|
runcuks
02.05.2020, 21:41
Marie undiness Bet no šeit minētā Tehnikuma teiksim pēc pusgada var pāriet atpakaļ uz vidusskolu vai tad gads zaudēts? Pieļauju, ka programmas dažādas?
Mans pagaidām ģimnāzists, bet izskatās, ka ne tik daudz slodze kā spiediens par lielu. Interesē māksla labprāt pamēģinātu minētajā skolā Tēlniecības objektu speciālistu. Bet nu jā nedaudz uztrauc akadēmisko priekšmetu kvalitāte un kādas ir iespējas mācīties tālāk, ja saprot, ka tomēr nepatīk.
Tāpat arī šī doma ir parādījusies tikai pavasarī, tādēļ kursi nokavēti, jautājums cik liels ir konkurss šādā tehnikumā un vai bez kursiem ir cerība iestāties?
|
|
runcuks Mans dēls izdomāja diezgan spontāni pavasarī, ka stāsies MMT, uz sagatavošanas kursiem nebija gājis. Eksāmenā bija kaut kas jāzīmē (laikam skaitījās eksāmens zīmēšanā un kompozīcijā), viņš zīmē tiešām labi, nav gan gājis mākslas skolā vai tml, bet nu viņam padodas. Stājās kopā ar draugu, draugs arī nebija gājis uz kursiem, un tomēr netika. Kaut kāds jau konkurss tur tātad ir.
Aizejot atpakaļ uz vidusskolu, viņu paņēma 10.klasē, lai gan viņš aizgāja laikam februārī. Bija šis tas papildus jānokārto. Bet varbūt tas no skolas atkarīgs, manam bija visparastākā mikrorajona vidusskola bez īpašām pretenzijām.
A, atceros, pirms devītās klases eksāmeniem puika salauza kāju, bija piesiets gultai kādu laiku. Tad arī bija laiks domāt, un radās ideja - varbūt mākslu kaut kādu, nevis vidusskolu? es aizgāju pie puikas skolas vizuālās mākslas skolotājas aprunāties, vai viņam vispār vērts stāties, nu vai viņš tā bez gatavošanās tiks. Viņa domāja, ka tiks, viņš bija agrāk uz kaut kādām vizuālās mākslas olimpiādēm sūtīts, utt.
|
|
undiness
03.05.2020, 14:42
runcuks Manējais aizgāja uz citu tehnikumu, atkal uz 1.kursu. Zinu tikai tik daudz, ka pāriet var līdz 2.kursa beigām, lai nezaudētu vidusskolu. Un tas no jebkura tehnikuma. Tikko par šo runāja viņa kursa audzīte. Jo tehnikums nedod atsevišķi vidējo, dod tikai speciālo izglītību, kurā vidējā ir iekļauta. Nezināšu tā saprotamāk izskaidrot. Papildināts 03.05.2020 14:44: Jebkura parasta rajona skola paņems atpakaļ ar atplestām rokām jebkurā mirklī.
Cilvēki, kas aprunā aiz muguras, vienmēr tur arī paliks.
|
|
runcuks
03.05.2020, 17:15
Marie undiness Paldies, tas tiešām noder. Patreiz nesaprotu cik jaunietim nopietna interese par mākslu un cik vienkārši vēlme pamēģināt, ko sekmē nepatika pret ģimnāzijas prasībām. Domāsim.
|
|
domatajs
09.05.2020, 02:16
Jāsāk saprast, ka kaimieši šobrīd daudz agrāk jāmāca motivēti saprast savas stiprās puses un talantus. Tehnikumi ir noplicināti līdz pēdējam un tikai pēdējos gados sāk atkopties. Jo idejiski vajadzētu būt kā Vācijā, ka labie tehnikumi ir tikpat pieprasīti kā labākās ģimnāzijas , tikai iespējams neprasīs matemātikā būt ģēnijam , bet citā jomā. Bet idejiski, ja esi spēcīgu motivāciju mākslā , vai specifiskā nozarē, netraucēs ne skolotāji ne kursa biedri. Un pēc tehnikuma atradīsi veidu kā studēt augskolā. Ja gribēs būt loders, tad tāds būs. Tas , ka vispārējie priekšmeti ir mazākā apjomā, tas jā. Jāpēta cik prasīga ir skola pret saviem pamatpriekšmetiem un uzstādījumu, ka jāstrādā nopietni. Tehnikumā var loderēt, jo beigās nesaņemsi diplomu , bet tikai papīru, ka esi noklausījies.
|
|
domatajs Tehnikumā var loderēt, jo beigās nesaņemsi diplomu , bet tikai papīru, ka esi noklausījies.
un ko ar tadu papīreli darīsi?
pazinas dēls pagajšgad pabeidza ir i vidējā ir i profesija+ katru menesi bijusi stipendija 70-130... studentam kabatas naudina.
Tagad stradā savā sfērā - ir jau savs auto ( 20 gados), un darbs lidz muža galam... pieprasijums liels...
tā ka .....
|
|
extness
06.06.2020, 11:13
Sakarā ar RMDV
Mana meita šodad pārgāja 7.klasē. Tagad jau tikai sākām aizdomāties par to, kas labāk padodas un interesē.
Tagad ieraudzīju, ka kā viens no iestājdokumentiem ir - Mākslas skolas izglītības dokumenta kopija.
Kur tādus var dabūt? Vai bērnam jau uzreiz bija jāsāk mācīties mākslas skolā?
|
|
Spulgacite
15.04.2023, 17:27
Sveikas! Paceļu vecāku tēmu. Man un manai meitai pašlaik aktuāli. Beidz 9.klasi, domā stāties abās gan RDMV, gan RMMT. Kādas ir sveigākās atsauksmes par šīm skolām? Ceru, ka tiks RDMV, bet, ja nē, tad RMMT. Taču pēc pēdējā atgadījuma skolā, tā neomulīgi, kaut gan bijām uz atvērto durvju dienu un iespaids bija labs. Pašlaik viņa mācās RCDP.
|
|
Lndskrn
16.04.2023, 20:05
Mūsu vecākais pēc RDMV šobrīd studē RTU inženieros.
Tiek galā arī ar augstāko matemātiku, kaut skolā matemātika bija ļoti minimāli un CE knapi pāri 30%, bet viņš gan nav no tiem uz tehnikumiem, pamatā, aiziet tie, kuriem vidusskola nespīd, kuri negrib mācīties, nav motivēti, jo vidusskola ne tikai nespīdēja, bet audzinātāja pat tā kā apvainojās, ka ar tādām sekmēm aiziet uz tehnikumu. Tiesa, RDMV ne tikai iekļūšanas konkurss, bet arī slodze liela, un bez nekāda saudzēšanas režīma, tāpēc rūpīgi jāapdomā, vai meita ir gatava. Kolēģes meita nomācījās tikai trīs mēnešus un aizgāja atpakaļ uz vidusskolu, un tas ir diezgan negodīgi pret tiem, kas palika aiz svītras un kas būtu rukājuši melnu muti.
Starp citu, pietiekami liels skaits no RDMV studē RTU, tā ka ceļš pēc tam var vest ne tikai uz LMA vai LKA.
|
|
Mana meita mācās Mākslas un mēdiju tehnikumā, un izskatās, ka ir apmierināta. Vispārējie priekšmeti gan tur tā stipri virspusēji tiek mācīti, man tā šķiet.
|