Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Iestājeksāmeni 10.klasē

Kaapurs

Kaapurs

Ir informācija, ka visās sešās Rīgas valsts ģimnāzijās plānots viens kopīgs eksāmens matemātikā. Kas būs pārējās skolās? Varbūt kādam ir informācija? Baidos, ka valsts ģimnāziju eksāmenu pakārtos 1.ģimnāzijas prasībām/vēlmēm...

Kaapurs kur var redzēt par eksāmeniem?

Četri vēji

Pacietieties vēl drusku, viss ir procesā, RD departaments tuvākā laikā, domājams, nākamā nedēļā dos gala versiju saviem lēmumiem.

Skolas arī vēl gaida. Formāts gan nu jau laikam skaidrs, visās sešās Rīgas valsts ģimnāzijās plānots viens kopīgs eksāmens matemātikā + svešvaloda papildus tiem, kas startē uz RVVĢ. Ja vien esošā situācija ļaus eksāmenus kārtot. Tas nozīmē, ka eksāmeni ne ātrāk kā maijā.

(Man gan tīri interesanti, kā iekšienē runātās lietas ir aizplūdušas pirms oficiālas paziņošanas...)

Papildināts 11.02.2021 07:55:

Baidos, ka valsts ģimnāziju eksāmenu pakārtos 1.ģimnāzijas prasībām/vēlmēm...
Eksāmenam ir jābūt pietiekoši sarežģītam, lai diferencētu matemātikas līmeni (tas gan nenozīmē, ka nav pamatlietu, tādas arī ir, iepriekšējo gadu eksāmenus ar meklētāju internetā var atrast).

Bet tas nenozīmē, ka ar vidējiem rezultātiem šādā eksāmenā nevarēs iestāties citās ģimnāzijās. Tas ir jāuztver tikai kā atlases kritērijs, kas ļauj esošos apstākļos saranžēt potenciālos ģimnāzistus, un skolas drīkst šim eksāmenam pievienot savu "svaru", iekļaujot papildkritērijus. Visās skolās līdz šim matemātikā ir bijis iestājpārbaudījums, atšķirās tā ilgums un sarežģītība, kā arī papildpārbaudījumi (1., 2., 3. bija tikai matemātika, RVVĢ bija komplekss, izņemot pagājušā gadā, kad palika tikai matemātika+svešvaloda, ĀVĢ arī pagājušā gadā bija matemātika + angļu valoda, par jauno Klasisko nezinu, kā iepriekš, nepievērsu uzmanību).

Bērnam, kurš tāpat startētu uz 1., 2., 3., šis neko plānos nemaina, savukārt, bērnam, kurš startē uz ĀVĢ vai RVVĢ un parastu skolas beigšanas matemātikas eksāmenu noliktu uz kādām 7 ballēm, nevajadzēu būt problēmām.

Līdzīgs pārbaudījums plānojas arī uz 7.klasi.

Pēdējās izmaiņas: Četri vēji, 11.02.2021 07:56.

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

Kaapurs

Četri vēji
(Man gan tīri interesanti, kā iekšienē runātās lietas ir aizplūdušas pirms oficiālas paziņošanas...)
nūūu, emmm, ĀVĢ mājas lapā zils uz balta jau kādu nedēļu stāv rakstīts https://avg.lv/lv/uznemsana/

bet liels paldies par skaidrojumu! tas, ka būs arī +svešvaloda, ir ļoti labi. būtu mana teikšana, es vispār kā primāro eksāmenu iestājai ģimnāzijās un vidusskolās liktu latviešu valodu (50%) un tad matemātiku/svešvalodu (25%+25%).

Četri vēji

Kaapurs
Skaidrs par to informāciju. Ir kāds, kas neievēro to, kas norunāts, ka visi publicē vienādu info....

būtu mana teikšana, es vispār kā primāro eksāmenu iestājai ģimnāzijās un vidusskolās liktu latviešu valodu (50%) un tad matemātiku/svešvalodu (25%+25%).
Matemātika vienmēr būs dominējošā, jo tāda ir valstiska nostāja. Katru reizi jāaizstāv viedoklis, ka VĢ nav domātas tikai tiem, kas matemātiķi. Plus savu lomu, protams, spēlē arī kritēriji, kas VĢ jāizpilda.

Eksāmenu laiks ir ierobežots, tāpēc šo neiekļauj (jau izcīnīt valodu bija izaicinājums), bet viedoklim pievienojos, tāpēc mums savulaik bija izvēlēts šis kombinētais pārbaudījums (mat+dabaszinības+vēsture pamatlietas, kur rakstiskās daļās vērtēja arī lv + otrs bloks ar dominējošo priekšmetu, atkarībā no programmas), tas parāda kopējo ainu labāk.

Papildināts 11.02.2021 10:26:

Kaapurs
Datumi ĀVĢ nav pašlaik pareizi, par tiem vakar sprieda un būs maiņa.

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

Kaapurs

Četri vēji
Iestājeksāmeni būs pirms vai pēc 9.klases monitoringa darbiem?

Četri vēji

Gala datumi vēl nav departamenta apstiprināti, bet maijā viss pārbīdīsies. Kā viņi izlems, tā būs, solīja tuvākās dienās atsūtīt publicējamo informāciju.

Un, protams, jārēķinās, ka šis ir rožainākais scenārijs, par to maiju. Var sanākt gan nobīdes laikos, gan formāta maiņa, gan... Viss atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas un nosacījumiem, kā tas viss varēs noritēt.

Papildināts 11.02.2021 11:16:

Ja pareizi saprotu, tad par monitoringa darbiem kaut kad šajās dienās runā, t.sk. par laiku.

Bet nu, kamēr šie darbi ir attālināti, es rezultātiem neticu.

Papildināts 11.02.2021 11:16:

Jā, šodien 14.00 ir informācija par monitoringa darbiem

Papildināts 11.02.2021 11:17:

Publiski pieejama informācija: https://www.lps.lv/lv/tiesraides-videoarhivs/tiesraide/615-11-februari-plkst-1400-videokonference-par-diagnosticejosajiem-darbiem-izglitibas-iestades

MazaisMurmulis

Četri vēji

Tad monitoringa darbi aizstāj eksāmenus 9.klasei? jeb par eksāmeniem vēlnekas nav skaidrs?

Četri vēji

MazaisMurmulis
Jā, monitoringa darbi aizstāj eksāmenus 9.klasei
Tā vismaz pašlaik IZM skaidro. Drošības pēc ir vērts paskatīties to translāciju (pēdējo daļu)

Kaapurs

MazaisMurmulis

Jā, aizstās, to jau pateica šonedēļ, kad runāja par 3.un 6.klasi. matemātika, latviešu valoda, svešvaloda. Rezultāts gada atzīmi un vidējo vertējumu neietekmēs.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18416219