Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Rīgas Mākslas un mediju tehnikums

Elza

Tehnikumi defoltā ir zemāki akadēmiskajos priekšmetos. Arī publika tur so so, vadība laimīga, ka vispār ir skolotājs, kurš gatavs pieciest to visu un vismaz kaut ko darīt. Pusaudži sēž austiņās, guļ, jo nakts nospēlēta datorā, ja aizrāda - rupji un lecīgi runā pretī, vecāki neprot, negrib, nemāk savu bumbulīti nolikt pie vietas un ieskaidrot, ka pret skolotāju ir jāizturas ar cieņu. Tad nu strādāt paliek tādi, kuriem ir pofig. Jebkurā nomales skolā ir tas pats - rajona bērni, vairākums ir zems līmenis, jo labākos vecāki ved un īpašām skolām.

Cilvēki, kas aprunā aiz muguras, vienmēr tur arī paliks.

undiness
Tehnikums tomēr nav augstskola! Profesiju apgūt var arī, ja pasniedzēji neauklējas, bet ir gluži vienkārši atsaucīgi un vadība - ieinteresēti. Pārejošas veselības problēmas vai neieinteresētība audzēknim ir divas dažādas lietas. Pirmajā gadījumā tam nevajadzētu būt par iemeslu aiziet no skolas. Otrajā gan. Bet atbalsts no pasniedzēju puses var arī otrajā gadījumā palīdzēt. Ne velti bieži pedagoga autoritāte un prasme ieinteresēt ir būtiska, lai cilvēks "nenoietu no ceļa".

Selma

Laba profesionāla apmācība,tiešām kvalitatīva.Vispārizglītojošie priekšmeti tiek laisti vieglāk.

Kopmītnes nav tā labākā vide(alkohols un kas stiprāks arī).

Mufelis
Es Tavu tekstu nesaprotu. Man nolasās, ka Tev šķitis, ka mans teksts ir neapmierinātība ar skolu, bet es rakstīju, ka skolā viss ir normāli man zināmajās nodaļās.

Manam bērnam bija pietiekami atsaucīgi pasniedzēji. No ceļa pirmajā kursā neviens nenogāja. Mācības pameta tie, kuri netika galā ar slodzi. Manam bērnam ir hroniska saslimšana.

undiness
Gluži pretēji.Tu esi apmierināta, jo Tava atvase nebija ieinteresēta tur mācīties un Tevi tas nesatrauca.Bet man zināmā meitene, ļoti gribēja mācīties, bija arī absolūti sekmju ziņā Top galā, bet jutās, ka prasību līmenis pieklibo (tieši eksaktajos priekšmetos). Un skolotāji nebija īpaši ieinteresēti ar šo spējīgo audzēkni mazliet piestrādāt. Viņas sapnis ir arhitektūra un interjera dizains. Lai šo varētu īstenot iestājoties augstskolā, devās uz normālu videni un mākslu turpina kursos papildus. Otrs man zināmais ga ījums ir pirms gadiem 6, kad diezgan normāls puisis, ar dažu punktu dēļ netika RDMV, bet iestājās RMMT. Un diemžēl nepabeidza, aizgāja pelnīt "piķi", vismaz viņa interpretācijā, ka visapkārt jutis, ka mākslās ir tomēr daudz švakāks līmenis nekā gribējis, un pasniedzēji diez ko naeatklāj profesionālos knifus. Un tagad , pabeidzis vakarskolu, grasās beidzot iestāties RDMV.

Mufelis
Jā, grūti saprast Tavu domu. Bērns labi mācās, bet viņam par maz. Nu, tad ir jāiet uz ģimnāziju. Tehnikumi nekad nav izcēlušies ar augstu līmeni akadēmiskajās disciplīnās. Visi, kam vajag vairāk, ņem privātskolotājus. Pusaudžu stāstiem par sliktajiem skolotājiem es ticu tikai pārpalikumam, atšķaidot šos stāstus 80 reizes. Tavi stāsti neiztur kritiku, tur pietrūkst detaļu, lai varētu apgalvot - slikta skola.

Ja pareizi atminos, viena paziņa tikko aizgāja no darba RDMV. Tieši tāpēc, ka eredzēja bērnu vēlmi mācīties. Rāvās, darīja pāri spēkiem, ieguldīja personīgo laiku un saprata - ja bērniem to nevajag, tad kāda jēga.

