Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

2.svešvaloda sākumskolā

Koko35

Cik dzird pieredzes, tad tiem, kuri mācās no 1.klases, tā programma ir sakarīgāka. Tiem, kuri sāk no 6.klases, programma ir tāda it kā bērnam jau būtu valodas pamati apgūti.

MartaMartaMarta
Tad jau nav nozīmes - krievu vai vācu, viss būs greizi.

Cilvēki, kas aprunā aiz muguras, vienmēr tur arī paliks.

undiness
Tieši krievu val.tā, vācu esot ar domu, ka nav priekšzināšanu.

Esmu jau par to daudz izteikusies, un atkartosos- krievu valodu nemāca kvalitativi, ja vecāki negrib tēlot repetitorus , tādus algot vai nav paralēla krievu vide( piemeram krievvalodīga karatē pulciņš). Palasiet cik daudz vaimanā ka nekas nesanāk . Un nav brīnums redzot metodiskos materiālus.

otrs, bet varbūt tas ir pirmais, nav Latvijā vajadzīga šai paaudzei krievu valoda, ja neaudzinat Maximas pārdevējas . Normalais krievvalodīgi kontingents i pasi runa latviski, i viņu bērni vēl normālak. Vai angliski. Tie, kas nejēdz neko citu ka krievu, ir paaudze virs 60( un ari cik no viņiem darīšana būs jūsu bērniem, kam tagad +/- 10 gadi? )un urlu kontingents.

Vacu valodai ir iespējas arī Sveice , Austrija un paskatieties cik ir studiju iespējas Vācijā.

Un. Lai man nepārmestu nacionālismu- esmu augusi bilingvālā gimene, ar visam no tā izrietošām sekām, savukart viens no maniem jau lielajiem bērniem tomēr krieviski neraksta un runā diezgan slikti.

Varbūt būs izmaiņas un krievu valodas programma būs no pašiem pamatiem, jo pirmais gads, kad otrā svešvaloda būs no 4.klases, iepriekš bija no 6.klases.

Danica

lutekle
nav Latvijā vajadzīga šai paaudzei krievu valoda, ja neaudzinat Maximas pārdevējas .
...hmmm, nestrādāju Maximā, un mani draugi arī nē, ...bet krievu valoda tiek reāli izmantota ikdienas darbā un sadarbībā ar Krievijas uzņēmējiem. Varbūt videi kurā Tu darbojies, tā nav vajadzīga, taču L-jā ienāk arī viņu investīcijas, nauda, idejas, pieredze un kontakti. Un runa nav galīgi par politiku. Tā ir pētniecība, ražošana, inženieru jomas. Arī daudziem Latvijas uzņēmumiem ir pārstāvniecības Krievijā un citās krieviski runājošās valstīs. Protams, var runāt arī angliski, taču, izdzirdot krievu valodu, iespēju durvis atveras krietni ātrāk.

Otrs ir tas, ka Latvijā patiesībā strādā (nu tieši šobrīd nē, bet normālā situācijā) ļoti liels skaits dažādas kvalifikācijas viesstrādnieku. Un tā kā darba roku trūkst, domāju, ka tas skaits noteikti palielināsies. Augsti kvalificētie, protams zina arī angļu valodu, taču mums ir nepieciešami arī parastāki strādnieki, kuriem ar to ir grūti. Un ar šiem darbiniekiem var runāt tikai krieviski, kas nozīmē liela daļa arī administratīvā personāla - tiešie vadītāji, speciālisti, personāldaļas utt., abpusēji kvalitatīvam darbam runā krievu valodā.

Hiacintte

Bērnībā bija izvēle starp angļu un vācu, toreiz ņēmu angļu un nenožēloju ne mirkli. Latvijā vācu valoda reāli nepieciešama daudz mazāk, kā krievu, ņemtu krievu.

Četri vēji

Koko35
krievu valodas programma būs no pašiem pamatiem
Optimiste

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

Abstrahējoties no valodas nepieciešamības jautājuma, secinājums mans ir tāds: ja mācās vācu valodu, to valodu vairāk-mazāk skolā iemācās. Patiešām. Gribētāju ir mazāk, grupas nelielas, materiāli ļoti normāli. Krievu valoda- zemē nomests laiks, un, ja valodu grib iemācīties, tad vecāku darbs/kursi/privātskolotājs ir neizbēgams. Zemē nomests laiks un rezultātam nepieciešams papildus ieguldījums.

Man divi bērni. Puikam šī iemesla dēļ paņēmām vācu valodu. Meitai 3.klasē paņēmām krievu valodu, jo viņa sporta treniņos ielauzījusies krievu valodā, runā brīvi. (nesaku, ka apguvusi valodu- tas nav iespējams sarunājoties vien). Lūk, un bērnam, kurš runā brīvi, tā programma der. Mācās burtus, pareizrakstību, gramatisko uzbūvi utt. Viņa var strādāt šajā programmā. Bet pārējā klase- vienās mokās, pat viscentīgākie bērni.

Nav vērts krievu valodai skolā tērēt laiku. Mācās citu, bet krievu valodai meklē citas iespējas.

Bet no otras puses, ja ir tik traki ar to krievu valodas programmu, kāpēc vienalga to izvēlas lielais vairums? Un arī otriem, trešiem bērniem, ja tādas mocības? Un tas novadā, kur krievu praktiski nav, tātad nav arī iespējamās priekšzināšanas.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18406653