Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Kādēļ par šķidru

Ievice

Ievice

Atradu šo recepti, izcepu, garšoja faaaantastiski.

Bet biezpiena masa bija nedaudz par šķidru, lai gan liku klāt vairāk cietes un pat mannu. Kas masu dara šķidru un kā to biezināt, neizmantojot cieti un mannu?

https://www.delfi.lv/tasty/receptes/abolu-platsmaize-ar-kartainas-miklas-pamatni-un-biezpiena-pildijumu.d?id=51580759

Ja kāda mēģinās cept, ir jācep stipri ilgāk un augstākā temperatūrā nekā receptē.


Tā bija istaba, pilna ar papīra kuģīšiem. Viņa saplēsa tos un teica: Mēs esam divi - mēs visi esam divi.


rabarbere

Ievice
he,he, es arī šo cepu brīvdienās. Pietika ar tām 30 min. Man prasījās vairāk cukura. Un otrajā dienā kārtainā maliņa vairs nebija kraukšķīga. Es gan neliku citronu sulu klāt.

Biezpiens jau ir dažāds - sausāks, slapjāks. Man bija Tukuma sveramais, tāds diezgan pasauss. Bet tāpat likās, ka bij par slapju tas rezultāts. Meita (konditors) uzreiz pajautāja, cik ilgi tā sagatavotā biezpiena masa ir stāvējusi. Jo, tikko biezpienam pieliekot cukuru, tas atsulojas. tāpēc jāmaisa pēdējā brīdī un uzreiz jāliek cept.

Ievice

rabarbere
Forša plātsmaize, vai ne? Man saldums šķita pietiekams, it īpaši kopā ar riekstu-kanēļa-cukura maisījumu virsū. Domāju, ka man laikam tik ilgi bija jācep, jo plātne bija neliela, tādēļ plātsmaize pabieza.

Jo, tikko biezpienam pieliekot cukuru, tas atsulojas. tāpēc jāmaisa pēdējā brīdī un uzreiz jāliek cept.
Lūk, šo ielikšu savā cāļa zelta padomu krātuvītē. Paldies par ideju. Biju šādu lietu novērojusi, bet nebiju izdomājusi, ka situācija atrisina, masu uzreiz liekot lietā. Šeit gan kamēr vēl ābolu sacako un riekstus uzber tāpat sasulosies, bet labāk būs.


Tā bija istaba, pilna ar papīra kuģīšiem. Viņa saplēsa tos un teica: Mēs esam divi - mēs visi esam divi.

rabarbere

Ievice
jā,tīri garšīga. Un galvenais - ātri pagatavojama

redz tajā receptē jau arī secība nesanāk gluži pareiza - vispirms sataisa biezpiena masu, tad rullē mīklu un griež ābolus. Vismaz man tā sanāca

Riekstu vietā saulpuķu sēklas pabēru (zem āboliem). Un varbūt pa virsu mazāk cukura uzbēru, jo nemērīju, bēru pēc izjūtām. Cepampanna man ir lielāka par A4, bieza tā plātsmaize nesanāca.


Ievice

Viena recepte, bet cik dažādi var cept. Man riekstu maisījums bija virs āboliem. Plātne apmēram a4 izmēra vai mazāka, cepu gandrīz stundu un virs 200oC. Un man āboli bija sagriezti pabiezās šķēlēs, tas arī pagastu kavēja.


Tā bija istaba, pilna ar papīra kuģīšiem. Viņa saplēsa tos un teica: Mēs esam divi - mēs visi esam divi.

rabarbere

jā es arī ābolu griezu uz pusēm un tad pabiezās šķēlēs. 4 palieli āboli aizgāja

Paula

Ha, taisni pagāšnedēļ cepu. Mums gan ne īpaši garšoja. Kārtainā mīkla apakšā tā arī palika īsti neizcepusies. Cepu ar medu, bet nebija pietiekami salda. Un biezpiens sacepās dīvainā, gumijotā masā.

Ievice

Kaut kur lasīju, ka krējums kaut kādos gadījumos paliek par gumiju. Bet neatceros iemeslu.


Tā bija istaba, pilna ar papīra kuģīšiem. Viņa saplēsa tos un teica: Mēs esam divi - mēs visi esam divi.

Lusesita

Hmm. Kāpēc tā? It kā nevajadzētu palikt šķidram, ja ir stērķele klāt. Uz paciņu biezpiena ĒK stērķeles ir normāli. Tieši šādu ne, bet ar biezpienu cepu šo to, arī rauga mīklas plātsmaizes, parasti ir ok. Varbūt ņemt ievārījuma cukuru? Un iejaukt kādu karoti miltu? Vispār medus gan šķidrina visu ko, es medu neliktu. Vrb āboli bija ļoti sulīgi?


Novaly

Izcepu. Sanāca burvīga. Ne par saldu, ne par skābu, ne par šķidru. Tiesa, krējumu nepieliku, jo tāda vienkārši mājās nav. Un biezpiena kārta nebija īpaši bieza. Jā, un nekad neesmu novērojusi atsulošanos cukura ietekmē. Arī šoreiz ne.


Atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar medicīnu, sniedzu tikai tēmā Bērnu veselība.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18399127