Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Rīgas Mākslas un mediju tehnikums

Elza

Elza

Ļoti ceru uz atsauksmēm par skolu no dzīviem cilvēkiem. Interesē mācību kvalitāte, atmosfēra skolā un kopmītnēs.

shit transit gloria mundi

Ja atmiņa neviļ, viens no lielmaates bērniem tur mācās.

tici man. es stāstu pasaciņas.

Elza

shit transit gloria mundi

Paldies, bija tāda aizdoma. Krustbērns svārstās starp trim izvēlēm, vācam info.

Elza
Viss atkarīgs no novirziena. Vieniem vienkāršas mācības, citiem grūtas. Uz ko grib iet?

Cilvēki, kas aprunā aiz muguras, vienmēr tur arī paliks.

Skola būs piemērota, ja jaunietim ir izteikti patstāvīgs raksturs. Vadība nav konstruktīvi noskaņota risināt problēmas ar sekmību. Kopmītnes- ļoti problemātiskas. Bet mākslas nozares pedagogi ir labi. Matemātika ļoooti vāja. Kopumā noteikti nav pirmā izvēle.

Danica

Matemātika ļoooti vāja. Kopumā noteikti nav pirmā izvēle.
Vāja matemātika nevajadzētu būt kā iemesls, lai neizvēlētos kādu skolu, kas jau ir ar profesijas ievirzi. Visām "dizaina" skolām L-jā, ir vāja matemātka, bet tas jau nenozīmē, ka būtu jāatsakās no sava sapņa. Atskaites punktam - esmu beigusi citu skolu, kas arī, visdrīzāk, ir sarakstā, un tas man galīgi nav traucējis pabeigt pilnīgi tehniskus RTU inženierus (ne dizainerus vai arhitektus) ar visām augstākām matemātikām un nozarei nepieciešamiem aprēķiniem. Jā, bija, grūtāk kā dažiem citiem, taču plika matemātika nevienam jau tā īsti nav vajadzīga. Tas kopsavilkums no iegūtā, tas, ka spēj domāt arī dizainiski (ar ko es nedomāju "smuki - nesmuki" līmeni), noteikti tālāk būs ļoti noderīgs un labi izmantojams (t.sk.pelnošs, jo iespējas ir neizsmeļamas).

Matemātikas līmenis nav galvenā problēma. Galvenā problēma ir, ka ne vadība ne pedagogi nav ieinteresēti audzēkņu sekmībā. Diemžēl, ja audzēknim nav izteiktas mērķtiecības un patstāvības, tad ar sapni un talantu šajā skolā nepietiks. Varu secināt, salīdzinot ar RDMV, kur vismaz atsaucīgi pedagogi mazo matemātikas stundu.skaitu kompensē. Salīdzinu kaimiņu meitenes un pašas meitas pieredzes.

Papildināts 01.05.2020 10:11:

Situācija ir par pēdējiem 2 gadiem. Ļoti iespējams, ka situācija kādreiz bija cita.Un arī nākošgad var būt cita!

Mans dēls pirms pāris gadiem tur iestājās. Kopumā iespaids - profesionālie priekšmeti labi, parastie priekšmeti nekādā līmenī. Varbūt dēlam nebija īsti paveicies ar kursu vai kāda sakritība, bet nu pat viņš, kurš galīgi nav nekāds paraugzēns, atzina, ka vielu lietošana sit ārkārtīgi augstu vilni, un skolas vadībai, skolotājiem, tas esot absolūti vienalga. Reiz viņš parādīja video, ko bija nofilmējis matemātikas stundā - nu ziniet ko, tur jau psihiatru piesaistīt vajadzēja. Nu jauniešu uzvedība vnk pilnīgs vāks. Un es atkārtoju, man nav baigo ilūziju,ka tā bija labdzimušu jaunavu kristīgā skola. Beigās dēlam apriebās, un viņš pabeidza pirmo semestri, vēl biku , un aizgāja atpakaļ uz vidusskolu.

Jau pieminēju - viss atkarīgs no nodaļas. Bērns gadu nomācījās dizaina mēbelēs. Slodze milzīga, pat nespēju iedomāties, kurā šķirbā varētu pagūt pīpēt un citādi loderēt. Stundas varēja būt līdz 17, 18. Pēc tam iet uz darbnīcām, tur strādā līdz 22, brīvdienās arī darbnīcās. Pat ļoti centīgie gadu pabeiguši ar parādiem. Nākamie gadi jau esot vieglāki, bet tāpat slodze pietiekama, lai nerātnībām laika nepietiktu. Protams, ka kāds tur kaut ko, bet tādi tad tur neturās. Manējais bik ielaida veselības dēļ, sasmelt garām palaisto spēka vairs nepietika, kaut bija sarunas ar nodaļas vadītāju, labas atsauksmes no pasniedzējiem. Saprata, ka koki neinteresē tik ļoti.

Draudzenes vīrs tur vada citu nodaļu. Cik dzirdēts, nekādas auklēšanās. Gribētāju tur mācīties pietiekami, pašam arī jāpacīnās, nevis jāgaida, kad mutē ielies.

Daudz kas atkarīgs no bērna - spēj viņš pašorganizēties vai vēl arvien vajag māmuķi.

Cilvēki, kas aprunā aiz muguras, vienmēr tur arī paliks.

Varu rekomendēt Ogres tehnikuma Dizaina un mākslas nodaļu.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18405973