Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Mājas celtniecība pierīgā

Petramila

Jau otro gadu esam lielākas dzīvesplatības meklējumos. Paši esam no pierīgas un novērtējam visas priekšrocības, viss tuvu, tomēr nēesam pilsētā, balkus ezers. Problēma, ka mums kļūst par šauru.

Salīdzinot dzīvokļu un māju piedāvājumu, esam strupceļā, jo tie dzīvokļi kas patīk velk uz gatavas privātmājas cenas pusi. Tiesa, šobrīd gatavu privātmāju piedāvājums arī ir mazs un esošais neapmiera.

Jautājums tiem, kas tikko (pēdējo 2 gadu laikā cēluši māju paši- ar to es domāju, ne savām rokām, bet pasūtījuši uz savas zemes firmai). Kādās izmaksās reāli var iekļauties -parastai paneļa veida mājas būvniecībai (vienstāvu, apm 120m2). Ar visiem pamatiem, saskaņošanām un visu. Gribu zināt par izmaksām mājai, ja pats organizē - pērk zemi, skaņo (nezinu, vai pašam tas maz ir izdevīgi), meklē kas cels utt.

Zeme pieskatīta ar visām komunikācijām līdz robežai. (ap 1000m2) Netiekam gudri, vai uz šīs zemes finansiāli tiktu līdz gatavai mājai, iekļaujoties mūsu budžetā... Tāpēc labprāt uzklausītu reālas pieredzes. Kur sūtījāt, ko darījāt paši, cik beigās sanāk. Tas, ko es gribētu, 170000 ar uzklātu gultu un traukiem virtuvē. Šobrīd nojaušu, ka tā varētu būt koka karkasa, nevis tāpec, ka patīk, bet tāpēc, ka varētu pievilkt budžetā... Zinu, ka cilvēki dzīvo gan tādās , gan tādās un katrs velk uz savu pusi, kura labāka.

Tā kā es vairāk novērtētu savu vietu, bez smēķējošiem kaimiņiem un lai nu kādu- tomēr savu zemes pleķīti, man šobrīd nav strikta viedokļa par tehniskajām lietām. Gribu dzirdēt pieredzi.

Man slikti turas prata salikti maksājumi, precizi tāmes un čekus nemeklēšu, bet isi- var. Pēdējā maja, ko uzcēlu, bija tuvu tam. Pie tam zeme pirkta kā nojaucama maja, ok, atstāju daļu apakšas , jo (pamati bija labi )rāmja konstrukcijai un lai izietu nevis ka būvniecība no nulles , bet rekonstrukcija. Traukus tajā summa un apzaļumošanu e ieskaitit, bet tas varētu kompensēties ar dažam selektivam pozīcijām.

Noteikti , ka var. Summa pieklaajiiga. Tikai netaisiet divstaavu maaju. Neprakstiski. Trepju jautaajums ir saapiigs, čīkst, staigaa, skanas izolaacija. Visur kur buuts, ir ķuiņa ar šo.

Tikai netaisiet divstaavu maaju. Neprakstiski. Trepju jautaajums ir saapiigs, čīkst, staigaa, skanas izolaacija

vecums pienāks, negribēsies pa trepēm vazāties.

kaads
Kā arii jaastaipa puteklu suuceejs pa staaviem. Pa šmigu var nosisties. Beerniem biistami. Aj, man riktiiga pretenzija. Mumsiim jau nav kaa holivudas filmaas, platas , eertas kaapnes, kaa karalnamaa. Visniezaak staavas koka kaapnes . Vai aizsargjoslaa draatis dekoram novilktas.

Godfather

Šobrīd esam mājas celšanas procesā Pierīgā.

Tā kā nolēmām iztikt bez hipotekārā kredīta un ķīlām, tad darbus veicam paši. Darba daudz, laiku prasa daudz, bet izmaksas ir arī daudz zemākas.

Paldies par komentāriem. Arī esmu pret divstāvu. Ja celtu, tad tikai vienstāveni. Mums vienīgais problēma- zeme no kopsummas vien būtu 40 000. Tad sanāk visam pārējam 130 000- t.i. Es jau būtu gatava daudz darīt arī pati, mācēšanas un savu spēku robežās. Tikai strādājošiem cilvēkiem tas laikam nozīmē iet prom no darba...

Godfather

Petramila

Es arī esmu strādājošs cilvēks. Var uzcelt māju arī pa brīvo laiku.

Protams tas laiku un darba paņem daudz, bet ir Ok.

Šobrīt mūrēju sienas, līdz gada baigām tikšu zem jumta. 150m2 vienstāvu māja. Pamati izmaksāja nepilni 6 000, Ir bloki sienām~ 70 % sapirkti, kokmateriāli jumtam 80% Kopā visas izmaksas līdz šim ~ 12 500

Ir daudzas lietas kur strādājot pašam var samazināt izdevumus.

Lēdija

Es nebūtu tik optimistiska. Vēl pagājušajā pavasarī būvnieki sauca 1200 m2 par būvniecību, saprotu, ka šogad cenas kāpušas.
Bez tam, mājai vajadzīga saimniecības telpa, kā arī telpa, kur glabāt saimniecībai vajadzīgās lietas (kas nav vajadzīgs dzīvoklī). Tie 120 ir ieskaitot saimniecības telpas? Tad dzīvošanai paliek kādi 100m2. Pamaz mājai.

Papildināts 28.06.2021 16:50:

Godfather
Ne visi var un grib paši mūrēt, būvēt u.c. Es teiktu, ka ir ļoti maz, kas to var paši izveikt.

Papildināts 28.06.2021 16:51:

Domāts 1200 eiro par 1 m2.

Katram savs

Godfather
Var uzcelt māju arī pa brīvo laiku.
Pieņemsim, ka uzcelt var, bet papīru kārtošana tikai darba laikā. Arī sadarbība ar meistariem darba laikā (diez vai var iztikt pavisam bez meistariem - elekrība, logu likšana utml.)

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18420345