Ieteiktu ņemt vācu,jo jebkurā gadījumā ti mācīs no nulles,un vismaz sākumā visiem zināšanas būs vienādas. Dzīvojam rajonā,kur LATVIEŠU skolā lielākā daļa klases bērnu ir no krievu vai jauktajām ģimenēm,līdz ar to,prot sarunvalodu un daži arī rakstīt. Bet manējie no latviešu ģimenes un ar latviešu draugiem neprata nekā,rezultātā iet ļoti grūti/gan bērniem-latviešiem,gan skolotājai,kura īsti nemāk atrast vidusceļu starp runātpratējiem un nepratējiem! Piem.lika bērniem noskatīties multeni un par to uzrakstīt stāstījumu!!! Kā to var izdarīt bērns,kurš vispār tikko sācis mācīties krievu alfabētu un ciparus!!!
2.svešvaloda sākumskolā
Koko35
|
|
Mēs 6.klasē kā otro izvēlējāmies krievu valodu un nožēlojam - mācību process orientēts uz tiem, kas jau prot valodu, nāk no divvalodīgām vai krievu ģimenēm/ārpus ģimenes iesaistās kādās aktivitātēs, kur dominē krievu valoda. Bērnam, kurš nezina necik, neviens nemāca no 0. Meita šogad 7.klasē, maksājam par privātskolotāju, jo no stundām nav absolūti nekādas jēgas. Man naivi likās, ka pa tiem 20 gadiem, kopš es beidzu skolu, krievu valodas apmācības stils ir mainījies. Pašai nebija problēmu skolā ar krievu valodu, jo labi to zināju, bet meitai vispār nekādas saskares nekur ikdienā nav, līdz ar to iet ļoti grūti. |
|
Nomaini uz vācu valodu. Wtf, maksāt Latvijā privātskolotajam, lai māca krievu valodu? Varbūt labāk kaut ko derīgāku tajā laikā mācīties? Ieguldīt kādas citas prasmes apguvē? Vispār interesanti, ka 2.svešvaloda no 6.klases. Vai visā Latvijā nav vienādi? Manējiem ir no 4.klases. Vācu valodā var ielekt jebkurā laikā, nekādu raķešzinātni tur nemāca. Manam dēlam jaunākajās klasēs bija cita otrā svešvaloda (ne krievu), kad nomainīja skolu, sāka mācīties vācu valodu, lai gan sākumā sūdzējās, ka citi jau 1,5 gadu mācījušies un neko nezin, šobrīd vidējā atzīme ir 9. |
|
vienreiz |
|
nermala |
|
ninona Ullabelle |
|
Man meita kādas 10 klases beigās(?) pati nomainīja 2.svešvalodu no krievu uz vācu val no 0. Ofic laikam tā nevar, bet tur skola šķiet saprata, ka pie konflikta arī skolotāja vainīga. Nu neko, vasarā pati pamācijās un vēlāk jau skolā noķēra tos, kas jau sen mācījās vācu val. Galvenais ir bērna motivācija, ne vienmēr priv skolotāju vajag. |