Vēlreiz - uz tehnikumiem, pamatā, aiziet tie, kuriem vidusskola nespīd, kuri negrib mācīties, nav motivēti. Šāda tipa bērni veido kursa nomācošo vairākumu. Tad ir maza daļa ar tiem, kuri ir spējīgi un grib mācīties - kursā kādi 3-4 cilvēki. Un, ja ir 1 tāds, kura akadēmiskās spējas prasa ko vairāk, tad tas jau ir brīnums un izņēmums.

Ja neapmierina skolas piedāvātais, pie mums ir iespēja mainīt skolu kaut reizi mēnesī.

Neuzskatu, ka var tā vispārināt: uz tehnikumiem, pamatā, aiziet tie, kuriem vidusskola nespīd, kuri negrib mācīties, nav motivēti, - vismaz uz amatnieku/mākslas tehnikumu. Man zināmie jaunieši vismaz ir gana mērķtiecīgi. Vienkārši par Ogres tehnikuma Mākslas nodaļu daudz labu atsauksmju, par RDMV, kur mana meita mācās, arī. Tās atsauksmes, starp citu, arī no vairākiem darba devējiem un Mākslas Akadēmijas pasniedzējiem.Bet tas nav nekāds vispārinājums, tikai tendence no man zināmiem avotiem.

Danica

undiness
Vēlreiz - uz tehnikumiem, pamatā, aiziet tie, kuriem vidusskola nespīd, kuri negrib mācīties, nav motivēti.
Nu īsti tā nav. Vismaz augstskolā ar tehnisko ievirzi ir daudz vieglāk strādāt ar tiem, kuri jau pie vidējās izglītības ir sākuši apgūt profesiju. Un pašiem jau arī ir skaidrs, kas un kā. Tāds labs piemērs ir tie paši arhitekti. Nudien nesaprotu, kā pa četriem gadiem var iedzīt sapratni par arhitektūru, dizainu un vēl konstrukcijas. Tas nav iespējams, Tāpēc tās mājas ir tādas, kādas tās ir. Bet ir daudz ļoti labu piemēru, kad no mākslas vidējāms iestādēm ir aizgājuši uz arhitektiem. Tur jau ir diezgan stabils dizains, un atliek vien piemācīties visu nepieciešamo. Un tā ir ar daudzām profesijām.

Mufelis
pasniedzēji diez ko naeatklāj profesionālos knifus.
Bet tas jau īsti nav pasniedzēja pienākums. Viņa pienākums ir iedot pamatus, iemācīt redzēt un raisīt domāšanu. Knifi pašiem ir jāatrod. Nu jā, tā tas ir, šajās skolās tiek prasīts jau pieauguša cilvēka redzējums un attieksme. Arī mums tā bija. Dzert tu vari kaut nedēļām, bet, atlaides nekādas nebija - nav darbu, nav līmeņa, no skolas ārā. Neviens tur par dzērāju tomēr nepārvērtās. Ja nezināja robežu, gluži vienkārši izlidoja ārā.

Danica
Es jau nekur nerakstu, ka visi. Rakstu - kursā ir 3-4 motiveti, kuri arī aiziet uz augstskolu. Nu nav augstskolās 50% tehnikumu beidzēju. Un tehnikumos ir daudz labu bērnu, kuri top par augstas raudzes speciālistiem savā nozarē, bet tālāk nemācās. Tasn neizslēdzfaktu, ka lielākā masa vnk atsēž. Bet to jau 3.x rakstu. Ja tauta nesaprot... Neko nevaru padarīt.

Nevajag sagaidīt no tehnikumiem vidusskolas līmeni akadēmiskajos priekšmetos. Tur akcents ir specialitāte un tad pārējais. Ir labs skolotājs - super. Ir slikts skolotājs - arī super, jo vakance aizpildīta. Tagad arī parastas vidusskolas nespēj nokomplektēt priekšmetniekus, ko par tehnikumiem runāt. Skolotāji izdeg, attieksme iznīcina.

Papildināts 02.05.2020 15:37:

Ja gribās augstus rādītājus akadēmiskajos priekšmetos, tad jāiet uz ģimnāziju. Tam tās ir domātas. Protams, būtu forši, ja tehnikumos arī būtu labi skolotaji, bet... Augstāk jau rakstīju.

Danica

undiness
Rakstu - kursā ir 3-4 motiveti, kuri arī aiziet uz augstskolu.
Vai Tu esi beigusi LU ? Tad tas izskaidro Tavus novērojumus. Bet ir taču arī citas augstskolas, kurās tas tehnikumu un specializēto vidusskolu beidzēju īpatsvars rāda citu bildi. Tajos mazākumā ir tieši vispārizglītojošo mācību iestāžu beidzēji.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18405973