Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Depresijas skartajiem

Bediga__

Kā saņematies iet uz darbu? Piecelties vispār? Kā atvairāt domas par pašnāvību? Vai ir pieredze ar ārstēšanos stacionārā? Vai spējat pasmaidīt? Man ir bērni, kuri mani ļoti mīl, un milzīga, pieaugoša trauksme ar visiem antidepresantiem. Es nezinu, ko iesākt. Gribas nepamosties. Vai inv.grupa ir iespējama? Cik ilgi šāds vājprāta stāvoklis turpināsies? Vai kļūs labāk? Kādas būs pazīmes, ka kļūst labāk? Bet ja nekļūs nekad?...

Rosalia

Bediga__
Pie ārsta biji? Ja nelīdz vieni antidepresanti, lai izraksta citus. Varbūt vajag paārstēties stacionārā. Man radiniekam laba pieredze ar to pašu Tvaika ielu, divas nedēļa stacionārā, tad ārstejās ambulatori. Arī depresija. Otrs radinieks pagaidām ārstejas ambulatori, bet vēl nav atrastas zāles, kas viņam īsti palīdzētu, tās tiek mainītas, ir doma arī pamainīt ārstu, varbūt ieteiks ko citu.

Ja ir šādas domas, tad stacionārs ir labākais risinājums. Stacionārā ir pieejami tādi medikamenti, ko nelieto ambulatori. Man rados pusotru gadu sena pieredze ar Tvaika ielu, piemērotu zāļu kombināciju atrada 3 dienu laikā. Slimnīcā gan paturēja 3 nedēļas, jo iemesls nonākšanai Tvaika ielā bija mēģinājums aiziet no dzīves. Pirms tam gada garumā ambulatori nevarēja piemeklēt zāles, mainīja vairākkārt, vizītes pie ārsta beigās bija jau ik pa 3 nedēļām. Arī depresija, bet uz posttraumatiskā stresa fona. Tagad cilvēks jau pusotru gadu dzīvo pilnīgi normālu dzīvi, lieto medikamentus, ik pa 3 mēnešiem atrādās ārstam. Stāvokli toreiz stacionārā stabilizēja ļoti ātri.

ateni

Bediga__
Ja ir iespēja iesaku pagulēt, paārstēties, būt priežu un jūras ieskautā sanatorijā Neirožu klīnika.

https://dzintari.lv/

Ar ģimenes vai psihiatra nosūtījumu būs bez maksas.

Vienīgais mīnuss, ka tagad kopš viņi ir Mellužos, viņiem notiek sadarbība ar viesnīcu, kurā jāpaliek pa nakti. Un par šo viesnīcu ir jāmaksā. Bet, ja variet izbraukāt, tad dienas stacionārs būs bez maksas.

Es pēc 4 pārdzīvotām nāvēm atguvu tur spēkus, dzīvot gribu, prieku, labsirdību un dzīvoju tālāk un esmu pateicīga par katru nodzīvoto dienu.

Man gan nebija depresija, bet emocionāls šoka stāvoklis.

Es biju tad, kad Neirožu klīnika bija Dzintaros. Var teikt, ka man uzreiz piemeklēja īstos medikamentus, kurus es lietoju apmēram 6 mēnešus, pakāpeniski pārtraucot. Es daudz strādāju ar sevi, daudz lasīju, domāju, meditēju. Jo tikai PATS sev var palīdzēt.

Jums ir izskanējis vārds -pašnāvība. Tas nav labi, ar steigu meklējiet palīdzību, ejiet pie psihiatra.

tagad psihiatra konsultācija ir bez ģimenes ārsta norīkojuma un bez maksas ir šeit :

http://rpnc.lv/psihiatriska-palidziba/ambulatora-arstnieciba/ambulatorais-centrs-pardaugava/

Jums ir bērni, Jums jādzīvo bērnu dēļ, un sevis dēļ.

Lai veicās.

