Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

2.svešvaloda sākumskolā

Koko35

Sveiki! Bērnam 4.klasē jāizvēlas otrā svešvaloda - vācu vai krievu. Kā Jums šķiet, kura valoda dzīvē noderētu vairāk? Angļu valoda padodas ļoti labi, bet par šīm abām mani māc šaubas.

Viss atkarīgs no turpmākās dzīves plāna. Ja tāda nav, tad uzminēt nevarēs. Tikai katra personīgā pieredze.

Dzīvojot LV, sadzīvē, vairāk vajag krievu, bet arī pie konkrētiem sadzīves apstākļiem. Tikpat labi var būt noderīga vācu.

Cilvēki, kas aprunā aiz muguras, vienmēr tur arī paliks.

Indza

Mūsu skolā šī izvēle bija jāizdara līdz 1.aprīlim. Sajūsmā neesmu ne par vienu no šīm valodām, bet izvēle ir tāda kāda tā ir. Ģimenes pārrunās skolnieks un viņa tēvs "balsoja" par krievu valodu. Pati biju par vācu. Argumentos negribu iedziļināties, bet izvēli respektēju.

Iesaku arī padomāt kurā valodā vecāki varēs skolniekam mācībās palīdzēt, ja būs tāda vajadzība. Mūsu gadījumā varētu abās.

The punishment sometimes don't seem to fit the crime.

Mums tas, ar kuru valodu varēs palīdzēt, bija izšķirošais punkts galu galā.

Paldies! Tieši par to iedomājos, ka krievu valodā vismaz varētu palīdzēt...vīrs vispār šo valodu pārvalda perfekti. Par angļu valodu šaubu nav nekādu, bet pie šo valodu izvēles saminstinājos.

Četri vēji

Krievu valodas metodika Latvijā smagi klibo. Jānoskaņojas uz lielu papildus darbu. Bet valoda noderēs, jā.

Papildināts 15.05.2020 22:21:

Iepriekšējā diskusija par šo jautājumu

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

Taču ņem vērā, ka Latvijā gandrīz visas skolās krievu valodu māca nevis kā normālu svešvalodu, bet uzlabo prasmes bērniem no bilingvālām ģimenēm. Lielākā daļa, kas it kā mācījušies krievu valodu kā 2.svešvalodu, to tāpat nav spējīgi izmantot (iekavējuši pamatus sākumā un tā arī palikuši neko nesaprotot), ja vien neskatās filmas, seriālus krieviski utml. Tikpat labi variet nopirkt normālu pašmācības krievu valodas grāmatu, sākt jau rīt un rezultāts bus labāks kā pavadot vismaz 4 gadus stundās skolā (ja vien bērnam nav īpašs talants vai skolotaja neizmanto kasu citu metodi, materiālus kā vairums skolās)

Danica

Ja ir jāizšķirās starp vācu un krievu, es ņemtu krievu, jo tā ir daudz sarežģītāka. Neiemācīsies perfekti, bet vismaz pamatus ieliks nākotnei, lai tālāk attīstītu valodu. Es skolā kādreiz iemācījos rakstīt kirilicā, un man tas vienmēr ir noderējis. Vācu, protams, arī nav viegla, taču to tomēr ir cerīgāk iemācīties arī pastāvīgi., ja vajadzēs. Blakus ir Krievija, kas ir milzīga ar saviem patēriņiem pēc dažādām vajadzībām.

Meitai 3.klasē jau bija jāizvēlas, pati izvēlējās vācu valodu, nu jau gadu būs nomācījusies. Ļoti patīk bet skolotāja arī superīga.

P.s. Krievu valodu brīvi pārvalda jau no 5 gadu vecuma.

Nepiekrītu, ka krievu valodu slikti māca. Bērns to mācījās no 1.klases valdorfskolā. Divus gadus dzejoļi, pasakas, pirkstiņspēles, rotaļas, 2.klasē neko nesaprata. 18 gadu vecumā brīvi runā, lasa, filmas skatās tikai angliski, vides, kur apgūt - nav. Tikai un vienīgi skolotajas nopelns 9 gadu garumā un mans atbalsts iedrošinot, dodot iespēju parunāt ar maniem draugiem. Tagad draugs krievs, komunicē gan krieviski, gan angliski savā starpā. Valoda atvērās pēc otrās klases, kad esot Somijā, vienīgais veids kā komunicēt viņam bija krievu valoda. Sajuta jēgu valodai un process aizgāja. Visu ir jādara ar jēgas klātbūtni, tad arī hieroglifi būs vienkārši apgūstami.

Cilvēki, kas aprunā aiz muguras, vienmēr tur arī paliks.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18406653