Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Virtuves pļāptēma

Charly

Beatrise11

Sveikas, meitenes! Man jautājums par mājas taisītajām picām. Dēls kā traks ir uz Margaritām. Kā mājās pašai tādu garšīgu uztaisīt?

Ok, mīklu es kaut cik esmu iemācījusjes taisīt, taču varbūt ir vēl kāda laba, pārbaudīta recepte. Bet pārējo -mērcīti no konservētajiem tomātiem, ko tur pielikt klāt? Un pa virsu tikai mocarellu un viss?

Vienkārši picērijās viņas bieži atšķiras, katrā ziņā baziliks tiek izbrāķēts, kaut man ļoti garšo. Pašai vēl ļoti garšoja, kur pesto bija pa virsu, bet dēls šajā ziņā ļoti konservatīvs.


Katram savs

Beatrise11

bet dēls šajā ziņā ļoti konservatīvs.

Man arī. Par Margaritu nezinu, mēs visbiežāk taisām "dubutdesu" picu - bērnam tikai tāda garšo.

Mērcei ņemu sasmalcinātus konservētos tomātus (man ir savi, bet gan jau no veikala arī ir ok) - mazliet pavāru, lai nedaudz sabiezē, tad pielieku kādu parastu kečupveidīgo - aptuveni pusi uz pusi.

Uz mīklas uzsmērēju mērci, uzberu oregano (nepārspīlēt!), lieku desas ripiņas, tad mocarellu, tad sarīvētu "parasto" sieru (Holandes vai tml.), pa virsu nedaudz rīvēta parmezāna. Apslaku ar olīveļļu.

Cept uz maksimālo cepeškrāsns karstumu.

Papildināts 07.04.2021 19:44:

Mana mīkla - pēc maizes mašīnas receptes - 240 g ūdens, 480 g miltu, ēdamkarote olīveļas, tējkarote sāls, tējkarote rauga. Mašīnā iemaisu, kārtīgi uzraudzēju (kādas 3 stundas droši). Sanāk divas lielas apaļās picas.

Purple rain

1.Kurš ir vissaldākais Rimi/Maksimā u.tml. nopērkamais baltvīns?

2.Vai, jūsuprāt, visgaršīgākais? (No sarkanvīna sāp galva).


Be kind to your future self.

1. Rislings?

2. Gewurztraminer


BODOLLINO

Purple rain
Es arī ieteiktu vācu vīnus, vińi, pat, ja nav saldi, ir labi sabalansēti. Atceries, ka trocken vāciski ir sauss, tātad nesalds, arī rislingi var būt dažādi.

Purple rain

Mazkalne, BODOLLINO

Paldies!


Be kind to your future self.

Katram savs

Jautājums par sojas mērcēm. Ir pieejamas dažādu ražotāju, diezgan lielā cenu amplitūdā. Vai tās dārgākās ir labākas?

Esmu čaiņiks tādās lietās, līdz šim pirku lētāko sojas mērci. vai ir vērts mēģināt dārgāku?

Beatrise11

Ja gatvošanai, piemēram, visādos ķīniešu ēdienos, tad, manuprāt, nav īpašas nozīmes.

Ja baudīšanai ar suši, tad ir jēga iegādāties dārgāku, milzīga atšķirība. Tāpat kā dārgākam, kvalitatīvākam vasabi.

Katram savs

Beatrise11
Man gatavošanai vajag, pie mērcēm, sautējumiem piešaut. Paldies.


Charly

Ja ar dārgāku ir domāts tas pats Kikkoman tad labāk pērc to. Litra pudele tāpat būs izdevīgākā. Lētās ir diezgan specifiskas. Divas reizes pirku un abas reizes izmetu ārā.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18406253