Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

CE eksāmenu rezultāti

Upene

MazaisMurmulis

Upene

Ar matemâtiku ( un daļēji fiziku, ķīmiju) vidusskolas līmenī viss parasti ir vienkārši - normāla loģika, likumi, mazliet veselais saprāts un trennēta acs pamanīt likumsakarības.. Man kā reiz liekas, ka to taču var iemācīties

Pat svešvalodas arī var puslīdz apgūt, bet kā tikt galâ ar latvval - tas ne man, ne maniem bērniem nav skaidrs. Manuprāt tur tīra " iedzimtība" un muldoņas gars vajadzīgs, jo nu iemācīties to nav iespējams , kas tikai pierāda cik cilvēki ir dažādi...

Upene

MazaisMurmulis
Vot jā, savukārt es varu muldēt, ka nemetas (ne velti uz juristiem aizgāju), bet neprasiet man atrisināt vienādojumus, es tur raudādama varētu sēdēt.

adatainis

Agdies - kāds pārākums no Četri vēji . Vienkārši tur roku uz pulsa un filtrē ļoti lielu informācijas apjomu, bet bez rozā brillēm. Tik tolerantu un korektu cilvēku vēl jāpameklē. (drīkst ar mani salīdzināt )

Mēs mājās šogad kašķējāmies par 1. ģimnāzijas absolūti snobisko attieksmi. Vīrs:"Kā, tā var? Kas tās par prasībām? Kāpēc tas viss atšķiras no skolas programmas?"
Es:"Tas ir superīgi, ka viņi var un kaut ko tādu atļaujas. Kaut kā taču tā latiņa jāceļ uz augšu"

Četri vēji

Lndskrn
sevis izcelšana, noniecinot citus
Jāpiezīmē, ka kādam ir talants atrast to, kā nav un nav pat tā domāts/rakstīts.

Bet talanti, protams, ir laba lieta, īpaši, ja noderīgi.

adatainis
Paldies.

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

Trīspadsmit

Es vēl nezinu, kādi rezultāti manam puisim, bet viņš man mācās tehnikumā. Un viņa attieksme pret šiem eksāmeniem bija - ka vienīgais, kas viņam vajadzīgs, ir eksāmenu nolikt, bez ambīcijām uz augstu rezultātu. Bet viņš jau kopš janvāra strādā, jo attālinātais režīms to ļāva, to darīja daudzi no viņa kursa, strādā profesijā un darbu atrast nav problēmu, ja vien ir gribēšanas.

Tā kā būtu gaužām jocīgi, ja tehnikumu beidzējiem matemātikas, latviešu valodas rezultāti būtu vienā līmenī ar vidusskolēniem. Galu galā viņi vienā un tai pašā posmā ir mācījušies ne tikai vispārējos, bet vēl savus speciālos priekšmetus un, kā izrādās, to iemācījušies tā, ka var uzreiz arī strādāt.

Es jau, protams, gribētu, lai būtu iesprindzis un mācījies vairāk, jo nu tiešām nevar zināt, kas dzīvē noderēs vai nenoderēs. Varbūt arī augstskolu kādreiz sagribēs. Bet nu galā 12.klasē iet 19-gadīgi jaunieši, kas paši lemj par savu dzīvi.

Par mācību priekšmetiem - 9.klasē viņam patika fizika, nepatika latviešu valoda, bet jau tehnikuma 1.kursā izrādījās, ka nepatīk fizika (lasīt nepatīk fizikas skolotāja), bet redz patīkot latviešu valodā. Un ko man tikai bija piebilde - nu kas tur var patikt. Katrā ziņā skolotāja faktors kāda priekšmeta mīlēšanai/nemīlēšanai ir liels, it īpaši, ja neesi tas centīgais, kuram patīk visu uzzināt.

Papildināts 30.06.2021 18:57:

Lndskrn
es arī neizlasīju nekādu tehnikumu noniecināšanu - tikai fakti un to analīze.

adatainis

Trīspadsmit
mans mazais brālēns (27 gadi jaunāks taču skaitās mazs?) pēc 9. klases laukos aizbrauca uz Rīgu un mācījās tehnikumā. Robotika, jauno iekārtu uzstādīšanas inženieris. CNC, lāzergravēšana, 3D druka. Prakse Rīgas ostā, jaunu iekārtu ieviešana, programēšana lokālajām vajadzībām, darbības nodrošināšana. Pirms gada iestājās RTU robotikā. Tur izdzenās gan matemātikā, gan fizikā.

Es uzskatu - izcila profesijas izvēle un mērķtiecība.

Trīspadsmit

adatainis
Jā, izklausās ļoti labi.

Manam bik piezemētāka profesija, bet tāpat - pats patstāvīgi pieņem lēmumus. Un to nu tiešām nevar zināt, kurp dzīve aizvedīs - cik nav to, kas izmācās vienu, un vēlāk dara vai mācās ko citu. Es jau centos nedaudz motivēt, bet mācījās jau tāpat pats, cik uzskatīja par vajadzīgu.

adatainis

Trīspadsmit
mēs jau varam tikai pa druskai motivēt un ieteikt. Ja cilvēkam patīk tas, ko viņš dara un mācās, tad jebkurā gadījumā tur kaut kas sanāks.

Nekur nav zvanīts, ka mans 1.ģ. cukurdūklītis nesāks rokgrupā spēlēt un pametīs visu vecāku sashēmoto.

Trīspadsmit

adatainis
Jā, to nu nevar zināt, ko sāks darīt Man nupat tieši pastāstīja, ka meitene, kas pēc punktiem šogad tika gan 1., gan 2., gan 3. ģim, tomēr izvēlējās citu skolu, kurā arī tika. Un cita būtu pielīdzināma tehnikumam, ja tā mēs saucam visus profesionālās izglītības kompetences centrus, arī ar mākslu saistītos.

Gemma

Bērna 9. klases absolūta desmitniece matemātikā un matemātikas un citu olimpiāžu laureāte arī izvēlējās profesiju, kas saistīta ar mākslu, tātad līdzvērtīgi tehnikumam.

Milzums stundu specialitātes priekšmetos, minimums matemātikā u.c.. Nu jā, pēc tiem trim gadiem, kad kārtoja vidusskolas eksāmenu, rezultāti bija tikai pieklājīgi, ne vairs spoži, jo mācību stundas bija vismaz 3x mazāk nekā ģimnāzijā un vispārējais līmenis šajā priekšmetā ne pārāk augsts tajā skolā.

Bet tagd studē savā specialitātē, spēj pelnīt ar to un nevienu viņas matemātikas atzīmes neinteresē.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18420429