Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Salīdzinām hipotekāro kredītu likmes?

Conejito

Tie, kas tieši šobrīd vētī banku piedāvājumus hipotekārajiem kredītiem - kādas likmes tiek piedāvātas?

Mūsu statistika šobrīd:

1) Swed - pagaidām nav atsūtīts piedāvājums, mutiski runa par 2,3 vai 2,4;

2) SEB - 2,19, arī gaidām piedāvājumu rakstiski;

3) Citadele - 2,2, ja ņem pie viņiem 3-šo pensiju līmeni un vēl tur kaut ko, 2,8, ja nē.

4) Luminors - nav reaģējis uz vairākkārtējiem e-pastiem un piedāvājuma lūgumiem mājas lapā.

Kā jums?

Es tagad sākšu iet cauri šim procesam, vakarā ir konsultācija SEB un cetrudien Luminorā. Tad ierakstīšos. Īsti nevaru saprast, vai maz vērts iet uz Swed, jo dod salīdzinoši mazu summu (pēc kalkulatora) un cik dzirdēts, arī nav dikti draudzīgi noteikumi un procenti.

Dzhila
Swedā mums pašlaik nepatīk attieksme. Tāda sajūta, ka bez maz uzreiz tiec uzskatīts par potenciālu nemaksātāju.

Bet es arī vēl neesmu redzējusi līgumus. Gaidām šodien sebu, cerams līdz nedēļas beigām arī pārējos.

Astoņmizu zobgrauzis

Conejito
Vai Tavs pieteikums bankām ir vispārīgs, vai arī jau par konkrētu noskatīto īpašumu, ar varbūt jau pat gatavu vērtējumu?

Canta tu conmigo si quieres conmigo canta

Astoņmizu zobgrauzis
Ar konkrētu īpašumu un vērtējumu. Dzīvoklis jaunajā projektā. Pieteikumu sniedz vīrs, es esmu līdzaizņēmējs, vētī mūs abus.

Likmi nesaukšu, jo nezinot kredīta ņēmējus, summas un îpašumu, tā neko neizteiks.

Sarunās swed, seb un luminor sauca aptuveni likmi diezgan līdzīgu. Dzīvē piedàvàjs zemàku (beigās pat par 0,5%). Kamēr nav reāla piedàvàjuma, nevajag paļauties uz izteiktajiem cipariem.

Oxiss
Vai likmes ļoti variē? Kas ir tie faktori, kas likmi samazina vai palielina?

Manuprāt, tieši interesanti būtu salīdzināt dažādus piedāvājumus ar dažādiem faktoriem.

Tas, ko ļoti jūtam - katra banka ļoti cenšas izspiest pakalpojumu "paku" - lai pārceļam kontus, kredītkartes, krājkontus, pensiju līmeņus tieši pie viņiem. Abi divi, gan vīrs, gan es. Pagaidām negribu piekrist, man ļoti labi ir manā bankā. Jāskatās, ko solīs pretī.

Swedbanka 1.99%

Luminor 2.85%

Seb 2.2%

Citadele 2.6%

Swedbankai nepatīkama attieksme. Un līgums tāds, ko pie pilna prāta roka neceļas parakstīt. Ar Luminoru gāja visjēdzīgāk, bet arī bija klupšanas akmeņi. Par pakalpojumu "paku" taisnība.

Halezija
Tev ir rakstiski jau, vai tikai mutiski piedāvājumi? Swedam zema likme tavā variantā. Mūs swed īpaši nemīl (un mēs viņus), gan man, gan vīram neatkarīgi vienam no otra ir bijuši vēsturiski kašķi ar viņiem, par pakalpojumu kvalitāti. Gan jau tas kaut kur piefiksēts. Es savā laikā dabūju izcīnīt veselu kauju, lai noslēgtu tur kontus. Tāpēc mums viņi ir pēdējais vairiants. Bet, ja piedāvātu izteikti zemāku likmi, kā tas ir Tavos piedāvājumos.. nez. Ko paši domājat?

Conejito
Swed vīrs Zelta klients, tāpēc tāda likme. Swed un Luminor reālās likmes. Seb un Citadele mutiski piedāvātās, jo tālāk vairs neinteresējāmies. Luminoram bonuss, ka pirmos 3 mēnešus var maksāt tikai %. Komunikācija, salīdzinot ar Swed, Luminoram ir daudz raitāka un patīkamāka.

Papildināts 12.02.2019 18:36:

Mēs noslēdzām līgumu ar Luminoru. Jo bija mums bija refinansēšanās un Luminors par kredīta izsniegšanu šajā gadījumā prasa 0% no summas, savukārt Swed 0.5%. Citadelei laikam bija 1% un Seb visvairāk - 1.5%. Ar visu augsto kredīta likmi mums tāpat darījums ar Luminor sanāca visizdevīgākais.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18386609