Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Ko šodien gatavosim – 2019

AppleGreen

AppleGreen

Lai garšīgi un daudzveidīgi!


Jo vairāk dara, jo vairāk izdara

Eļļā cepas vienkārši kartupeļi ar sāli, sīpoliem un asia čili mērci pa virsu.

kristel

Aizvakar. Cepti kartupeļi. Sīpolu un zilā siera mērce. Bietes un burkāni krāsnī cepti (pliki). ķirbja šķēles.

Papildināts 08.01.2019 23:31:

Vakar. Risotto rīsi ar dārzeņiem (sīpols, cukini, ķirbis, pupiņas). Skābēti kāposti.

Papildināts 08.01.2019 23:33:

šodien. dārzeņu kausētā siera zupa. Iekšā: burkāns, ķirbis, kartupelis, tomāti blenderēti, pupas). kausēts siers. + saldēta uzcepta bagete ar ķiploka-sviesta pildījumu.

Papildināts 08.01.2019 23:38:

Gaļēdājiem klāt bija: krāsnī cepti girosi, marinēti. Un vistas fileja sweet chilli mērcē un piparos, brūnā cukurā pakaramelizēta.


visus rīsus vienā maisā nesabāzīsi... (ļoti, ļoti, ļoti sens Ķīniešu izteiciens :)

Risotto izskatās un izklausās lielisks.

kristel

Es pēdējā laikā vispār "plikus" rīsus neesmu vārījusi - klasiski katlā ar ūdeni. Parasti uz pannas uzberu krūzi ar rīsiem, kurus uzreiz apcepu nedaudz sviestā un tad lejot vārošu ūdeni vai kādu buljonu lēnām klāt un maisa līdz gatavi (uz mazas uguns). Piedevas jau kā gribas... var ar dārzeņiem papildināt, var arī nepapildināt ar dārzeņiem, ar garšvielām tas pats. Šoreiz man arī konkrēti risoto rīsi, bet tā es arī izpildos ar citiem jebkuriem rīsiem. No krūzītes rīsu sanāk pilna panna (normāla 28 cm panna), man patīk, ka paliek pāri un pēc tam var uzsildīt pēc pāris dienām un to pašu ēst vēlreiz.


visus rīsus vienā maisā nesabāzīsi... (ļoti, ļoti, ļoti sens Ķīniešu izteiciens :)

Pirmdiena: kartupeļu-maltās gaļas sacepums. Klāt graudainais biezpiens.
Otrdiena: frikadeļu zupa ar ceptu bageti (tās,ko Rimčikos pārdot saldētas).
Trešdiena: daļai vakardienas zupa, daļai kotletes ar zaļajiem salātiem. saldajā- braunija mafini.

Ceturtdiena: cūkgaļas cepetis un salāti-ledussalāts, gurķis, tomāti, paprika, mozarella.. dilles, sojas mērce.

Piektdiena: kartupeļu pankūkas ar bekonu. Klāt gurķis+krējums.

Nedēļas nogalēs vienu dienu grillē ko (un klāt tad kādi dārzeņi ar dažādām mērcītēm), vienu dienu ēšana ārpus mājas. Un noteikti izcepu kādu kūku. Šonedēļ tā būs karamelizētā ābolkūka.

Tā kā iepērkamies 1x nedēļā,tad ēdienkarte arī visai nedēļai tiek savlaicīgi izdomāta.

Vakar skābu kāpostu zupa.

Samalu atlikušo cūkgaļu, tāpēc jāuztaisa uzreiz. Attiecīgi laikam maltās gaļas mērce ar nezin ko. Vai varbūt lazanja. Man jāgatavojas eksāmenam, tāpēc prokrastinēju virtuvē un cālī.

"plovs" no rīsiem,ceptiem ķirbja un burkānu gabaliņiem, apceptas desas un saldētiem zaļajiem zirnīšiem.

Ermenegildo

Šodien kartupeļu pankūkas ar skābo krējumu, saldajā saldējums un ogas no saldētavas. Aizvakar bija pupiņu zupa, kuru arī vakar piebeidzām. Rītdien doma uzcept ķirbi cepenē ,klāt vistas šķiņķīši. Vēl pa vidam bija ķirbja biezzupa ar grauzdiņiem.


"The worst things in life come free to us..."
If you change nothing, nothing will change!

AppleGreen

Šmorētas vistas kājas un šķiņķīši, saldajā – ķirbja un upeņu kēkss.


Jo vairāk dara, jo vairāk izdara

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18384643