail, ka mazais būs slimīgs vai alerğisks bērns tikai manis dēļ un pati sevi vainošu visu mūžu. pati gan esmu tikai no maisijumiem augusi un slimoju reti.

Ko lai iesāk? Ir vispār kāda kas izvēlējusies nebarot ar krūti? Kā lai tiek galā ar izmisumu, vainas apziņu? Vai tiešām ar maisijumu barotie bērniņi ir slimīgāki?

Ellie

Trīs dziļas ieelpas un izelpas, un nomierinies
Ne vienu vien "maisījuma bēbi" zinu, kur mammām bija līdzīgi apsvērumi - ne nu baigi slimo, ne kas.
Un tiem nosodītājiem nevajag atskaitīties, kā tu savu bērnu baro

Esmu ļoti liela krūtsbarošanas piekritēja, bet, ja Tev tāds riebums ir, arī es domāju, ka nevajag sevi spiest. Bērns jau arī saņems visu negatīvo caur pienu (hormoni).
Jāskatās arī, vai pēc dzemdībām tā sajūta nemainās, bet jebkurā gadījumā jāattaisnojas Tev nav nevienam.

Kerija.

Anceee
Nedzivoju LV,un te iestajoties dzemdibu nodala pirmais jautajums pati barosiet vai sagatavot pudeli. Pati esmu totala krutsbarosanas atbalstitaja,jo tas ertibas,kad nav nekas jadoma kur un ko ir nenovertejamas. BET, ja Tu nevelies,tad kur problema nebarot. Varbut,pamegini,lai butu drosa,ka Tev tiesam to darit ir tik pretigi,ka esi iedomajusies Nu,neaizies,tad ari nevajag-dosi pudeli un kada Tev starpiba ko saka citi-Tavs berns,Tava dzive,Tava izvele. Nekas nevar but riebigaks,ka dzivot nesaskana ar sevi. mili sevi!

BTango

Man ļoooti nepatīk, ka pieskaras krūtīm, arī pirmgrūtniecības un grūtniecības laikā visu laiku (arī naktī) nēsāju krūšturi, jo pat auduma pieskāriens ir nepatīkams. BET krūtsbarošana nav sagādājusi problēmas.

Ko ar to gribēju teikt - varbūt pamēģini. Gan lai saprastu, vai ir tik traki kā likās (man gan pirmās dienas nebija tās patīkamākās, bet nu mierina doma, ka tas ir pats trakākais un tālāk būs labāk), gan lai bērnam tiek pats vērtīgākais - pirmpiens.

Tālāk - pēc sajūtām. Ja nevēlies barot ar krūti, Tev ir tiesības izvēlēties.

Audzē biezu ādu pret apkārtējo attieksmi. Jā, viņiem nav nekādas darīšanas gar to, kā baro, bet tas neliedz jautāt un komentēt atbildes. Daudziem arī medicīniski pamatoti iemesli maisījuma lietošanai (slikti ņemas svarā, ir nepanesība, alerģijas utt) nav arguments - nu pilnīgi neticami, ka no piena nevar pieņemties svarā, ka pret mātes pienu var būt alerģija un tamlīdzīgi (tāpēc, ka paši ar to nav saskārušies). Gadījās tādas piezīmes. Nu i ko - paraudāju spilvenā un dzīvoju tālāk

Mani personīgi satrieca fakts, ka nāksies piebarot ar maisījumu, jutos šausmīgi vainīga, man tas vienkārši nesalikās galvā, kā tas var būt, ka mans piens nav gana labs, jo nekad nedomāju, ka barošu ar maisījumu.

Vienīgais, kas mierināja - sāku domāt par to, kā labāk bērnam. Bet nu jā - lietot maisījumu īsti nebija mana izvēle, bet nepieciešamība. Ja tā ir izvēle, varbūt tad ir citādākas - sliktākas - sajūtas.

