Es vēl nezinu, kādi rezultāti manam puisim, bet viņš man mācās tehnikumā. Un viņa attieksme pret šiem eksāmeniem bija - ka vienīgais, kas viņam vajadzīgs, ir eksāmenu nolikt, bez ambīcijām uz augstu rezultātu. Bet viņš jau kopš janvāra strādā, jo attālinātais režīms to ļāva, to darīja daudzi no viņa kursa, strādā profesijā un darbu atrast nav problēmu, ja vien ir gribēšanas.
Tā kā būtu gaužām jocīgi, ja tehnikumu beidzējiem matemātikas, latviešu valodas rezultāti būtu vienā līmenī ar vidusskolēniem. Galu galā viņi vienā un tai pašā posmā ir mācījušies ne tikai vispārējos, bet vēl savus speciālos priekšmetus un, kā izrādās, to iemācījušies tā, ka var uzreiz arī strādāt.
Es jau, protams, gribētu, lai būtu iesprindzis un mācījies vairāk, jo nu tiešām nevar zināt, kas dzīvē noderēs vai nenoderēs. Varbūt arī augstskolu kādreiz sagribēs. Bet nu galā 12.klasē iet 19-gadīgi jaunieši, kas paši lemj par savu dzīvi.
Par mācību priekšmetiem - 9.klasē viņam patika fizika, nepatika latviešu valoda, bet jau tehnikuma 1.kursā izrādījās, ka nepatīk fizika (lasīt nepatīk fizikas skolotāja), bet redz patīkot latviešu valodā. Un ko man tikai bija piebilde - nu kas tur var patikt. Katrā ziņā skolotāja faktors kāda priekšmeta mīlēšanai/nemīlēšanai ir liels, it īpaši, ja neesi tas centīgais, kuram patīk visu uzzināt.
Papildināts 30.06.2021 18:57:
Lndskrn
es arī neizlasīju nekādu tehnikumu noniecināšanu - tikai fakti un to analīze.