Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

pirmā klase - atstāt uz otru gadu

any

A ko, rudenī covids būs beidzies un visi atgriezīsies skolās?Tā var arī nebūt. Bērnam motivācija nez no kuries pašam neparādīsies. Jebkurā gadījumā mācīšanās pirmajā klasē ir pamatā vecāku darbs.

shit transit gloria mundi

inna1986
Jebkurā gadījumā mācīšanās pirmajā klasē ir pamatā vecāku darbs.
Nepiekritīšu. Vismaz - tā tam nevajadzētu būt. Pirmajā klasē vispār mājasdarbus nevajadzētu uzdot. Un turpmākajos gados vecākiem vajadzētu būt lietas kursā par to, kas tiek apgūts, atsevišķās situācijās piepalīdzēt, bet ne jau pašiem mācīt bērnu.

tici man. es stāstu pasaciņas.

Diemžēl tā ir realitāte. Manā bērnībā pat neieteica vecākiem jaukties mācībās, jo var ko nepareizi samācīt. Tagad skolotājas pasniedz, ka viņām nav tāda laika, lai katram ko individuāli skaidrotu. Līdz ar to visa mācīšanās mazajās klasēs ir uz vecāku pleciem. Šobrīt, kad viss noteik attālināti, es reāli sēžu kādas trīs stundas dienā klāt un visu skaidroju. Ja bērns mācītos tikai patstāvīgi, tad tikpat labi vispār varētu neko nedarīt.

inna1986
Te nu es pilnīgi piekritīšu. Gan manā, gan manas meitas (nu jau 26 gadi), gan mana dēla (tagad 17 gadi un mācās 10. klasē) sākumskolā skolotāji neieteica vecākiem jaukties mācībās, jo var ko nepareizi samācīt. Ar piebildi, ja vien vecāks pats nav ar sākumskolas pedagoga izglītību.

Un tas, kā redzu, bija pamatoti. Man no sirds žēl visu to vecāku un skolēnu, kas spiesti tērēt laiku, lai izburtos cauri apgūstamajai vielai, jo īpaši tos, kuriem sākusies jēlā un realitātē neaprobētā kompetenču izglītība. Un man žēl arī pedagogu. Izglītības sistēma kā sistēma ir sajāta un sarežģīta līdz nejēdzībai.

Bērns, kas ir dzimis janvārī, labāk iederēsies nākamā gada pirmajā klasē. Tā būtu mana motivācija.

Arī mans bērns sāka skolu pilnos 6 gados, 7 palika gada beigās. Un mani nepamet sajūta, ka bija par agru. Tieši no motivācijas, disciplīnas viedokļa.

Astoņmizu zobgrauzis

Ideja ir normāla. Vajag izrunāt ar skolu.

Es nevaru piekrist, ka vecākiem 100% jākļūst par pedagogu savam pirmklasniekam - nav jau tā, ka materiāli jāmeklē un viss jāplāno. Bet nu manējais nav spējīgs pats izlasīt un saplānot darāmo, laika izjūtas arī nav. Ir tikai apzinīgums, ka, ja skolotāji prasa, tad ir jāizdara. Pārdzīvo. Līdz ar to nav variantu, ir jāseko līdzi, jāplāno, jāpalīdz saprast, kas jādara, jāatbild uz jautājumiem. Ar darbu to apvienot ir ļoti grūti, jo nevaru atļauties klientiem un kolēģiem pusi dienas neatbildēt. Glābj pieredze un tas, ka ar vīru uz maiņām palīdzam bērnam. Nav problēmu ar internetu, ierīcēm, darba vietu. Un bērns ir viens, nevis vairāki. Otru vedam uz bērnudārzu.

principā jā, parasti tikpat laika, cik bērnam skolā bija stundas, arī tagad tas viss prasa. Dažreiz kaut kas paliek uz pēcpusdienu. Nezinu, biedē tas, ka šis viss var vilkties tik ilgi.

Canta tu conmigo si quieres conmigo canta

Inda

Noteikti nepiekrītu, ka bērni pirmajās klasītēs nav pārāk pārslogoti - cik skolotāju, tik variantu. Jā, varbūt pārslogoti nav, bet mājās vienai mammai tikt galā ar to, ar ko skolā vairāki skolotāji, tas nav pārāk viegli.

Kas ir interesanti, dēlam 2.klasē ir krietni vieglāk un mazāk uzdots, nekā meitai 1.klasē. Piemēram, dēlam matemātikā viena darba lapa. Savukārt, meitai uzdevums mutiski (nez, ar ko? Pašai ar sevi? Tak nē, tātad ar kādu pieaugušo, kam tam ir jāziedo laiks), tad vēl viens uzdevums rakstiski + darba lapa. It kā normāls klases stundas darbs un vēl mājasdarbs, bet tam bērnam mājās tas aizņem milzum laika! Turklāt ar mātes intensīvu līdzdalību.

Un nevajag te par motivāciju! Jau pieaugušajam vajag īpaši sevi motivēt mājās esot uz visādiem darbiem, kur nu vēl bērnam. Jā, sākumā bija tīri interesanti, bet nu jau arvien vairāk parādās - man apnika, šo es negribu pildīt. Nu baigi var motivēt, ja līdz skolai kā līdz mēnesim!

Es gan ieteiktu vecākiem pacensties un sakārtot savu dzīvi tā, lai varētu mācīt savu bērnu. Tā IR vecāku atbildība. Skolu uztveriet tikai kā atbalstu.

Inda

kasandrita
Ē... Un cik pašai ir bērnu? Kāda vecuma? Pati no mājām strādā?

kasandrita
Un līdz kurai klasei? Es savam vidusskolēnam spētu izskaidrot tikai humanitāros priekšmetus, jo, piemēram, fizikā manā skolā savulaik bija vāji skolotāji, līdz ar to arī es varu tikai parunāt, bet ne uz sitiena atrast un izskaidrot kļūdu sarežģītākas pakāpes uzdevumā.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18416063