Jau otro gadu esam lielākas dzīvesplatības meklējumos. Paši esam no pierīgas un novērtējam visas priekšrocības, viss tuvu, tomēr nēesam pilsētā, balkus ezers. Problēma, ka mums kļūst par šauru.
Salīdzinot dzīvokļu un māju piedāvājumu, esam strupceļā, jo tie dzīvokļi kas patīk velk uz gatavas privātmājas cenas pusi. Tiesa, šobrīd gatavu privātmāju piedāvājums arī ir mazs un esošais neapmiera.
Jautājums tiem, kas tikko (pēdējo 2 gadu laikā cēluši māju paši- ar to es domāju, ne savām rokām, bet pasūtījuši uz savas zemes firmai). Kādās izmaksās reāli var iekļauties -parastai paneļa veida mājas būvniecībai (vienstāvu, apm 120m2). Ar visiem pamatiem, saskaņošanām un visu. Gribu zināt par izmaksām mājai, ja pats organizē - pērk zemi, skaņo (nezinu, vai pašam tas maz ir izdevīgi), meklē kas cels utt.
Zeme pieskatīta ar visām komunikācijām līdz robežai. (ap 1000m2) Netiekam gudri, vai uz šīs zemes finansiāli tiktu līdz gatavai mājai, iekļaujoties mūsu budžetā... Tāpēc labprāt uzklausītu reālas pieredzes. Kur sūtījāt, ko darījāt paši, cik beigās sanāk. Tas, ko es gribētu, 170000 ar uzklātu gultu un traukiem virtuvē. Šobrīd nojaušu, ka tā varētu būt koka karkasa, nevis tāpec, ka patīk, bet tāpēc, ka varētu pievilkt budžetā... Zinu, ka cilvēki dzīvo gan tādās , gan tādās un katrs velk uz savu pusi, kura labāka.
Tā kā es vairāk novērtētu savu vietu, bez smēķējošiem kaimiņiem un lai nu kādu- tomēr savu zemes pleķīti, man šobrīd nav strikta viedokļa par tehniskajām lietām. Gribu dzirdēt pieredzi.