Resnā Žurka
No reklamētajām šķirnēm ir bijušas -
Giulieta - superražīga, neslimoja, bet jādod Ca, lai izvairītos no sausās galotņu puves, kas pie manis mēdz "parādīties" dažām šķirnēm, jo tomātus varētu teikt ka nelaistu pat..
No mazajām plūmītēm-
Bellastar - arī ļoooti ražīga, salda, ja cena nebiedē, tad iesaku.
Chocostar - pagājušo gadu bija pirmo reizi.. tomati auga citā vietā, kā iepriekš, tādēļ, pieņemu ka kaut kas "nokliboja", jo razīguma ziņā nebija tik vareni... garša laba, saldi, skaisti! Šogad iesēšu palikušās sēklas un vairāk apcubināšu, ja šogad izrādīsies ka ir ok, tad var apcerēt iegādāt arī turpmāk, bet sēklas bija no "dārgā gala"
Caprese - mans favorīts!!! Salds garšigs un smuks! Sēju kādus 4 gadus jau.
No apaļiem ķirsīšiem-
Sakura, Picolino un Favorita - manā skatījumā "visi vienādi", bet Faviritai garāki tie ķekari
Rhiana - rozīgs ķirsītis. Vienu gadu paņēmu izprovēt, ne ar ko dizi neizcēlās saberti bļodā kopā ar citiem ķirsīšiem un plūmītēm, garšīgs, bet vairāk nepirku, jo sēklas "pakaļ nemet" ..biku maksā
No ķirsīšiem, kas iepatikušies vēl -
Goldkrone - dzeltens, salds, plānu miziņu un ļoti salds. Sēklas arī "pa lēto" - kurzemes sēklu paciņa ar daaaaudz sēklām 0.30-0.40 €
Black Cherry - arī tas pats kas Goldkrone var teikt, tik ne tiiik ļoti salds. Aug kā mežonis
Santorange - orandža mazā plūmīte
Resnā Žurka
Par sējas laiku - katra te būs piešāvusies ar savu "metodi", bet es teiktu, ka ja negribās lampas likt un lieki cackāties, tad "pēc teorijas" tomātu stādu audzē 35-60 dienas.. es ar visām lampām par optimālu laiku vidēji marta trešā dekāde +/-.. tad tā arī sanāk aptuveni 40 dienu stādam ar visu dīgšanu utt līdz +/- maija sākumā stādu.
Viss protams atkarīgs, kur un kāda siltumnīca, cik apskaužami saulainas un siltas palodzes utt