Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Virtuves pļāptēma

Charly

Ugnii

Duujaa
Laba gaļa+ nelikt olas un maizi+ cept cepeškrāsnī+ nepārcept. Krējumu arī lieku klāt.


Acers

Duujaa visa fiška gaļas sagatavošanā: maltā gaļa + melni maltue pipari+ sīpoli (neliec, ja neēd). Samaisa un tad visu masu paņem rokā Un met ar spēku boļodā. Sākumā lipīga masa, pēc tam paliek Stingrāka. Esmu piešāvusi arī ūdeni (izrādās gaļa uzsūc ūdeni!!!!), bet nepateikšU precīzu daudzumu (ne krūzēm). Veidoju kotletes (ar mitrām rokām) un cepu (uz pannas, ne cepeškrāsnī). Sākumā lielāka uguns un tad nogriežu vidēju. Ir sulīgas

Papildināts 25.01.2021 02:34:

Ā, nelieku ne olu, ne maizi-tikai gaļa + garšvielas

Babs

Es lieku gan pienā mērcētu maizi, gan sīpolus (tos rīvēju, tāpēc nezinātājs i nepateiks), gan olu. Reizēm pielieku biezpienu klāt. Dažreiz maizes vietā rīvētu kartupeli. Fiška, lai sanàktu sulīgas, ir izmērs. Ja plakanas, tad jātaisa lielas, ja apaļas, tad var mazākas. Cepu uz pannas.


We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one

Lieku daudz ūdens, bērnībā nevarēju saprast, kamdēļ vienās mājās tik ļoti gardas kotletes bija. Izrādījās, ka tas ūdens dēļ, masa ir pašķidra, bet līdz apgriešanai "savelkas". Izmēram varētu būt nozīme, tas gan man automātiski vienmēr ir bijis, mazas kotletes nav "īstenās".


Kā viena saimniece, kas galdus klāj, stāstīja, kotlešu masu ir kārtīgi jāatdauza - met bļodā, līdz maina konsistenci. Olu nelieku, bet ūdeni un krējumu gan.


Dzīve ir gluži kā rožu dārzs, bezgala skaista, bet ar ērkšķiem!

Pulss

Piemēram, ja man ir 500 grami maltās gaļas, tad aptuveni cik daudz ūdens klāt lejams?

Man ar kotletes ne visai garšo, bet varbūt, ja būtu super sulīgas...

Pulss

Tur jānoķer uz aci, neesmu nekad mērījusi. Tādas pašķidras putras konsistencei jābūt, sākumā šķiet, ka ir par daudz.

Acers

Babs
Es lieku gan pienā mērcētu maizi, gan sīpolus (tos rīvēju, tāpēc nezinātājs i nepateiks)
Nu nav tā, ka nepateiks. Vnk ir dažādi produktu neēšanas līmeņi-negaršo/paliek slikti vai nepatīk konsistence vai ka ir (piem nepatīk apceptu sīpolu daļiņas vai ka liek ķirbi). Un otrs-ja jau nejūt-tad jau nav jēga likt, ne?/Provakatīvs jautājums tiem, kas saka-to jau nejūt

Mans tēvs bija no sīpolu neēdājiem, viņš teica, ka nepatīk uzkost sīpola gabaliņam. Pret garšu viņam pretenziju nebija.


Babs

Acers
Sīpoli un ķiploki darbojas kā garšviela. Nav gabaliņu, Tu ēd un ir tāda vispārēja laba garša. Droši vien justu, ja nebūtu. Tas viss kompleksi iet, es arī citas garšvielas lieku, variēju atkarībā no tā, ko es no tām kotletēm gribu. Ja itāļu buNbas, tad ar baziliku un parmezānu, ja taisu vēlāk mērcē sutināmas, tad pielieku maltas ķimenes, smaržīgo piparu utt.


We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18406253