Ja ir milzīga psiholoģiska barjera, labāk barot ar maisījumu kā barot ar krūti, bet ar riebumu un pretīgumu. Bērns tomēr jūt

Varbut sajutas paries, kad mazais piedzims un bus tev punca, viss atkarigs ka pieliek pie kruts. Bus labi, nenoskano sevi negativi :-)
Man abas meitas izaugusas ar piena maisijumu un nekada vaina. Man.diemzel pienins pietika pirmajam menesim, man.fizologiska problema, praktiski nav piena dziedzeru, nav kur pienam veidoties, bet cik vareju tik devu :-).a citiem.nekada dala ka baro, mani ari apreja supermammas nezinot, ka nemaz nevaru pabarot :-(

Ellie

No praktiskās puses, man liekas, ka trūkums maisījumam ir tas, ka to var dot tikai ik pa 3h, bet pavisam maziņie grib ēst biežāk. Tad krūts piens ir nenovērtējams.

It kā esot tādi maisījumi, ko var dot biežāk, bet mums vajadzēja specifisku, mazais alerģisks, tad nu sīkāk nemācēšu komentēt.

Jebkurā gadījumā, tu ar savu situāciju neesi unikāla, tas viss ir normāli

BTango

Ellie
Vai tiešām ir tās noteiktās 3h?

Man jau šķiet, ka vadlīnija ir diennakts norma, kuru tad attiecīgi arī sadala pa ēdienreizēm. Ja mazulis ēd biežāk, bet mazāk, tad tā nav problēma.

Man daktere vispār neko neteica par starplaikiem. Teica dot krūti + maisījumu. Nu, tā arī daru, bet krūti taču dodu kā prasa

Uz iepakojuma vispār rakstīts, ka jaundzimušajiem dodami 170ml 5x diennaktī. Tad tie starplaiki ir vēl daudz, daudz garāki (gandrīz 5h). Un kurš tikko dzimušais var izēst 170ml reizē?

Zanniii

Komentāri jau noteikti būs, ja uz jautājumu kā baro atbildēsi patiesi. No tā neizbēgt, manuprāt.
Arī es domāju, ka krūts piens bērnam ir vislabākais, bet ja ir nepatīkami barot, ja nesanāk barot, ja nevar barot, tad labākais variants ir maisījums. Bērnam, manuprāt, daudz svarīgāk par krūts pienu ir laimīga un ar dzīvi apmierināta mamma. Nevis tāda, kas sakostiem zobiem, ar riebumu baro mazo ar krūti, jo kaimiņtante var nosodīt.

Pirmo baroju 4 mēnešus, paralēli ar maisījumu, otro tagad 1.5 mēnešus. Man bija bēda, ka nesanāca barošana. Bet redzot kā aug bērni, ka viņi ir paēduši un laimīgi, tas vairs neliekas nekas tāds.

Un maisījumu, jā, nevar dot tādā brīvritmā kā krūti, bet cik pašai ir bijusi ar abiem bērniem pieredze, nemaz tik daudz negrib to pudeli ēst. Tas ir, neēd tik bieži kā krūti. Kamēr krūti ēdot varēja visu dienu pie krūts nosēdēt, maisījumu paēda un miers uz pāris stundām.

Papildināts 05.04.2017 20:25:

BTango
170ml jaundzimušajam? Tas jau pāris mēnešus vecam. Līdz pirmajam mēnesim vai cik tur tiem kg (kā kuram) ir 100ml. Tos tad arī veikli izēda. Ja bez krūts klāt.

BTango

Zanniii
Aptamilam 5-8 nedēļas vecam bēbim (tātad otrajā dzīves mēnesī) 5x dienā pa 170ml.

Tagad skatos, ka pirmajā mēnesī tiešām tā, kā saki:

1. nedēļa 5-7x pa 70ml

2. nedēļa 6x pa 100ml

3.-4- nedēļa 5-6x pa 130ml

bet tāpat man tas liekas daudz vienā reizē un par maz ēdienreižu. Reāli ik pa 3h sanāk tikai 1. nedēļā, barojot 7x diennaktī.

/tagad neomulīgi, ka varbūt daudz par daudz dodu maisījumu? Dodu principā pēc pieprasījuma/

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18351881