Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Salīdzinām hipotekāro kredītu likmes?

Conejito

MazaisMurmulis
Ko nozīmē "+6m"?

6 mēnešu euribor likme. Daudzus gadus negatīva, bet tagad sola ka kāps. Vienkāršos vārdos doma tāda, ka papildus bankas procentu likmei vienmēr ir Eiropas tāda kā vienotā likme, kas ir fiksēta uz konkrētu laiku. Ja tu ņem kredītu, taču vajadzētu izpētīt. Tas ir tas, kādēļ 2009.gada krīzē daudzi pazaudēja savus Nī, jo eiribors pacēlās un ikmēneša maksājums tapa nepavelkams kopā ar ienākumu samazinājumu.

Papildināts 20.05.2022 07:59:

Ā, skatos, ka plāno mazu īpašumu. Tad jau +/- vienalga. Mums toreiz ikmēneša maksājums no 120 latiem uz 250 latiem uzkāpa. Nekas tāds. Bet ja liels kredīts, tad savādāk.

Papildināts 20.05.2022 08:00:

Šobrīd vienīgi vēl jāņem vērā, ka būs arī vispārējs cenu pieaugums.

MazaisMurmulis

vienreiz
nevis eiribors, bet latu likme toreiz aizgājs kosmosā. kā reiz tie, kam bija eur krediti dzīvoja mierīgi.

Ja eurobor kāps, tad sola uz 100k kredītu kādus 100€ plusā pie mēneša maksājuma. Itkā jau nekas dramatisks, ja vien nav kredīts pie max griestiem paņemts.

MazaisMurmulis
Man bija un joprojām ir 3m eiribors. Latu boram nesekoju. tātad izrādās latiem bija trakāk.

A kā izvēlēties, kādu eiriboru ņemt - 3, 6 vai 12 mēn.?

MioMioMio

Sella
Tev piedāvā izvēlēties? Man teiksim bija 12mēn bez izvēles, nebija galva jālauza.

Nepretendēju, ka es šo pilnībā saprotu, bet man šķiet, ka nav kritiski svarīgi, kuru ņem. Ja paņemsi 3mēn, tad tev laikam arī 4x gadā atjauno to piemērojamo Euribor likmi? 12mēn ir vienkārši mazākas svārstības, lēnāk parādās gan likmju kāpumi, gan kritumi. Man nofiksē Euribor likmes daļu ik pa gadam, tad uz gadu miers, kāda būs. Un arī to reizi gadā jau, ja interesē, var laicīgi pasekot, ko sagaidīt.

Trīspadsmit

Sella
Jo mazāks ilgums jo biežāk euriboru maina, bet standartā arī tas ir zemāks nekā uz ilgāku laiku fiksētais euribor. Jo lielāks kredīts un retāka likmju maiņa, jo vairāk samaksāsi procentos. Bet - lielāka stabilitāte uz to, kāds tieši būs maksājums.

MazaisMurmulis
Euriboram jau arī bija salīdzinoši augstas likmes. Man vismaz tas izpaudās kā 450 euro ar 4,1% euriboru pret 280, kad euribor bija nokrities jau tuvu nullei. Kad jau mīnuss euriboram, maksājums vēl vairāk samazinājās.

Lai nu kāda likme būtu, daļēja pirmstermiņa kredīta atmaksa arī samazina mēneša maksājumu.

MazaisMurmulis

Trīspadsmit
Rigibor kautkādā brīdi bija ap 10%...

MazaisMurmulis
Ir bijis arī vairāk. Lats ir viegli ietekmējams. Viens ekonomista raksts par devalvāciju rīt, un visi skrien uz valūtas maiņu, visi lati nonāk LB seifā, jo garantējusi piesaisti Eur un apritē latu vnk trūkst. Un Rigibor ir 20 un vairāk %. Atceros, personīgi savu depozītu bankā uz gadu par 15%.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18386609