Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Salīdzinām hipotekāro kredītu likmes?

Conejito

eseni
Pirmkārt, ja tu nevēlies uz 20 gadiem "iesaldēt" naudu, tev neviens neliedz iegādāties indeksu fondus citos veidos. Es tikai saku, ka pensiju 3. līmenis ir visvienkāršākais veids, kā to darīt.

Otrkārt, šeit bija jautājums par to, vai labāk ir priekšlaicīgi atmaksāt kredītu vai investēt. Ja tu atmaksā kredītu, tava nauda tāpat tiek "iesaldēta" līdz brīdim, kad tu izlem mājokli pārdot, tā kā nav lielas atšķirības.

Un vispār - dzīvē vairāk veicas optimistiem Un cik nav dzirdēti stāsti par cilvēkiem, kas domāja, ka līdz pensijai tāpat nenodzīvos un tāpēc nekādus uzkrājumus neveica, un pensijā tagad mēģina iztikt ar 300 eiro mēnesī. Protams, 100% garantiju nav, bet tomēr izredzes ir lielas, ka mēs līdz pensijai nodzīvosim un arī vēl ilgāk.

Amanaemonesia

No finanšu viedokļa racionālāk ir ienesīgi investēt nevis atmaksāt kredītu. Tomēr "plikā matemātika" neņem vērā emocionālo slogu, ko rada saistības un tā ietekmi uz pašsajūtu un dzīves kvalitāti.

Tāpēc es līdzīgā situācijā esmu izvēlējusies tomēr vispirms atmaksāt kredītu. Jā, no finanšu viedokļa neracionāli (mana kredīta likme ir 2%), bet daru to, lai iegūtu lielāku sirdsmmieru. Gribu apziņu, ka pat ja mani ienākumi ļoti samazināsies, savu mājokli es nezaudēšu.

Tajā pašā laikā "trekno gadu" kredītu ar likmi 0,55% neaiztikšu gan. Bet tas arī man nesit pa smadzeni, jo ieķīlātais īpašums tiem iznomāts un, ja nu kas, to bez bēdu pārdotu.

Ja likme ir 3,5%, tad vēl jo īpaši ir vērts izvēlēties atmaksu, jo nu ļoti iespējams, ka indeksu fona pieaugums, kad no tā atņems peļņas nodokli, ap to pašu procentu vien būs.

Kādai ir pieredze ar Swed vs SEB hipo?

swed it kā piedāvā samazināt arī hipo termiņu, ja iemaksā papildus, tač SEB šo nepiedāvā, varbūt kādam ar šo pieredze, vai tas tiešām ir tik būtiski un vēl kādas nianses pēdejā laikā? Procenti tagad arī zemi, ap 1.7% abās bankās vienādi.

MioMioMio

Anna8888
Ja kaut kas nav mainījies pēdējā laikā, tad SEB stipri draudzīgāks līgums, nav uzreiz nesamērīgas sankcijas par visu ko (piemēram, kontā vairs neienāk alga vai esi dzīvokli bez bankas ziņas izīrējusi vai īpašumam kritusies vērtība ne tavas vainas pēc). Tepat šajā tēmā apspriests.

swed it kā piedāvā samazināt arī hipo termiņu, ja iemaksā papildus, tač SEB šo nepiedāvā, varbūt kādam ar šo pieredze, vai tas tiešām ir tik būtiski
Man tas nešķiet būtiski. Kredītu paņēmu uz max termiņu, ko deva, un arī, ja piedāvātu izvēlēties (īsti neatceros, varbūt man savulaik pat piedāvāja), ņemtu ikmēneša summas, nevis termiņa samazināšanos. Ja gribi maksāt 300 eur/mēn tuvākos 5 gadus, nevis 50 eur/mēn tuvākos 20 gadus, nu maksā tos 300 katru mēnesi iekšā, kas tev traucē? Vienkārši papīros skaitīties tas ilgais termiņš, ko tas maina? Kad kredīts pilnībā nomaksāts, tad jau vienalga, cik gadus vēl skaitītos tā termiņš, izmaksāts un viss. Man tieši patīk, ka summa, kas man viņiem obligāti jāvar nodrošināt, ir pēc iespējas zemāka, un tad varu maksāt vairāk klāt, ja ir iespējas. Bet, ja būsi sarunājusi, ka summa paliek 300 eur/mēn, bet uz mazāk gadiem un tad paceļas EURIBOR/uznāk krīze/nauda vajadzīga ārstniecībai/u.c., tad sarunāt mazāku summu uz ilgāku periodu jau būs sarežģītāk - atkarīgs no bankas labvēlības un tie būs jāformē kā grozījumi līgumā.

Diez kāda varētu būt procentlikme, pērkot mazu dzīvoklīti hruščovenē? Vai varētu būt, ka - jo mazāks un lētāks īpašums, jo augstāka procentlikme? Pašlaik viena banka solīja 2,4%. Paliela, ne?

Sella
Kad pirku 1-ist dzīvokli, % likme bij daudz lielāka ( ja nemaldos 2.2%) nekā pērkot 3-ist dzīvokli (0.8%). cenu starpība 1:3

MazaisMurmulis

Sella
2.4 ir paliela, pirms paris nedēļām swed 1.8 līdzīgam piedāvāja. Bet. Lielaka procentu likme kā reiz ja tas ir " kartējais īpašums" un paralēli ir vēl kāds hipo kredīts, ka sak - ja pērk uz īri tā ir komercdarbība, banka ar savu grib.

vanadzeens
tādas svārstibas drīzāk atkarīgas no tā kurā laikā. pirms pāris gadiem tie 2.2 bij ok likme.

MazaisMurmulis
Tas man būs pirmais īpašums. Turklāt nevainojama maksātspēja un kredītvēsture.

MazaisMurmulis

Sella
jautā vairākām bankām. 1.8 +6m ir reāli, zemakais ko zinu nejaunā projektā šomēnes ir 1.55 +6m ( bet tur liela pirmā iemaksa)

man kā reiz teica, ka ja liela pirmā iemaksa, tad liek lielāku procentu likmi Sākotnēji prasījam mazāku kredītu, piedāvāja 2,2 %. Teicu, ka aptrakuši. Un man pateica, ka tas jau tāds mazs kredītiņš, viņiem izdevīgāk liels. Tas bija pirms mēneša. Uztaisīju jaunu pieteikumu ar gandrīz divreiz lielāku summu. Vnk atmaksāsim daļu uzreiz. Procentu likmi jau piedāvā 1,8.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18386609