Veiksme no sirds palīdz tiem, kam piemīt veselais saprāts. /Eiripīds/

On-line depresijas atbalsta grupa.

Pirmo reizi Latvijā emocionālās veselības atbalsta biedrība "Saules zīmes" (www.facebook.com/sauleszimes.lv) piedāvā tiešsaistes jeb attālināto atbalsta grupu cilvēkiem ar depresiju.

Dalībnieku skaits līdz 8 cilvēki.

Grupu nodarbības paredzēts uzsākt jau tuvākajās dienās, tikko būs nokomplektēta grupa.

Divas reizes nedēļā, plkst. 18.00 vai 19.00 (pēc vienošanās ar dalībniekiem), vienas nodarbības ilgums 1,5 - 2 stundas.

Nav svarīgi, kurā pasaules vai Latvijas malā tu atrodies, jo grupas nodarbības notiks ar interneta starpniecību, caur progrmmu Zoom.

Ko var dot atbalsta grupa:

✅ Iepazīt cilvēkus ar līdzīgām problēmām;
✅ Runāt un dalīties par savu pieredzi un uzzināt citu cilvēku pieredzi;
✅ Uzzināt palīdzības iespējas;
✅ Saņemt emocionālu atbalstu un iedrošinājumu;
✅ Rast spēku un cerību mainīt esošo situāciju.

Dalības maksa: 5 EUR - ziedojums par enerģijas apmaiņu.

Nodarbības organizē un vada "Saules zīmes" vadītāja Kristīne Leja, kā arī psihologs.

Uzraksti brīvā formā vēstuli par sevi un to, kāpēc vēlies pievienoties grupai.

Raksti: sauleszimes.lv@gmail.com

Laukā šodien vasara, bet es pat nespēju iedomāties nokāpt lejasstāvā, kur nu vēl iziet dārzā. Aizkari ciet. Kaķi ignorēju. Ir ļoti smagi, bet paraudāt neizdodas. Jau vairākas stundas nevaru izšķirties starp xanax un lexotanil. Likās jau, ka šodien ir labāk, iztikšu. Nomainīju gultasveļu un pat ieliku veļasmašīnā, un pat ieslēdzu. Bet tagad guļu un skatos kaut kādā izplūdušā punktā.

Duujaa

Vivienn
Tu tā pati, kas autore? Nevar saprast.

Ja ir tik traki, jāpiesaka vizīte pie ārsta, kā pie jebkuras saslimšanas, kad izraksta zāles, iesaka vis kaut ko, norīko uz izmeklējumiem utt. Nav ko bīties un to var uzvarēt!

Duujaa
Kāpēc tev liekas, ka ārsts var palīdzēt. Es arī mokos ar nomāktību neko negribas, jo tāpat neko pareizu nevaru izdarīt. Bet ko ārst tur var līdzēt? Parunāt aj aj, vajag tik saņemties un būs ok. Kā nesen kaut kurlasīju. Depresīja ir vieglas dzīves "slimība" par maz problēmu.

Papildināts 17.08.2020 20:41:

Vivienn
Es parast tādos gadījumos vnk eju gulēt. Labāk visu dienu nogulēt nekā slīkt domās.

Man šobrīd jāsēž mājās. Jūtos drausmīgi. Māja sakārtota, neko vairs negribas darīt, tikai gulēt. Nav spēka. Neko nedaru, bet galīgi nav spēka. Jūtu, ka esmu depresijā kārtējo reizi. Man ir ļoti slikti, kad nestrādāju. Nekur pat iziet nedrīkst. Tas ir pretīgi.

Inese_V

mirklis
Pilnīgi piekrītu un pilnīgi saprotu, jā man nebūtu darba, būtu ārprāC, tvaiķene.

Papildināts 23.12.2020 20:04:

Es jau parastās brīvdienas, sestdienu, svētdienu knapi izturu, ja ir kāda lieka brīvdiena, tad ir stress un panika.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18400501