Ir informācija, ka visās sešās Rīgas valsts ģimnāzijās plānots viens kopīgs eksāmens matemātikā. Kas būs pārējās skolās? Varbūt kādam ir informācija? Baidos, ka valsts ģimnāziju eksāmenu pakārtos 1.ģimnāzijas prasībām/vēlmēm...
Iestājeksāmeni 10.klasē
Kaapurs
![]() |
|
Kaapurs kur var redzēt par eksāmeniem? |
|
![]() |
Pacietieties vēl drusku, viss ir procesā, RD departaments tuvākā laikā, domājams, nākamā nedēļā dos gala versiju saviem lēmumiem. Skolas arī vēl gaida. Formāts gan nu jau laikam skaidrs, visās sešās Rīgas valsts ģimnāzijās plānots viens kopīgs eksāmens matemātikā + svešvaloda papildus tiem, kas startē uz RVVĢ. Ja vien esošā situācija ļaus eksāmenus kārtot. Tas nozīmē, ka eksāmeni ne ātrāk kā maijā. (Man gan tīri interesanti, kā iekšienē runātās lietas ir aizplūdušas pirms oficiālas paziņošanas...) Baidos, ka valsts ģimnāziju eksāmenu pakārtos 1.ģimnāzijas prasībām/vēlmēm... Bet tas nenozīmē, ka ar vidējiem rezultātiem šādā eksāmenā nevarēs iestāties citās ģimnāzijās. Tas ir jāuztver tikai kā atlases kritērijs, kas ļauj esošos apstākļos saranžēt potenciālos ģimnāzistus, un skolas drīkst šim eksāmenam pievienot savu "svaru", iekļaujot papildkritērijus. Visās skolās līdz šim matemātikā ir bijis iestājpārbaudījums, atšķirās tā ilgums un sarežģītība, kā arī papildpārbaudījumi (1., 2., 3. bija tikai matemātika, RVVĢ bija komplekss, izņemot pagājušā gadā, kad palika tikai matemātika+svešvaloda, ĀVĢ arī pagājušā gadā bija matemātika + angļu valoda, par jauno Klasisko nezinu, kā iepriekš, nepievērsu uzmanību). Bērnam, kurš tāpat startētu uz 1., 2., 3., šis neko plānos nemaina, savukārt, bērnam, kurš startē uz ĀVĢ vai RVVĢ un parastu skolas beigšanas matemātikas eksāmenu noliktu uz kādām 7 ballēm, nevajadzēu būt problēmām. Līdzīgs pārbaudījums plānojas arī uz 7.klasi. Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt |
![]() |
Četri vēji bet liels paldies par skaidrojumu! tas, ka būs arī +svešvaloda, ir ļoti labi. būtu mana teikšana, es vispār kā primāro eksāmenu iestājai ģimnāzijās un vidusskolās liktu latviešu valodu (50%) un tad matemātiku/svešvalodu (25%+25%). |
![]() |
Kaapurs būtu mana teikšana, es vispār kā primāro eksāmenu iestājai ģimnāzijās un vidusskolās liktu latviešu valodu (50%) un tad matemātiku/svešvalodu (25%+25%). Eksāmenu laiks ir ierobežots, tāpēc šo neiekļauj (jau izcīnīt valodu bija izaicinājums), bet viedoklim pievienojos, tāpēc mums savulaik bija izvēlēts šis kombinētais pārbaudījums (mat+dabaszinības+vēsture pamatlietas, kur rakstiskās daļās vērtēja arī lv + otrs bloks ar dominējošo priekšmetu, atkarībā no programmas), tas parāda kopējo ainu labāk. Kaapurs Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt |
![]() |
Četri vēji |
![]() |
Gala datumi vēl nav departamenta apstiprināti, bet maijā viss pārbīdīsies. Kā viņi izlems, tā būs, solīja tuvākās dienās atsūtīt publicējamo informāciju. Un, protams, jārēķinās, ka šis ir rožainākais scenārijs, par to maiju. Var sanākt gan nobīdes laikos, gan formāta maiņa, gan... Viss atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas un nosacījumiem, kā tas viss varēs noritēt. Ja pareizi saprotu, tad par monitoringa darbiem kaut kad šajās dienās runā, t.sk. par laiku. Bet nu, kamēr šie darbi ir attālināti, es rezultātiem neticu. Jā, šodien 14.00 ir informācija par monitoringa darbiem Publiski pieejama informācija: https://www.lps.lv/lv/tiesraides-videoarhivs/tiesraide/615-11-februari-plkst-1400-videokonference-par-diagnosticejosajiem-darbiem-izglitibas-iestades Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt |
![]() |
Četri vēji Tad monitoringa darbi aizstāj eksāmenus 9.klasei? jeb par eksāmeniem vēlnekas nav skaidrs? |
![]() |
MazaisMurmulis Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt |
![]() |
MazaisMurmulis Jā, aizstās, to jau pateica šonedēļ, kad runāja par 3.un 6.klasi. matemātika, latviešu valoda, svešvaloda. Rezultāts gada atzīmi un vidējo vertējumu neietekmēs. |