Kā uzsākt sarunu ar vecākiem par tālmācību? Nedaudz bail to darīt, jo šķiet, ka būšu nesaprasta, bet ar nekā nedarīšanu nekas nemainīsies. Mācos labi, vidējā atzīme 9, bet jūtu, ka man labāk būtu tālmācībā, jo ir grūti atkal adaptēties mācībām klātienē un gribās pabeigt 2 klases vienlaicīgi, lai ātrāk varētu sākt krāt studijām. Tā kā šajā forumā pulcējas mammas, pie reizes gribās uzzināt, kā jūs pieņemtu, ka bērns grib mainīt skolu?
Tālmācība
ruuutaak
|
|
![]() |
ruuutaak |
Man būtu ļoti dalītas jūtas. No vienas puses, tas ir ceļš, ko izvēlēties, ja ir veselības problēmas, kādi dramatiski ģimenes apstākļi, neciešami psiholoģiskie apstākļi klasē, sporta u.tml. iemeslu dēļ nevar regulāri mācīties klātienē u.c. No otras puses, neviena tālmācība neiedos to, ko klātienes mācības. Neviena. Personīgi un ļoti tuvu pazīstu 4 meitenes, kas beidza videni tālmācībā. Iemesli? Divām sākās veselības problēmas VĢ prasību dēļ (uzreiz piebildīšu, ka ne RV1Ģ, lai mani te nenolinčo, un arī ne RVVĢ dēļ), trešā īsti nezināja, ko dzīvē vēlas, tāpēc nejuta motivāciju izturēt ģimnāzijas prasības. Ceturtā palika stāvoklī, ģimene izvēlējās par labu dzemdībām, nevis abortam... Viņas nav savstarpēji pazīstamas. Kā veicās mācībās? Tās, kuras bija no ģimnāzijām, bija ļoti gudras, neatkarīgas meitenes, tādas turpinàja būt arī tālmācībā. Sekmju izraksti ļoti labi, veiksmīgi beidza. Tā, kas bija no parastās videnes un stāvoklī, beidza vien tādēļ, ka mamma pieskatīja. Kas notiek tālàk? 1 mācās augstskolā, 1 apgūst profesiju kursos, 1 strādā par pārdevēju, 1 klejo pa pasauli (sākumā bija motivācija, ka vēlas iepazīt pasauli, iegūt pieredzi) un pamazām nonarkojas. Mans secinājums. Tālmācība ir piemērota tad, ja tiešām ir pamatots iemesls un ļoti stiprs gribasspēks. |
|
ruuutaak Mūsu draugu lokā pēdējos 2 gados diezgan daudz bērnu pārgājuši uz tālmācības skolām, daži pabeidza 2 klases vienā gadā. |
|
adatainis
16 gadi, 10.klase |
|
![]() |
ruuutaak Ja es projecēju uz sevi (strādāju un esmu sev saimnieks jau 10 gadus) un savu dēlu, kuram pēc pāris gadiem varētu pienākt šāda situācija: es, laikam, nebūtu priecīga. Pats no sevis vienmēr gribēsi mazāk, nekā kāds no malas. Pats sev varēsi dot mazāk, nekā pedagogs spēj dot. Un visvarīgākais - arī pēc skolas beigšanas būs jādzīvo visu to "dīvaiņu" vidē. |
![]() |
ruuutaak Noteikti svarīgi, kādā skolā mācies - jo labākā, jo gan jau vecākiem grūtāk būtu skolas maiņu pieņemt. man bija otrādi - pati piedāvāju bērnam tālmācību, izrunājām plusus mīnusus, teicu, lai padomā. Pa nakti bija padomājis un skola tika nomainīta. Šāds lēmums ļāva 9.klasi pabeigt. viegli nebija jaunietim, bet motivētam jaunietim 2 klases pabeigt vienā gadā nudien nebūs grūti. |
![]() |
ruuutaak http://lbyf.lilypie.com/lKeCp2.png http://lagf.lilypie.com/0MmUp1.png Es tāpat visai pasaulei esmu kā skabarga pakaļā.Dodiet man vairāk brīva laika pārdomām,un es kļūšu vēl lielāka skabarga...
ICH BIN BEKLOPPT UND IMMER GUT GELAUNT... |
ruuutaak |
|
Pilnībā atbalstu tālmācību! Man jau otrs bērns ar to mācās! Vecākā meita beidza 11. un 12. klasi ar krietni labākām sekmēm nekā klātienē.Tagad otra meita mācās 11.klasē. Tālmācība ir lieliska iespēja taupīt laiku,nav jāatsēž garas stundas skolā,tā vietā pars var produktīvi mācīties sev ērtā laikā. Viens gan- jāprot plānot savu laiku un nedrīkst atstāt darbus uz pēdējo brīdi! |