Katram savs
Kā jūs ieteiktu? Vai ir jēga no tā, ka tie tomāti vēl stāv siltumnīcā?
Laiks ir silts, bet jāskatās pēc auga lapām. Ja tās ir ar slimību pazīmēm, tad labāk augļus noņemt. Kas attiecas uz zaļu tomātu noņemšanu un gatavināšanu telpās- mana pieredze. Lielākās izredzes nogatavoties ir tomātiem, kas, lai gan vēl zaļi, bet jau ir kļuvuši spīdīgi. Un jo lielāks auglis, jo lielāka iespēja nogatavoties. Sīkiem tomātiem augšējos ķekaros nogatavoties diezin vai sanāks, pat ja viņi ir spīdīgi. Viņiem ir pārāk maza masa, lai viņi varētu saglabāt ūdeni auglī. Viņi izžūs.
Par vietu, kur tomātiem gatavoties, ir dažadas pieredzes. Manējā ir tāda, ka patiešām zaļos tomātus, kurus vajag nogatvināt, labāk nolikt siltā vietā un gaismā. Jo man ir bijuši eksperimenti gatavināt zaļos tomātus ēnā un vēsumā ziemeļu pusē neapkurināmā istabā- nekas labs tur nesanāca, it kā veseli zaļie tomāti sāka slimot, dabūja melnus pleķus un man nācās viņus izmest. Tāpēc es vairs palēlināto zaļo tomātu gatavināšanas variantu neizmantoju.