Kā saņematies iet uz darbu? Piecelties vispār? Kā atvairāt domas par pašnāvību? Vai ir pieredze ar ārstēšanos stacionārā? Vai spējat pasmaidīt? Man ir bērni, kuri mani ļoti mīl, un milzīga, pieaugoša trauksme ar visiem antidepresantiem. Es nezinu, ko iesākt. Gribas nepamosties. Vai inv.grupa ir iespējama? Cik ilgi šāds vājprāta stāvoklis turpināsies? Vai kļūs labāk? Kādas būs pazīmes, ka kļūst labāk? Bet ja nekļūs nekad?...
Depresijas skartajiem
Bediga__
|
|
![]() |
Bediga__ |
Ja ir šādas domas, tad stacionārs ir labākais risinājums. Stacionārā ir pieejami tādi medikamenti, ko nelieto ambulatori. Man rados pusotru gadu sena pieredze ar Tvaika ielu, piemērotu zāļu kombināciju atrada 3 dienu laikā. Slimnīcā gan paturēja 3 nedēļas, jo iemesls nonākšanai Tvaika ielā bija mēģinājums aiziet no dzīves. Pirms tam gada garumā ambulatori nevarēja piemeklēt zāles, mainīja vairākkārt, vizītes pie ārsta beigās bija jau ik pa 3 nedēļām. Arī depresija, bet uz posttraumatiskā stresa fona. Tagad cilvēks jau pusotru gadu dzīvo pilnīgi normālu dzīvi, lieto medikamentus, ik pa 3 mēnešiem atrādās ārstam. Stāvokli toreiz stacionārā stabilizēja ļoti ātri. |
|
![]() |
Bediga__ Ar ģimenes vai psihiatra nosūtījumu būs bez maksas. Vienīgais mīnuss, ka tagad kopš viņi ir Mellužos, viņiem notiek sadarbība ar viesnīcu, kurā jāpaliek pa nakti. Un par šo viesnīcu ir jāmaksā. Bet, ja variet izbraukāt, tad dienas stacionārs būs bez maksas. Es pēc 4 pārdzīvotām nāvēm atguvu tur spēkus, dzīvot gribu, prieku, labsirdību un dzīvoju tālāk un esmu pateicīga par katru nodzīvoto dienu. Man gan nebija depresija, bet emocionāls šoka stāvoklis. Es biju tad, kad Neirožu klīnika bija Dzintaros. Var teikt, ka man uzreiz piemeklēja īstos medikamentus, kurus es lietoju apmēram 6 mēnešus, pakāpeniski pārtraucot. Es daudz strādāju ar sevi, daudz lasīju, domāju, meditēju. Jo tikai PATS sev var palīdzēt. Jums ir izskanējis vārds -pašnāvība. Tas nav labi, ar steigu meklējiet palīdzību, ejiet pie psihiatra. tagad psihiatra konsultācija ir bez ģimenes ārsta norīkojuma un bez maksas ir šeit : http://rpnc.lv/psihiatriska-palidziba/ambulatora-arstnieciba/ambulatorais-centrs-pardaugava/ Jums ir bērni, Jums jādzīvo bērnu dēļ, un sevis dēļ. Lai veicās. Veiksme no sirds palīdz tiem, kam piemīt veselais saprāts. /Eiripīds/ |
On-line depresijas atbalsta grupa. Pirmo reizi Latvijā emocionālās veselības atbalsta biedrība "Saules zīmes" (www.facebook.com/sauleszimes.lv) piedāvā tiešsaistes jeb attālināto atbalsta grupu cilvēkiem ar depresiju. Raksti: sauleszimes.lv@gmail.com |
|
Laukā šodien vasara, bet es pat nespēju iedomāties nokāpt lejasstāvā, kur nu vēl iziet dārzā. Aizkari ciet. Kaķi ignorēju. Ir ļoti smagi, bet paraudāt neizdodas. Jau vairākas stundas nevaru izšķirties starp xanax un lexotanil. Likās jau, ka šodien ir labāk, iztikšu. Nomainīju gultasveļu un pat ieliku veļasmašīnā, un pat ieslēdzu. Bet tagad guļu un skatos kaut kādā izplūdušā punktā. |
|
![]() |
Vivienn Ja ir tik traki, jāpiesaka vizīte pie ārsta, kā pie jebkuras saslimšanas, kad izraksta zāles, iesaka vis kaut ko, norīko uz izmeklējumiem utt. Nav ko bīties un to var uzvarēt! |
Duujaa Vivienn |
|
Man šobrīd jāsēž mājās. Jūtos drausmīgi. Māja sakārtota, neko vairs negribas darīt, tikai gulēt. Nav spēka. Neko nedaru, bet galīgi nav spēka. Jūtu, ka esmu depresijā kārtējo reizi. Man ir ļoti slikti, kad nestrādāju. Nekur pat iziet nedrīkst. Tas ir pretīgi. |
|
![]() |
mirklis Es jau parastās brīvdienas, sestdienu, svētdienu knapi izturu, ja ir kāda lieka brīvdiena, tad ir stress un panika. |